2009 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

Tinginio balandėliai



0,5 kg faršo (aš ėmiau kalakutienos)
100 gr. ryžių
didelis svogūnas
2 morkos
ketvirtis kopūsto
3 šaukštai pomidorų padažo
3 šaukštai grietinės (arba grietinėlės)
prieskonių mėsai

Faršą ruošiame, kaip balandėliams, - dedame prieskonių, virtus ryžius.

Tuomet smulkiai supjaustome svogūną, sutarkuojame morką, ir supjaustome kopūstus (kaip troškinimui). Viską sluoksniuojame į didelį puodą - svogūnus, ant jų morkas ir kopūstus. Įpilame truputį vandens. Iš faršo suformuojame kukulius (kotletų dydžio) ir išdėliojame ant daržovių.

Į dubenėlį pilame vandens, į jį dedame pomidorų padažą ir grietinę/grietinėlę (aš pyliau per pusę; jei trūksta sūrumo, aštrumo ar kt. - galima įberti mėgstamų prieskonių, arba žolelių)Išmaišome ir užpilame ant kukulių puode. Troškiname ant viryklės, ant mažos ugnies apie valandą (kol viskas suminkštės). Skanaus!

Recepto šaltinis - SM

4 komentarai:

  1. Unas tartas realmente espectacular dignas de la mejor Boulangerie de París! ;)

    enhorabuena guapaaaa!!!

    me encanta tu blog y ..... te sigo desde Barcelonaaa...

    lamambalina

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lamambalina, gracias muchissimo :) I hope you find in my blog receipes which you can try in Spain :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. As darau edentiskai, tik pries tai balandelius truputi apkepu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai labai skanu.Musu seima buvo suzaveta lengvai paruosiamais ir tikrais gardziais balandeliais..Aciu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...