2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Kiniška vištiena Guo Bao


2-3 porcijoms (priklauso nuo Jūsų porcijų dydžio)

300 gr. vištienos filė
50 gr. kukurūzų krakmolo

Marinatui:

1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto (naudojau obuolių)
1 v.š. skysto medaus (natūralaus arba dirbtinio)
2/3 a.š. malto imbiero

Padažui:

3 v.š. sojos padažo
1 v.š. acto (naudojau obuolių)
2 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
0,5 v.š kukurūzų krakmolo

Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam skaniau :) Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (nors aš išlaukiau tik 30 min.). Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Padažas. Vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Recepte buvo rašoma, kad pavirus padažą turi gautis kisieliaus konsistencija, bet man jis liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais. Skanaus!

P.S. Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pilant ant vištienos, reikėtų paragauti - galima padidindi vieno ar kito ingridiento kiekį pagal savo skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudojate).

Adaptuota iš Geri receptai

68 komentarai:

  1. norejau pasiteirauti, o tokiu budu iskepta vistiena traska? nes as ja jau visaip kepiau ir inaj man niekaip netraska! :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. zivile, kad trasketu, vistiena reikia apvolioti plaktame kiausinio baltyme, o tada krakmole. Tik krakmole apvoliota nebuna tokia traski, kokia buna restoranuose (jei ta turite omeny).

    AtsakytiPanaikinti
  3. sitaip ir darau visada, isplaku baltyma apvolioju jame, tada krakmole, ir atrodo jau jau traskes, kol nesupilu padazo, jis susigeria ir niekas nebetraska.. ir taip visada

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na taip, nuo padazo dregmes minksteja. Reiktu nebent pries pat paatiekiant padaza uzpilti, t.y. nemaisyti jo su vistiena keptuveje, tiesiog uzpilti. Na cia mano toks pamastymas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. AJ,idomu,
    ar taip pat skanu butu paruosti ir kalakutienos file???? Nes jau kuri laika nevalgau parduotuvines vistienos.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonime, galima ir kalakutiena. As beje pati ja naudoju beveik visada (vistiena labai retai) :) Tik kalakutiena kietesne bus, bet ta turbut zinot, jei valgot.

    AtsakytiPanaikinti
  7. atrodo labai skaniai, nors niekada nieko kinietiško gaminti nebandžiau, bet šį kartą turbūt neatsispirsiu pagundai :) atrodo nesudėtinga :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Marina, visiskai paprasta ir labai greita. Vistiena iskepa labai greitai, uzpilat padazu ir padaryta :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Va cia tai musu su vyru maistas - niam niam... tik as dazniausiai ryziu acta pilu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Neringa, man toks maistas irgi kaip dangiski migdolai :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. O koks sojos padazas, sviesus ar tamsus ?

    AtsakytiPanaikinti
  12. As sviesu naudoju. Nors originaliame recepte parasytas tamsus. Tad tinka abu.

    AtsakytiPanaikinti
  13. AJ, o medus natūralus ar dirbtinis:) ?

    AtsakytiPanaikinti
  14. As dejau naturalu, nes dirbtinio neturiu. Bet galima ir viena, ir kita naudoti marinatui.

    AtsakytiPanaikinti
  15. O galima bulviu krakmola naudoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Galima, bet truputi skirsis skonis. Man bent jau bulviu krakmolas labiau jauciasi, nei kukuruzu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kad butu traski vistiena, reikia paimti vistiena, supjaustyti gabaliukais ar juostelemis, tuomet pamirkyti kiausinio baltymo plakinyje (i kuri dar reikia ideti sauksta sojos padazo) ir tada apvolioti miltu ir krakmolo misinyje (miltu ir krakmolo po vienodai). Kepti fritiurineje arba puode su aliejum, kad visur vienodai apskrustu :)

    Jei buna vien miltai, netraska. Jei vien krakmolas - irgi ne traski, o net pabaltuoja ir buna vien krakmolo skonis..

    AtsakytiPanaikinti
  18. Įdomu, ar galima vietoj vištienos naudoti žuvį?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Galima, esu darius ir su zuvim. Tik reikia kokios tvirtesnes.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai skaniai gavosi, net padažas gavosi kaip reikia, tirštas kaip kisielius.
    .
    Rasa

    AtsakytiPanaikinti
  21. gavosi skaniai ;] tik kai ka pakeiciau ;] o siaip super, patiko ;] tik kad kita kart kiekviena mirkysiu krakmole, kadangi biski nelabai gavosi kai kraciau maise ;]

    AtsakytiPanaikinti
  22. Mano nuomone imbiero geriau isvis nedeti ir siulau i padaza deti pora saukstu medaus i padaza. nes dabar per daug imbieras jautesi.

    AtsakytiPanaikinti
  23. As imbiero dedu dar daugiau, nes man labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. reiskia taip. imbiero nedejau. kaitinant padaza keptuvei jis akimirksniu sutirstejo(nors dejau visko tiek kiek buvo nurodyta), pajuodavo ir pasidare labai tirsta mase, kuri issigandau kad gali pridegt..
    tai vat padazas man nesigavo, o vistiena pati visai skani gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sakykit, o galima vistiena tiesiog ikaitintam aliejuj, puode apvirt, kol apskrus ir tada sudet i paruosta padaza keptuvej?

