2010 m. balandžio 4 d., sekmadienis

Netikras zuikis su džiovintomis slyvomis


Patiekalas, labai tinkantis šventiniam Velykų stalui!



500-600 gr. kalakutienos faršo
1 morka
1 bulvė
1 kiaušinis
10-12 džiovintų slyvų
1 svogūnas
kelios skiltelės česnako
prieskonių mėsai
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai majonezo
30 gr. fermentinio sūrio

Į faršą beriame prieskonių, smulkiai sukapotą česnaką, bulvine tarka sutarkuotą bulvę, išplaktą kiaušinį. Smulkiai supjaustome svogūną, burokine tarką sutarkuojame morką ir kartu apkepiname svieste, kol svogūnai gražiai pagels (galima įberti pipirų, druskos pagal skonį). Svogūnus ir morkas sukrečiame į faršą, taip pat sudedame gerai nuplautas ir per pusę perpjautas slyvas. Viską išmaišome. Tuomet supilame aliejų ir dar kartą išmaišome.

Kekso (ar kitokią) kepimo formą išklojame folija, dedame į ją netikro zuikio masę ir kepame 200 C orkaitėje apie 40 min. Kepant viršų reikėtų pridengti folija, o kepimo pabaigoje atidengti. Iškepusį zuikį aptepame majonezu ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę dar 5 min. (arba kol išsilydys sūris). Skanaus!

P.S. Labai skanus netikras zuikis! Puikus patiekalas Velykų stalui. Tinka valgyti ir karštą su bulvėmis, ir šaltą, kaip užkandį.

2 komentarai:

  1. Labai skanus netikras zuikis, valgem visa seima, ypac patiko mazajai valgytojai :-), bus daznas svecias ant musu stalo :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. dddd, labai dziaugiuos, kad patiko :) Recepta kuriau "is akies", tad smagu girdet, kad pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...