2010 m. balandžio 4 d., sekmadienis

Baltojo šokolado tortas su braškėmis


Biskvitas

6 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1/4 a.š. druskos
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1/4 stiklinės tirpinto sviesto

Kremas

400 gr. baltojo šokolado
450 gr. plakamosios grietinėlės
9 gr. Želatinos

apie 500 gr. braškių

matavimui naudojau stiklinę - 200 ml.

Biskvito kepimas. Įstatyti dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakti kiaušinius su cukrumi apie 10 min., kol gausime tirštą šviesiai geltoną masę. Persijojame miltus, sumaišome juos su druska ir vanilinu. Beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome, kad masė nesukristų. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišome kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišome ir pilame viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišome. Jei sviestą iš karto piltume į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilame jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri.

Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Aš turiu tik 26 cm. formą, tad biskvitus kepiau joje, o paskui tiesiog apipjausciau kraštus apie 1 cm. :)

Tad 26 cm. kepimo formą nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi (dugną). Pilame tešlą ir kepame 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Biskvitą perpjauname į 2 lakštus ir apipjauname kraštus maždaug 1 cm., nupjauname nuo viršaus susidariusią plutelę.

Kremo (muso) gaminimas. Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps (jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį). Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.

Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštais (tą pačią, 26 cm.) išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Kaip jau minėjau, tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.

Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą.

Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!

P.S. Dieviško skonio tortas... Dėjau tik 300 gr. šokolado, norėjau nelabai saldaus, bet galima drąsiai dėti visus 400 gr., nes braškės suteikia tortui gaivumo.


30 komentarų:

  1. vau koks grozis, o skoni tai isivaizduoju ... jauciu reiks ir man pasiterlioti kai bus svieziu braskiu, tada dar skanesnis bus ! Nu saunuole ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aguonele, aciu labai :) Ir as labai laukiu svieziu, tikru braskiu sezono. Viskas skanu, kas su braskem :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. AJ, atrodo nuostabiai :) Labai labai gražus tortas, o papuošimas išvis be žodžių - ir labai skanus, ir labai gražus! :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaniai atrodantis torčiukas,o dar su braškėmis ir baltuoju šokoladu..mmm....tobula ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip nuostabiai ir viliojanciai atrodo!! Tokiems kerams turbut ir man nepavyks atsilaikyti!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurgita, aciu :) Kremas isties labai skanus. Maniau bus labai saldu nuo tiek sokolado, bet su braskem kai susimaiso, tai nera taip saldu, kaip atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Amen. Nugriuvau apsiseiliavus :)))) Laaabai skaniai atrodo. Taip mėgstu baltą šokoladą ir braškes!!! Reikės traukti į sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Seniai jau as i si torta ziuriu...O dabar jau ir balto sokolado nusipirkau, tad kepimo diena arteja. Butinai parasysiu kaip gavosi, nors po Jogurtinio zemuogiu torto mano pasitikejimas tortu gamyboje zymiai pakilo. Mat gavosi puikiai, o as galvojau, kad tortu gaminti nesugebu, pasirodo netiesa, kai yra tikslus receptas. Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dobermangirl, sekmes kepant ir butinai parasykite, kaip gavos :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kaip visada, man iskilo klausimas. Nusipirkau as sveriamo zelatino maisiuka, nes taip zymiai pigiau iseina. Dabar sverimo klausimas. As radau, kad zelatino arb. saukstelis bus 4.1 gr. Tai reiskia man jusu receptui reiks 2 arb sausteliu su trupuciu? Atrodo lyg daugoka, bet gal viskas teisingai? Gal is akies prisimenat, ar tai galejo buti virs dvieju arb. sauksteliu? Buciau dekinga, nes labai jau nenoriu, kad plyta gautusi, vietoje puraus muso...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nebus daugoka, as butent tiek ir dejau. Turiu svarstykles, tai sveriu, bet ir sauksteliu matuojant del keliu miligramu daugiau ar maziau niekas neatsitiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na, va pagaliau ir as padariau si torta! Kremas gavosi nuostabiai skanus, purus ir tiesiog dangisko skonio. Su biskvitu buvo sudetingiau, nes mano sunelis, labai megstantis man padeti, kaip pliupstlejo visus miltus is karto, kad isplakti kiausiniai ir subliusko. Gavosi toks padas...Kadangi tortas buvo gaminamas tik saviem, nieko baisaus neatsitiko. Skonis vis tiek gavosi pukus! Labai labai sknaus tortas, neskaitant bedos su biskvitu. Tikrai vel darysiu, tik kai jau busiu virtuveje viena, arba darysiu kitoki biskvita, maziau jautru...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Dobermangirl, biskvitus aisku galima pakaitalioti. Tik labai puraus siam tortui nereiketu, nes suspaus ji vis tiek kremas sunkus.