    AtsakytiPanaikinti
  26. Kekse, tikriausiai ant per dideles ugnies kaitinot, todel ir sutirstejo akimirksniu.

    Anonime, jokio skirtumo - jei jums patogiau puode, tai virkit aliejuje puode :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. man supylus padažą irgi staigiai sutirštėjo, ir ant mėsos tokiais gabalais pasidenge, tai valgant jatėsi pats krakmolas...

    AtsakytiPanaikinti
  28. na prisidedu prie paskutiniųjų gaminusių. man padažas akimirksni usutirštėjo, tuomet šiek tiek įpyliau vandens kad tuos gumulelius sušokusius ištirpint.. supyliau į vištieną kuri nesigavo traški.. žodžiu nekokia iš manęs kulinarė, tačiau jau žinau, kaip kitą kartą reikės gaminti :))

    AtsakytiPanaikinti
  29. Pirma kart gaminant padazas iskart sutirstejo ir pasidare toks tirstas kad baisu pasidare. Be to as naudojau tamsu sojos padaza ir po virimo visas padazas atrode labiau kaip karstas sokoladas ar kazkas pan. Dar plius mano sojos padazas labai blogas buvo tai nekaip isejo :( Bet uz tat antra karta darant padaza jis isejo kisieliaus konsistensijos ir tikrai daug geriau :) praktikos reikia ir deti ingridientu pagal sojos padaza

    AtsakytiPanaikinti
  30. Didelis dekui uz recepta! Pagaminau,gavosi super-puper skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Dėkite daug daugiau cukraus (turiu omenyje, matuokit valg. šaukštais, o ne arbat.), tada ir gausis kisieliaus konsistencijos padažas.

    AtsakytiPanaikinti
  32. eilini karta isitikinau, kad Jusu receptai superiniai!!!!!aciuuuuu:)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Vakar išbandem, padazas tikrai labai neskanus gavosi, jautesi krakmolas ir visai nepanasus i ta kur duoda kavinese, labai nusivyleme :(

    AtsakytiPanaikinti
  34. Nesmagu, kad nepatiko. Tikiuosi rasite labiau patinkanti recepta. Toks kaip kavineje ir neturejo gautis, nes namie gamintas maistas yra namie gamintas :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Labai labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Siandien isbandziau si receptuka, viskas gavosi puikiai ir labai skaniai, vyras dekavojo
    :))) tik vietoj kukuruzu krakmolo dejau paprasta bulviu.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Bandem pries savaite sita patiekaliuka!!!!Super isejo, tik dadejom darzoviu;) O seip viskas liuks.Aciuuu

    AtsakytiPanaikinti
  38. Tikrai puikus receptas :) Visada taip gaminu, labai patinka!!

    AtsakytiPanaikinti
  39. labai skanu. Tik siulyciau pabandyti viena sauksteli cukraus pakeisti medum, ideti truputi pomidoru padazo, cesnako truputi ir slakeli citrinos sulciu. Zinau, cia galima sakyt gaunas visiskai kitoks padazas, bet taip, bent jau mum, buvo daug geriau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. BANDYSIU SI RECEPTA BET VIETOJ VISTIES DARYSIU ZUVI ĮDOMU KAIP IŠEIS JEIGU BUS SKANU PARASYSIU BET MANAU KAD BUS VISAI NIEKO, NES VISTIENA DARIAU TAI SUPER ISEJO:) P.S. VYRAS IRGI GAMINO SIA VISTEINO , BET KADANGI JISAI NELABAI SUPRATO TAI VIETOJ 2/3 IMBIERO TAI IDEJO 2.5 SAUKSTO, BET BISKI PAKOREGAVOM IR NIEKO, SKANU :)

    AtsakytiPanaikinti
  41. Viska dariau, kaip nurodyta recepte ir gavosi nerealiai skanus patiekalas.Pavyko tobulai. Galvojau imbieras skonis jausis, bet ne kiek jo nesijaute. Aciu uz recepta, mano seimyna valge pasigardziuodama.
    +

    AtsakytiPanaikinti
  42. Labai skanu! Dariau dvigubą porciją, tai keturiese touj pat suvalgėm. Dar gaminau keptus ryžius su kaiušiniu. Ačiū už vertą dėmesio receptą

    AtsakytiPanaikinti
  43. Beje, del padazo. Jei yra dedama kukurūzų krakmolo padazo tirstinimui, virimo metu, jei per ilgai virsit, padazas liks skystas. Nebandziau, bet geriausia butu visus ingridientus padazo pradet virti, ir kai isvirsit pakankamai, atskirai saltame vandenyje (apie 2v.s) istirpinti 1 v.s krakmolo (tirstesniam padazui tiesiog nudoti daugiau krakmolo ir vandens), ir sia mase ipilti i verdama padaza, ir apie minute virti.

