2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Varškės pyragas su mėlynėmis


Biskvitas:

150 gr. sviesto arba margarino
150 gr. cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
200-250 gr. miltų
2 a.š. kepimo miltelių

Įdaras:

600 gr. varškės
4 kiaušiniai
150 gr. cukraus
100 gr. krakmolo
300 gr. mėlynių (arba bet kokių kitų uogų)

Visų pirma užminkome tešlą. kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniniliu cukrumi. Imušame išplaktą kiaušinį, gerai išmaišome. Suberiame kepimo miltelius ir miltus. Užminkome nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais (24-26 cm. skersmens) ištepame aliejumi ir iš tešlos suformuojame pagrindą su "sienelėmis".

Ruošiame įdarą. Trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti iki purmo su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, išmaišyti. Suberti krakmolą, išmaišyti, kad nebutų gumuliukų. Iki standumo išplakti baltymus ir labai atsargiai įmaišyti į varškės masę (tik ne mikseriu). Varškės masę supilti ant tešlos ir išlyginti. Mėlynes sumalti su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstyti ant varškės. Pyragą dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustant visiškai ataušinti. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Аš dėjau tik 200 gr. mėlynių - man jų pyrage užteko. Labai svarbu nepjaustyti pyrago dar šilto, nes varškė gali būti gerai nesustingus. Labai skanus netradicinio skonio pyragas!


Šaltinis say7.info

13 komentarų:

  1. Fantastiškas pyragas! Labai labai mėgstu varškinius, dabar jau tikrai sapnuosis net :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, ir as varskiniu kepiniu megeja. Pyragas toks idomaus skonio. Labai skanus biskvitas - trapus, saldus..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas, AJ! As ir vel jusu svetaineje. Nusiziurejau si pyraga ir siandien kepsiu. Pritrukau krakmolo, nes dariau vedarus, tad lekiu i parduotuve ir tuoj darysiu. Man varskiniai pyragai patys skaniausi. Nors varkse Toronte, kur as dabar gyvenu, ir labai brangi (1kg-12$ Can), bet jos nusipirkau ir darysiu si torta-pyraga. Likusia varske sunaudojau mielinem varskes pynem ir grietinieciam (Jusu). Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dobermangirl, labai dziaugiuosi, kad mano receptai Jus taip ikvepia kepti, gaminti :)

    Man varskiniai kepiniai irgi labai patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pasiseke kuo puikiausiai! Mano sveciai, kuriuos bekepdama visokias grozybes nusprendziau pasikviesti, buvo pritrenkti ir suzaveti! Man vidus gavosi kiek minkstokas, gal del to, kad kaip visada as nedraugauju su gramais...Kazkus suradau, kad 10gr tai vienas valgomas saukstas. Kiap pagalvojau, 10 valg saukstu krakmolo pasirode labai daug, tai as dejau gerai nubrauktus 7. gavosi siek tiek minkstas vidus, bet reikalo nepagadino tikrai!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal del krakmolo, o gal del tiesiog iki galo neatsaldet, kad vidus minkstas buvo. Man pirma karta kepant ji irgi vidurys buvo minkstas, nes neistveriau ir dar silta emiau pjaustyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai ačiū už receptą! Išbandžiau su šviežiomis mėlynėmis, puikiai iškepė, skonis nepakartojamas, jau dairausi ką naujo išbandyti iš Jūsų receptų :) Dar kartą ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  8. isbandziau ir as si pyraga.tik nedejau melyniu , o dejau saldytu braskiu ir saldytu avieciu.uogu netryniau , tiesiog pameciau i varskes mase. Gavosi labai skanus pyragas. kepiau tik 45 min, ir tai galejau isimti ir po 40 min . ( manau net per daug paskrudo krastai). jei buciau kepusi valanda, kaip recepte rasoma, pyragas butu visiskai perkepes, sudeges

    AtsakytiPanaikinti
  9. As taip pat isbandziau si recepta,viskas gavosi kaip ir neblogai,tik biskvitas siek tiek saldokas,kita kart desiu maziau cukraus.Kepiau lygiai 1val,bet biskvitas centrineje dalyje taip ir liko nedakepes :(,net nezinau ar galima ilgiau kepti,nes krastai jau buvo gerokai paskrude.Gal ka ne taip padariau?Teslos pagrinda paskirsciau tolygiai.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Super super super!!! labai skanus, kepiau ir dar kepisiu!.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Esu kepusi ne vieną varškės pyragą, bet tokio paprasto ir tokio skanaus dar nepavyko iškepti, kaip šis :) kepiau jau ne kartą ir kas kart tobulai :) geriausia, kad varškės nereikia pertrinti, o vistiek pyragas purus

    AtsakytiPanaikinti
  12. Simply desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is
    simply spectacular and i can assume you're an expert on this subject.
    Well with your permission allow me to grab your feed to keep
    up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry
    on the gratifying work.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveiki! Bandziau kepti si pyraga (kol kas dar neragavau, nes vis dar siltas, laukiu kol atves). Kepant atrode viskas kaip ir pukiai, tiek krastai, tiek vidus buvo iskile, bet isemus is orkaites ir pradejus vesti, vidurys sukrito ir "atkibo" nuo krastu. Ingredientus dejau kaip nurodyta, viska matavau svarstyklemis, tiesa, kepimo skarda buvo apvali, 23 cm. Ar tai galejo itakoti sukritima, ar kazka kita negerai padariau?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...