2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu

Šis keksas su kremu taip sužavėjo savo skoniu, kad išbandžiau jį ir su raudonaisiais, ir su juodaisiais serbentais!



10 х 30 cm. formai

Keksui:

100 gr. minkšto sviesto
75 gr. cukraus
2 kiaušiniai
125 gr.miltų
1 a.š. kepimo miltelių
25 gr. natūralaus jogurto

Kremui:

100 gr. raudonųjų (arba juodųjų) serbentų
100 gr. cukraus
150 gr. natūralaus jogurto
250 ml. grietinėlės 36 %
15 gr. želatinos

Keksas. Minkštą sviestą mikseriu išplakame su cukrumi iki purios masės. Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakdami аpie 1 min. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu sumaišome su turima mase (maišome kuo trumpiau). Galiausiai įmaišome jogurtą. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauname į 3 lakštus.

Kremas. Želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Serbentus su 50 gr. cukraus pakaitiname puode ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus ir serbentai išleis truputį sulčių (galima lengvai pamaigyti juos šaukštu). Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ji ištirps. Serbentus atvėsiname ir sumaišome su jogurtu. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į jogurtą su serbentais. Turime gauti purią masę. Jei kremas skystas – palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti.

Surinkimas. Į tą pačią 10 x 30 formą klojame kepimo popierių. Dedame vieną kekso lakštą, dedame pusę kremo. Antrą lakštą, kitą pusę kremo ir uždengiame paskutiniu lakštu. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Keksą pabarstome cukraus pudra.

P.S. Nuostabaus skonio keksas! Nesu serbentų mėgėja, bet šitas serbentų kremas tiesiog sužavėjo. O derinys su keksine tešla – idealus!



29 komentarai:

  1. O čia koks idealumo įsikūnijimas ♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aguonel, nepasikuklinsiu net pati savo pagirt - nu tikrai idealumo isikunijimas man sitas keksas.. :) dariau tik tam, kad sunaudot serbentus, kuriu pas mus niekas nevalgo. Bet mano nuostabai isejo skanumynas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niam, keksus dievinu, šis atrodo nuodėmingai. Išsisaugosiu serbentų sezonui.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai wauw, atrodo laaabai skaniai:) aš ir bandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o jetus koks grožis, jau įsivaizduoju gaiviai rūgštų skonį nuo serbentų ♥ pasaka...

    o tu serbentus šaldytus naudojai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Grange, taip, saldytus. Jei nori rugstesnio skonio - dek maziau cukraus, nes su 100 gr. saldokas kremas. Originaliame recepte tik 50 gr. buvo, bet as pabijojau, kad bus per rugstu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip lauku receptas :) Ir aš turiu daug šaldytų serbentų, su kuriais jau nesugalvoju ką tokio pasidarius :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ojei ojei, atrodo, kad burnoje taip ir susileidžia, o ir kaip nepasimesti tarp tokių gerų receptų gausos!:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Siandien paragavau ir su juodaisiais serbentais - tiesiog puikus ir sis variantas!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai skaniai atrodo keksas, tik gaila, kad neturiu serbentu, bet.....turiu spanguoliu. Kaip galvojat, ar tiktu spanguoles? Bet tada jau reiketu koreguoti cukraus kieki. Gal galetumet ka nors patarti?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aisku galit bandyt ir su spanguolem, jei tik jas megstat. Kai kaitinsit uogas su cukrum - ragaukit sirupa ir berkit tiek cukraus, kad jums reikiamas malonaus skonio saldumas butu.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Keksas atrodo tobulai ir skaniai :) Su kremu keksų nesu bandžiusi daryt, bet labai megstu raudonuosius serbentus ir būtinai išmėginsiu sezono sulaukus...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Dalia, mano irgi pirmas su kremu :) tiksliau - 2 per savaite :)) O uogas saldytas naudojau.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Taip gaiviai atrodo. Gaila, kad praeitą vasarą serbentų neprisišaldžiau, reiks šią vasarą...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Aciu uz greita atsakyma! Rytoj jau bandysiu. Parasysiu, kaip man gavosi su spanguolem :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Gaminau si keksa su spanguolem ir tikrai laaabai patiko !!! Tik gal biski per mazai kremu pertepiau, bet visiek buvo labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Na va, kaip faina, kad ir su spanguolemis skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Aš irgi turėjau šaldytų juodųjų serbentų, tai išsisaugojau šitą receptą vien dėl to, bet kepiau iš dvigubos dozės torto formoj (24 cm), išėjo pagarbos vertas ir tikrai labai skanus tortukas, tešla puikiai atidrėko nuo kremo, žodžiu, ir vaizdas, ir skonis puikūs, gal tik į kremą kitą kartą dėsiu mažiau cukraus. Rūta

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sveiki, išbandžiau ir aš. Tik man gaunas per riebus jis.. Per mažai paties kekso, per daug kremo. Jei ne serbentų rūgštumas, tai kremas išvis vienas riebalas būtų :) Bet noriu pagirt patį keksą - super. Draysiu keksiukus iš šios tešlos.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Tai kad jogurtinis kremas yra pats gaiviausias is visu, nelabai isivaizduoju, kaip jis gali buti "vienas riebalas". Nebent naudojote kaimiskus naturalius produktus, kur riebumas gerokai didesnis, nei parduotuviniu.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Ne, naudojau pirktinius. Čia ne koks priekaištas. ;) Atvirkščiai, keksą norėjau pagirt, o kremas tiesiog ne mano skonio ir tiek. Bet čia nieko blogo, skonio reikalas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sveiki, o jogurtas būtinai turi būti natūralus, ar tinka ir paprastas? Ačiū iš anksto :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. sveiki, ar galima naudoti rupius kvietinius miltus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Norejau paklausti, kaip jus iskepta keksa su jogurtu sluoksniavote? Ji supjaustete, ar kaip? Jei as neturiu zele, nera prekybos centruose pas mus, ar tiks grietineles standiklis arba krakmolas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ievute, paskaitykite recepta... Juk viskas parasyta, kaip ka daryt. Kartais tikrai neturiu tiek laiko vel komentaruose perrasinet tai, kas surasyta recepte, ir tikrai pakankamai tiksliai...
      Grietineles standiklio jogurtui gali neuztekti. O krakmolas nekeptiems kremams nenaudojamas (bent jau nesu tokiu macius). Bet jei nerasite zelatinos, bandykite koki riebesni jogurta imt - jei nebus skystas kremas, gal isvis standint nereikes.

      Panaikinti
    2. Labai labai skanus keksas,nors dariau su juodaisiais serbentais bet skonis tobulas :)

      Panaikinti
  25. Sveiki, o galima naudoti šviežius serbentus?

    AtsakytiPanaikinti
  26. Nuostabaus skonio! Tik as dariau su saldytom vysniom,nes serbentu dabar kaip ir nera,bet butinai pabandysiu ir su serbentais kai bus. Siaip ar taip dar kepsiu ne viena karta, tikrai rekomenduoju! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...