2010 m. balandžio 3 d., šeštadienis

Vengriška žuvienė (Hungarian fish soup)


Keli gabaliukai žuvies filė (aš ėmiau šaldytą žuvį)
2 vidutinės paprikos
2-3 pomidorai
2-3 bulvės
1 šaukštas pomidorų padažo
1 didelis svogūnas
1 kiaušinis
pipirų
0,5-1 sultinio kubelis (nebūtina)
krapų, svogūnų laiškų

Plonais šiaudeliais supjaustome bulves ir papriką, beriame į 2 litrus vandens ir verdame, kol suminkštės. Tuomet sudedame gabaliukais supjaustytą žuvį, ir verdame, kol išvirs.

Kol verda daržovės ir žuvis, smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname jį svieste/aliejuje, kol gražiai pagels (keptų svogūnų skonį labai pagerina žiupsnelis druskos ir cukraus). Supilame pomidorų padažą, ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odelę). Viską išmaišome ir dar kelias minutes pakepame. Pilame svogūnų/pomidorų masę į sriubą. Plona srovele supilame išplaktą kiaušinį ir greitai maišome, kad iš kiaušinio susidarytų "siūliukai" :) Įberiame pipirų, įmetame sultinio kubelį (arba kitų mėgiamų prieskonių). Sriubą dar kartą užviriname, galime įberti svogūnų laiškų ir krapų. Patiekti su skrebučiais arba skrudinta duona. Skanaus!

P.S. Labai skani ir aromatinga sriuba! Aš dėjau 4 didelius šaukštus pomidorų padažo - sriuba išėjo pikantiškesnio skonio.

Recepto šaltinis kuking.net

8 komentarai:

  1. nu viena uz kita skanesnes tavo zuvienes !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonele, aciu :) Na kazkaip pamegau labai jas, tai vis kokios nors naujos ieskau :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmm. Labai skaniai atrodo. Reikės išmėginti, nors žuvienės nelabai mėgstu, bet šita gundo... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei pomidorines sriubas megstat, tai sita irgi patikt turetu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai labai skani sriubytė, tik aš dar pačiam gale išspaudžiu pusės citrinos sulčių, man trūko rugštelės, o su citrina nuostabu! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...