2009 m. gruodis 6 d., sekmadienis

Karameliniai plikyti sausainiai


2 skardoms sausainių reikės:

170 g miltų
75 g sviesto
3 kiaušinių
130 g rudojo cukraus
350 ml pieno

Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome. Tešlą truputį (!!!) atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, - tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą. Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir paplikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite. Ji turi būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą. Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius. Man išėjo 2 skardos po 36 sausainius.
Kepame 200 C karštumo orkaitėje 20-30 min, kol sausainiai gražiai apskrus. Sausainiai tikrai labai skanūs!



P.S. Originaliame recepte nurodyta, kad kepti sausainius apie 15 min. Bet man po tiek laiko jie buvo visiškai neiškepę. Tad kepiau tol, kol gražiai parudavo (apie 30 min.)

Recepto šaltinis - Dangiški migdolai

57 komentarai:

  1. Trūksta žodžių... Fantastika! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vis ieskau idealaus plikytu sausainiu teslos recepto. Tikiuosi, kad ji radau :-) Atrodo labai skaniai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dalia, tikiuosi viskas pavyks ir patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kaip paruošti kepimo skardą? Ar reikia kuom nors ištepti ar pabarstyti? Ar plikyti sausainiai ant kepimo popieriaus kepami?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ramune, sausainius kepti ant kepimo popieriaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kepiau situos sausainius. Buvo skanus, minksti. Ypac skanus pastoveje, t.y. antra diena :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ernesta, ir man labai patiko jie kita diena. Ypac jei maiselyje palaikai, tai panasus i parduotuvinius buna skoniu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. As laikiau metalinej dezutej, tai antra diena irgi primine parduotuvinius sausainukus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. nu super ,skanus tikrai .10 balu !!!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ka tik iskepiau pirma skarda. Labai, labai skanu. Manau, kad kiekvienam kepanciam reikia siek tiek pareguliuoti temperatura priklausomai nuo orkaites, ir taip pat kepimo laika. Man isejo apie 35 min., o istraukus, is isores ir vidaus atrode kad galetu dar apie kokias 5 pakepti (mano orkaites apsvietimas visada rodo rudesnius kepinius, negu yra is tiesu). Dabar kepu antra partija, manau gausis dar geriau:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonime, super, kad taip puikiai pavyko :) O del temperaturos tai be abejo pritariu - kiekviena orkaite siek tiek skiriasi, cia jau pagal situacija reikia ziureti.

    AtsakytiPanaikinti
  12. pas mane nesigavo nieko istizusi kazkoki tesla blinai isejo vietoi formos sausainiu kame cia gali buti reikalas?

    AtsakytiPanaikinti
  13. o is kur man gut ta maiseli sausainiams formuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Tesla istizusi buna del napakankamo plikymo. Arba per daug kiausiniu (gal labai dideli buvo).

    Konditeriniu maiseliu yra bet kuriam prekybos centre. Paprastai guli prie kepimo formu.

    AtsakytiPanaikinti
  15. kokio dydzio juos formuot?

    AtsakytiPanaikinti
  16. kodel fto jie blizgus ,nors man gavosi jie matiniai?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Anonime 1 - jei parduotuvinius valget, tai tokio pat dydzio. O jei nezinot, na tai ne daugiau kokiu 3 cm. skersmens.

    Anonime 2 - blizga del blykstes tikriausiai. Fotografuota vakare prie dirbtinio apsvietimo.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Vakar ziurejau laida apie plikytus pyragaicius ir prisiminiau kai kuriuos komentarus siame puslapyje:) Laidoj sake, kad kartais istizta plikytiniai jeigu pasaunant i orkaite jinai nebuna iki galo ikaitinta, nes plikytiniai butent issipucia nuo garu is vidaus, todel orkaite turi buti gerai ikaitinta.

    AtsakytiPanaikinti
  19. miltus dazniausiai raso kad deti reike i piena ir sviesta ir virti toliau, o ce tik nuemus, ar gerai supratau?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Anonime 1 - taip, temperatura plikytiems kepiniams yra labai svarbi.

    Anonime 2 - tik nuemus puoda nuo virykles pienas dar buna toks pats karstas, i karsta ir beriame miltus. Bet - jei matote, kad tesla gana skysta, reiketu dar truputi paplikyti tesla, t. y. pakaitinti maisant ant virykles, kad sutirstetu (isspaudus sausainius jie turi laikyti forma).

    AtsakytiPanaikinti
  21. Kai ištraukiau iš orkaitės, tai pagalvojau kad, nevykę išėjo, nes tokie traškūs ir kietoki buvo, bet kai palaikiau maišelyje, tai omg..:D Visi manė, kad iš parduotuvės pirkau:) Vis daugiau gaminu pagal jūsų receptus ir viskas pavyksta, AČIŪ!!!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Smagu, kad pavyko :) Ir mano istraukti is orkaites buvo su kieta plutele, kuri veliau suminkstejo.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Jau gaminu :).Mano seimyna taip iprato prie mano eksperimentu,kad siand paklause kada gi pagaliau ka nors vel paragaus:))).Taigi,rezultatas bus tuoj:).

    AtsakytiPanaikinti
  24. Na va,issikepem bet...Kazko padauginau ir pamazinau.Gavosi tesla skystoka,apacia labai tamsi,o virsus per sviesus.Bet siaip skonis puikus.Paragauti rytoj nepavyks,nes jau nebeliko.:)Nieko,tobulesim :).

