2010 m. sausio 29 d., penktadienis

Triufeliai


Išeiga: 20-24 triufeliai

200 gr. juodojo šokolado
100 ml grietinėlės (35%)
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros

Šokoladą sulaužyti gabaliukais arba sutarkuoti. Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, nukelti nuo ugnies. Suberti šokoladą, maištyti, kol ištirps ir masė taps vientisa. Šokolado masę atvėsinti ir pastatyti į šaldytuvą maždaug 3 valandoms. Tuomet šaukšteliu imti truputį šokolado ir rankomis greitai formuoti triufelius, nes šokoladas rankose šyla ir tirpsta. Sufromuotus triufelius pastatyti į šaldytuvą 15-20 min. Išėmus apvolioti kakavos ir cukraus pudros mišinyje. Skanaus!

P.S. Formuojant triufelius man darbą labai palengvino vienkartinės polietileninės pirštinės, nes kočiojant šokoladą šiltuose delnuose jis labai tirpo. Triufeliai pasakiškai skanūs...

Recepto šaltinis gotovim-doma.ru

7 komentarai:

  1. dariau!!!! nutariau daryt is dvigubos normos ir paskui gailejausi,nes nebuvo galima sustot valgyt koks skanumelis cia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. bandysiu :) bus puikios dovaneles Kaledu proga :) norejau paklausti ar juodasis sokoladas kazkoks specialus konditerinis? ar tiesiog dvi paprastos plyteles juodojo sokolado? Ka manot, jeigu deciau viena plytele juodo, o kita plytele pienisko? manau, kad butu saldziau ir triufeliukai sviesesni, bet ar tikrai pavyktu viskas darant su pienisku? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laurela, smagu, kad patiko :)

    Indrutia, naudoju paprasta juoda sokolada plytelemis. Turetu pavykti ir is pienisko :)Pabandykit is puses normos pasidaryt su pienisku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. tai bandysiu imti viena plytele juodo ir viena pienisko :) o sokolada tarkavot paprasta tarka? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ka tik baigiau daryti :) viskas puikiai pavyko :) tik apvoliojimui pakanka po arbatini sauksteli kakavos ir cukraus pudros. cia dar puikiai tiktu kokoso drozles apvolioti, kita karta darysiu su jomis. Sokolada smulkinau tokia smulkintuve elektrine. Man isejo 22 triufeliukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indrutia, be abejo kokosu galima apvolioti. Ir smulkintais vafliais galima.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Snd.dariau, labai skanu. :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...