2010 m. vasario 20 d., šeštadienis

Pyragas su abrikosų įdaru


Biskvitas

5 kiaušiniai
150 gr. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
75 gr. miltų
75 gr. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių

Įdaras

250 ml jogurto be priedų
400 gr. konservuotų abrikosų
3 a. š. želatinos
cukraus pagal skonį
200 ml riebios grietinėlės
5 v. š. abrikosų džemo
pistacijų, arba kitų riešutų papuošimui

Baltymus nedideliu greičiu plakti, kol pradės putoti, tada toliau plakant suberti pusę cukraus (palaipsniui, po 1 – 2 šaukštus). Padidinti greitį ir plakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi ir vanilinu iki šviesiai gelsvos, purios masės. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijoti į trynius, sudėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti, kad nebūtų miltų gumuliukų. Atsargiai įmaišyti likusius baltymus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.

Orkaitės skardą (manosios išmatavimai 32 x 35 cm.) iškloti kepimo popieriumi, supilti ant jo tešlą, tolygiai paskirstyti. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min. Iškepusį biskvitą apversti, nuimti popierių, ant kurio kepė, ir atvėsinti. Perpjauti per pusę į 2 dalis.

Želatiną išbrinkinti 6 v. š. šalto vandens.
Įdarui abrikosus sudėti į sietelį ir nusunkti sirupą. Pusę abrikosų sutrinti blenderiu, likusius supjaustyti nedideliais kubeliais. Trintus ir pjaustytus abrikosus sumaišyti su jogurtu. Įberti cukraus pagal skonį, galima įpilti abrikosų likerio ar citrinų sulčių.

Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies. Ir plona srovele supilti į abrikosų ir jogurto masę, išmaišyti ir pastatyti į trumpam šaldytuvą. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti abrikosų masę.

Imti per pusę perpjauto biskvito dyžio formą (aš dėjau į 18 x 24 cm. kepimo formą, tik teko truputį apipjauti biskvitą - buvo per didelis) iškloti kepimo popieriumi (popierius turi buti ir ant sienelių, nes pilsime kremą). Dėti vieną biskvito lakštą, supilti kremą ir ant viršaus uždėti antrą lakštą. Kelias valandas stingdyti šaldytuve, kol sustings kremas.

Abrikosų džemą pašildyti, kad truputį suskystėtų (galima 1-2 min. mikrobangėje nedideliu galingumu) ir juo aptepti pyrago viršų. Pabarstyti susmulkintais riešutais.

P.S. labai gaivus ir skanus pyragas! Kitą kartą biskvitą kepčiau iš 4 kiaušinių, nes jis gerokai pakyla ir iškepa ne plonas.


Recepto šaltinis Sonatinos receptai

8 komentarai:

  1. Pagalvojau - tikriausiai ir pas tave šeima saldumynų mėgėjai didžiuliai, taip dažnai visokie tortai, pyragai ir kitokie saldėsiai! :) Turim kažką bendro :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Is tikruju tai tiesiog labai megstu saldumynus daryt, kazka vis naujo pabandyt :) Jei namie tureciau daugiau, nei 2 valgytojus, tai tikrai daugiau gaminciau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. laba diena, labai žaviuosi jūsų gaminiais tad šį kartą labai noprėčiau pasigamintį šį nuostabų pyragą, bet nelabai supratau kaip čia ta biskvita reikia perpjauti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viktorija, dziaugiuosi, kad patinka mano receptai :) Biskvitas buna per visa skarda, tad ji perpjauti tiesiog per puse, kad gauti 2 mazesnius. Ne horizontalu pjuvi daryt, kaip pjauna lakstus tortams (iskepa viena, o tada dalina i 2-3 lakstus), o tiesiog per viduri perpjaut.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,gaminau si pyraga tiksliai pagal recepta.Visko dejau tiksliai gramais ,kaip nurodyta recepte.Biskvitas gavosi,bet kremui truko standumo,nes zelatinos tikrai nurodyta per mazai.Pyragas isejo visai neblogas,bet labai jau istezes.Kita karta desiu zelatinos dvigubai,nei nurodyta recepte...Sekmes:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Zelatina nurodyta ne gramais. Sauksteliai arbatiniai labai skirtingo dydzio buna. Mano nemazi. Zelatinos turi buti apie 15-20 gr.

    AtsakytiPanaikinti
  7. koi jogurta naudoti siam pyragui?

    AtsakytiPanaikinti
  8. laba diena.noreciau paklausti ar taip pilant silta zelatina ji nesustengs ir nepasidarys gumuliukai? nes paskui nieks nesigaut gali,man jau taip buvo kai supyliau i grietinele,ir tortas tada nesigavo,buvo istizes..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...