    AtsakytiPanaikinti
  25. eksperimente, smagu, kad vis eksperimentuojat :) Tešla skysta buvo dėl per trumpo plikymo. Ypač jei kiaušiniai būna didesni, tai automatiškai tešla skystesnė būna ir ją reikia ilgiau pakaitinti ant viryklės.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Super sausainukai. Vakar pati kepiau nors su saukstu dejau nes neturejau maiselio. Sian jau ir maiseli nusipirkau ir vel kepsiu nes vakar nei vieno nebeliko :) Aciu uz recepa :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Anonime, smagu, kad taip patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. ar butina rujojo cukraus negalima paprasto

    AtsakytiPanaikinti
  29. Galima ir paprasta naudot, nors su rudu skaniau.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Labas vakaras, kepiau,gavosi lb. skanus. :) Tik va norejau paklaust is kur gauti to rudojo cukraus?

    AtsakytiPanaikinti
  31. Puiku, kad gavosi :) Cukraus yra bet kurioje didesneje parduotuveje prie paprasto cukraus.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Pirmi plikytiniai, kurie gavosi.Ačiū labai už receptą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. sveiki, norejau paklausti:, jeigu neturiu konditerinio maiselio, kuo galima butu ji pakeisti? aciu uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
  34. Arbatiniu sauksteliu dekit tesla.

    AtsakytiPanaikinti
  35. As kepiau.Skanuslabai.Tik ar jie viduje turi buti slapi? Man tai atrodo kaip neiskepe is vidaus.Siaip issipute,graziai rudi.
    O konditerini maiseli galima pakeisti paprastu storesniu politieleniniu maiseliu arba ymaute dokumentams.Tik reikia viena kampa truputeli nukirpti.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Tokie turi buti :) Jie maziukai, tai tikrai iskepa.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Ačiū už receptą. Labai skanūs sausainukai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  38. neturiu svarstykliu kaip zinoti kad miltu yra 170gr ir cukraus 130gr ? gal kas turit kokiu ideju ....

    AtsakytiPanaikinti
  39. viskas gavos, kaip aprasyta,tik kepti reikejo ne20min, o 15, nes apdege

    AtsakytiPanaikinti
  40. to anonimas. Nueik i "senukus" ten yra matavimo indas ml. ir subruksniuota koks kiekis kiek gramu svertu, butent miltu, cukraus ir vandens (ar kt skysciu) Apie 10lt kainuoja.

    AtsakytiPanaikinti
  41. Isivest i google "matavimo vienetu keitiklis" ir ismes visu reikiamu produktu matavimus is gr i ml., ir dar visokiausiu variantu.

    AtsakytiPanaikinti
  42. Mano svajone tapo realybe. AJ, aciu uz receptuka. SUper skanuciai plikytukai, tik as neturejau rudojo cukraus tai dejau tiek pat paprasto

    AtsakytiPanaikinti
  43. Labai skanūs gavosi, ačiū už puikų receptą. Ypač patiko mano mažiesiems vaikams :)

    AtsakytiPanaikinti
  44. jei neturite konditerinio maiselio paprasciausiai naudokite paprasta maiseli kampukanu kirpkite ir ide mase isspausite ne ka prastesnes formos sausainius:)

    AtsakytiPanaikinti
  45. sveiki,gaila bet man nesigavo.neissipute jie.iskepiau,isore buvo jau ruda o vidus neiskepes.greiciausiai orkaite kalta :(

    AtsakytiPanaikinti
  46. gaila bet neisejo.tesla nebuvo per skysta.sausainiukai laike forma.bet neissipute ne trupucio :(

    AtsakytiPanaikinti
  47. Superiniai sausainukai:)))))))

    AtsakytiPanaikinti
  48. Sveiki kepiau ir as siandien pagal si receptuka, tik dariau dviguba norma :) isejo tikrai labai skanus ir viskas sauniai pavyko, labai geras receptukas. Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  49. PUIKUS RECEPTAS !!! Gavosi is pirmo karto puikiai ir patiko visiems, kam teko ragaut !

    AtsakytiPanaikinti
  50. kepiau ,skanūs,tikrai gavosi viskas puikiai :).Va tik man cukriuko per daug..bet čia menka bėdelė,galima nedapilti viso :)

    AtsakytiPanaikinti
  51. Sveikos, ar galima naudoti margarina kepiniams vietoj sviesto, nes jo kaip tik neturiu.

    AtsakytiPanaikinti
  52. Sveiki,

    Jau garuoja ant stalo pyragėliai pagal jūsų receptą, skonis SUPER, primena vaikystę :)
    eisiu įdaryti juos kremu :)

    AtsakytiPanaikinti
  53. Pagaliau ryzausi ir as gamintu siuos nuo vaikystes pamegtus sausainius. Nesigavo. Atrodo ir tesla gera, ir atlipo nuo puodo krastu, ir forma islaike...bet issikepe tokie gumuliukai, neiskile. Vidus lyg dar slapokas, nors kepiau 25 min, lyg neiskepe, ir visai nepakilo. Taip tikejausi, bet deja, visiskai neiskilo. Bandziau dviejus receptus, ir abu neiskilo. Nezinau kodel. Gal jus zinote?

    AtsakytiPanaikinti
  54. Kepiau ir as vakar siuos sausainukus, gavosi puikiai, skonis labai primenentys pirktinius, tik manau sie skanesni, tik truputi saldoki, kita kart desiu maziau cukraus. Puikus receptas.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...