2010 m. sausio 27 d., trečiadienis

Bandelės su obuoliais


Tešla
7 gr. sausų mielių (1 pakelis)
50 gr. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
100 ml pieno
30 gr. sviesto
1.5 v.š aliejaus
apie 300-400 gr. miltų

Įdarui
4 vidutinio dyžio obuoliai (arba 3 dideli)
30 gr. sviesto
50 gr. cukraus
0.5 a.š. cinamono

Įdaras. Obuolius nulupame, supjaustome apie 1 cm. kubeliais. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukrų, cinamoną ir viską maišydami pakaitiname 2-3 min, kol cukrus pradės tirpti. Tada suberiame obuolius ir vis pamaišydami troškiname ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis, o cukrus pradės virsti karmele (man troškinosi apie 15 min.). Įdarą ataušiname.

Gaminame tešlą. Į kambario temperatūros pieną suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir pastatome šiltai apie 10-15 min, kol susidarys "kepurėlė" iš mielių. Dubenyje sumaišome miltus su druska, supilame pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą, supilame aliejų. Užminkome tešlą. Tešla turi buti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberti dar šiek tiek miltų. Minkome tešlą apie 7-10 min, kol ji taps lygi ir elastinga. Dedame į dubenį, pateptą aliejumi, ir kildinme šiltai kol padvigubės. Tuomet padaliname ją į 3 dalis. Iš kiekvienos iškočiojame apie 0,5 cm storio apskritimą, ji supjaustome į 8 dalis (trikampiais). Ant trikampėlio plačiosios dalies dedame šaukštelį įdaro ir susukame į ragelį. Galus gerai užspaudžiame, kad kepant įdaras neišbėgtų. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, kol bandelės gražiai paruduoja.

P.S. Mano nurodyti ingridientai yra pusė originlaus recepto normos. Iškepiau 24 nedideles bandeles (1 skarda). Jei norite didesnių - tešlą dalinkite tik į 2 dalis, tuomet išeis 16 didesnių ragelių. Įdarui troškinti naudojau rudąjį cukrų. Bandelės labai purios, minkštos ir skanios :)

Recepto šaltinis Sonatinos receptai

4 komentarai:

  1. Gavosi puikiai, aciu uz nuostabu recepta ir saunias idejas. AS nesu didele saldumynu kepeja, bet deka jusu pradedu ir juo sgaminti, nes labai gerai gaunasi! Bandeles kaip kurios atsidare, tad antra skarda dariau tokiu krepsiuku. Juk nesvarbu kaip uzsuksi...Tad aciu jums uz puiku recepta, gavosi labai gerai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip man smagu skaityti, kad vskas puikiai pavyksta :) O del bandeliu formos tai be abejo, galima daryti kokia tik nori :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. as jau du kartus kepiau, pirma kart isejo labai skanios bet buvo trapios, tai sakiau, kad ten sausainiai, idariui naudojau ir bananus. :) antra kart labai skanios buvo. minkstos, putlios, dejau razinu kartu su obuoliais, niam niam... laukiu kada seima griz pavaisinsiu :) aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ingrida, pirma karta gal per plonai iskociojote tesla ir per ilgai kepete, kad sukietejo. Tai puiku, kad antra karta viskas pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...