    Dziaugiuos, kad tortas skanus isejo, nepaisant mazos nesekmes :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. norėjau paklausti, o puošiat jau kažkiek sustingusį torčiuką, ar iškart, kai tik supilat kremą?

    AtsakytiPanaikinti
  15. medeina, jei papuosima turite omenyje ant virsaus uzdetas braskes, tai uzdedu, kai jau sustinges buna. Iskart nepapuosit, nes kremas skystokas buna, susmegs viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki.Ka tik pasigaminau toki tortuka,tik truputi perdariau, kadangi braskiu nebera,o Maximos nesinori pirkti.Dejau ananaso gabaliukus ir i pertepima imaisiau citrinos sulciu.Matysim rytoj kas gavosi :).

    AtsakytiPanaikinti
  17. Gaminau šį tortą, bet biskvitas gavosi labai plonas, nė kiek nepakilo kai kepiau. Viską dariau taip kaip parašyta recepte. Gal žinote kodėl taip gavosi? taip pat labai sunkiai tirpo šokoladas, nesigavo vientisa masė. bet šiaip vistiek išėjo skanus tortas. tikiuosi kitą kartą gausis tobulai:)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Man tai is biskvito kalnas pasidare kai kepiau:D idomiai iskilo bet as dar rieautu imaisiau:) o sokolada siaip specialu gamininui reik pirkt:)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Na va išbandžiau ir aš, tiesiog fantastiškas tortas, tik biskvitą teko išsikepti kitą, nes šis nepakilo ir gavosi tiesiog kiaušininis padas... todėl kepiau antrą pagal ananasinio torto (atrodo šio) biskvitą. Manau būtų skanu ir su avietėmis, tik gal šonuose to grožio nebebūtų!

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveiki, kepiau šį tortą, nes atrode fantastiškai. Net kepimo formą nusipirkau spec. jam. Viskas būtų buvę gerai, tik grietinėlės niekaip negalejau isplakt. Viena grietinele visai nesiplakė, liko kaip buvus skysta, tai begau kitą pirkti. O kita susiplakus kaip sviestas gavosi..nesuprantu kodėl? Gal galit pasakyt kaip jūs grietinėlę plakat ir kokią perkat? :-)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Jei nesiplaka, reikia daugiau citrinos rugsties iberti, dazniausiai tai padeda. Ir turi buti gerai atsaldyta, nes nesiplakti nuo silumos gali. O sviestas buna, kai perplakat per ilgai. Bet ismesti nereikia - dar paplakti reikia, ir turesit puikiausia sviesta naudojimui :) Grietine naudoju 35-36% riebuvo (i gamintojus neziuriu, ji visa vienoda)

    AtsakytiPanaikinti
  22. O man nesigavo šitas tortas :( Dariau viską pagal receptą, atvėsinau šokoladą su želatina iki kambario temperatūros, bet kai sudėjau plaktą grietinėlę pilna mažų gumuliukų atsirado :( Turbūt reikėjo ir tą plaktą grietinėlę palaikyti kambario temperatūroje, bet recepte apie tai neužsiminama :(

    AtsakytiPanaikinti
  23. Gal galėtum parašyti biskvitui reikalingus produktus gramais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Virsuje tam yra idetos matavimo vienetu konvertavimo lenteles. Galiausiai - google.lt

      Panaikinti
  24. Sveiki, o kaip manote ar sausaininis padas tiktų čia?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sveiki.Tortas labai viliojantis.Bet jau teko nusivilti.Biskvitas nesigavo.Čia kazkas netaip,kazkas nedarašyta.Gal kepimo miltelių reikia,gal aukštesnes temperatūros kepimui.Kiaušinius plakant ar reikia ,kad vanduo virtų.Visdėlto labai gaila laiko.,o tortas reikalingas rytdienai,o jau vakaras.Butų ačiū kad sužinočiau savo klaidas .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, viskas taip surašyta :) dariau šį tortą ne vieną kartą. Visa esmė gerai išplakti kiaušinius, ir viską išmaišyti taip, kad jų masė nesubliūkštų. Bet jei nesigauna šitas, juk galite kepti bet kokį kitokį paprastesnį biskvitą :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...