    AtsakytiPanaikinti
  44. Super!!!isejo labai skaniai ir padazas sutristejo ir vistiena nepakartojamo skonio isejo!labai aciu uz receptuka :)))))))))))))

    AtsakytiPanaikinti
  45. Aciu Jurgita uz nuostabius, receptus esu nemazai isbandzius ir visi superniai, bet sis... arba as nevykusi konkreciai su siuo receptu, nes viska reikejo ismesti, labai labbai nepatiko :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip nesmagu :( Tiesa pasakius, neisivaizduoju, kas turejo atsitikti, jei net ismesti reikejo. Gal apskritai ne Jusu skonio kinu virtuve?

      Panaikinti
  46. Puikus receptas! Dekui!

    AtsakytiPanaikinti
  47. Tai tapo mano "darbiniu" receptu. Ačiū.
    Tik kepu tikroje wok keptuvėje ant dujinio "turbo" degiklio. Tik taip tinkamą temperatūrą pasiekti galima.
    Spėju, kad dauguma nesėkmių dėl per žemos temperatūros ar maisto gaminimo technologijos nesuvokimo. Receptas- ne prie ko.

    AtsakytiPanaikinti
  48. Ačiū labai už puikų receptą, viskas pavyko puikiai. Labai skanu ir gana paprastai pagaminama. Gaminsiu tikrai dar ne kartą. Pagaliau atradau tikrai mėgstamo kinietiško patiekalo receptą. Ačiū Jums :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. gaminau ir as:) tikrai gavosi kaip pas''kiniecius'' tik pas tuos kurie maisto stiprikliu nenaudoja:) http://arzinaikasiandienvalgei.blogspot.com/2011/06/kiniska-vistiena-guo-bao.html <---mano gautas rezultatas

    AtsakytiPanaikinti
  50. skanu:) tik man padazas iskart labaitirstet pradejo tai greit vistiena dejau.dariau dviguba kieki , kita kart zymiai daugiau padazo daryciaus nes truko, kad graziai apsidengtu.

    AtsakytiPanaikinti
  51. Labai skanu,i padaza dar idejau sauksteli medaus ir ispaudziau citrinos sulciu rezultatas super :)

    AtsakytiPanaikinti
  52. Labai skanu, tik dėjau žalią imbierą marinuodama vištą, puikiai jautėsi jo skonis, ir į padažą jau jį padarius, dėjau medaus:) Ai, ir padažo dariau dvigubai daugiau, nes pagal receptą, jo ten vos vos gautusi:)

    AtsakytiPanaikinti
  53. viena geresniu receptu! gavosi labai gerai, tik padazas labai tirstejo tad pyliau dar vandens.

    AtsakytiPanaikinti
  54. Sakykite, ar galima naudoti bulviu krakmola?

    AtsakytiPanaikinti
  55. Man tai dar labai skanu, kai šiame recepte vištiena pakeičiama žiedinio kopūsto gabaliukais- pamėginkit

    AtsakytiPanaikinti
  56. o man gavosi super skaniai pirmiausiai vistiena apskrudinau iki tamsiai rudumo, poto keptuveje palikau kol padaza padariau ir ant vistienos piliau po truputi maisydama staigiai nes sutirstejo ir visi gabaliukai tolygiai pasiskirte .ir gavosi lipnus visi gabaliukai super kaip kinieciu restorane saldarugsciai , super super.

    AtsakytiPanaikinti
  57. Super receptas, aš tik dar įmečiau keletą daržovių ir patrigubinau padažo kiekį, nes paragavus buvo labai skanus, tačiau mažoka :)

    AtsakytiPanaikinti
  58. Laba diena,

    Labai norėčiau paklausti, gal kas esate gaminę vištieną ne traškią, o tokioje "guminėje" tešloje? Kavinėse patiekalas vadinasi "Gu lao", su ananasais ir paprika sojų saldžiarūgščiame padaže. Niekaip man nepavyksta atkurti tos tešlos recepto... Jei kas žinote, būčiau LABAI dėkinga!!

    AtsakytiPanaikinti
  59. Kaip nustebino šis receptas... :) Tikrai nesitikėjau tokio gero rezultato. Dažniau reikės čia užsukti, manau čia daug gerų receptų surasiu.

    AtsakytiPanaikinti
  60. Išėjo labai skaniai!!! Labai ačiū už receptą❤

    AtsakytiPanaikinti
  61. Tai kai skaniai valgiau toki skanu patiekala!

    AtsakytiPanaikinti
  62. Geras receptas,kitą kartą(mano skoniui) bandysiu dėti mažiau sojos į padažą.

    AtsakytiPanaikinti
  63. puikua receptas! pritruko tik padazo, kuris gavosi kaip kisielius, padidinus ugni. is pradziu bijojau sugadinti sudeginti, ale padidinau iki max ir po 15sek jau susivire i puikia konsistencija
    darysiu trigubai:)
    eksperimentuosiu su citrina bei medum, is komentaru
    dekoju ir sekmes!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...