24 cm. formai
Biskvitui:
4 kiaušiniai
150 gr. cukraus
160 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. (nubraukti) kakavos
Vyšnioms:
300 gr. šaldytų vyšnių
2-3 v.š. cukraus
apie 4 v.š. alkoholio (naudojau likerį, bet siūlau ką nors stipresnio, pvz. brendį)
Grietinėlės kremui:
420-450 ml. grietinėlės 35 %
4 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant šaukštelio galiuko
Šokoladiniam kremui:
150 gr. juodojo šokolado
100 ml. grietinėlės 35 %
30 gr. sviesto
5 gr. želatinos
Vyšnios. Geriau pasiruošti iš vakaro. Jas užpilame cukrumi, alkoholiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame (galima prakiesti su vandeniu). Jei trūksta saldumo - įberiame į sirupą cukraus. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubės ir taps tiršta. Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi iškolotą skardą ir kepame iki 190 °C įaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (tikriname mediniu pagaliuku). Iškeptą atvėsiname ir perpjauname į 4 lakštus.
Grietinėlė. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.
Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame 15 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Šokoladą ir sviestą puode maišydami ištirpiname ant mažos ugnies, supilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Viską atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome ją į šokoladą ir išplakame mikseriu mažu greičiu. Turi gautis purus, nesukritęs kremas. Pastatome trumpam į šaldytuvą, kad pradėtų stingti, t.y. kad tepant netekėtų nuo biskvito.
Torto surinkimas.
- Dedame į formą biskvitą, sulaistome sirupu (4-5 v.š.), dedame pusę vyšnių, tepame pusę grietinėlės.
- Ant grietinėlės dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą.
- Dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, dedame likusias vyšnias ir grietinėlę, uždengiame ketvirtu biskvitu.
P.S. Prisiskaičiau gausybę komentarų, kad šis tortas be galo saldus. Paragavus galiu pasakyt, kad mėgstant "tikrus", saldžius tortus, saldumo norėjos net daugiau. Labai saldus tik šokoladas. O visas tortas saldžiai-gaivus (nuo vyšnių).
Ir dar - nepagailėkite jam gero alkoholio. Nors nemėgstu jo tortuose, bet čia jis tikrai labai tinka.
vienas iš tortų tų, kuriuos esu pasižadėjusi šiais metais iškepti. per saldžių tortų nelabai mėgstu, tad reikės išbandyti Tavo variantą :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortas, nors šokoladinių niekad nemėgau, bet šis patiko.. :) O su kuo jūs pjaunate biskvitą į kelias dalis?
AtsakytiPanaikintiBiskvita ilgu peiliu supjaustau.
AtsakytiPanaikintiEsu kepus butent su sokoladiniu sluoksniu ;) Laaaaabai labai patiko. Tai buvo pries pora metu, nesiaus i svecius Velyku proga, tai visi puikiai ivertino.
AtsakytiPanaikintiTaviskis atrodo ziauriai skaniai! Gerai, kad siandien issikepiau biskvita ir ryt pati tepsiu tortuka :)
Ir aš šiems metams jį planuose turiu. Tikiuosi pagaminsiu :)
AtsakytiPanaikintilabai skaniai atrodo,bandysim gaminti :)
AtsakytiPanaikintio su kokiu kremu aptepete torto krastus ir virsu?
ar reikia krema atskirai gamintis,ar jau uztenka sokoladinio kremo,ar ji visa sunaudojame sluoksniuojant torta? aciu.
Tortas apteptas tirpintu sokoladu.
AtsakytiPanaikintiTortas vykęs ir labai skanus.Kas ragavo,tam patiko. Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiKokio diametro forma kepete? manishkis biskvitas kepa 26 cm skardoje. atrodo labai pasiklydes ten, matyt reikejo imti siauresne forma?
AtsakytiPanaikintiir dar klausimas. kiap padaryti, kad tortas butu ne kalniukas, o ploksciu virshum? na manau supratote klausima. cia mano pirmasis gyvenime toras, taigi daug klausimu :)
man kai gaunasi biskvitas su kalniuku..kalniuka nupjaunu...tada perjaunu biskvita ir biskvita kuris buvo su kalniuku dedu i apacia..o apatini dedu i virsu..nes apatinis yra lygus del torto formos..nezinau ar gerai paaiskinau ..:)))
PanaikintiŠauniai ir padarėt :) Aš tą pati darau, jei biskvitas nelygus iškepa. Arba į apačią, arba per vidurį dedu, ir viskas - tiek čia tos problemos dėl kalniukų :) Jei reikia plokščio viršaus, tai apatinį dedam ant viršaus, nes apačia visada lygi.
PanaikintiAtsiprašau, kd neparašiau iš karto, ruošiausi ir pamiršau.. - 24 cm. formoje. Dėkui už pastabą, įrašysiu recepte.
AtsakytiPanaikintiDėl biskvito kupros - butent sis neturetu but su kupra. Jei iskils, tai iskepusi paslėkite lygia lekste, kad nusileistu (tik neperspauskite).
AtsakytiPanaikintiDekui uz atsakyma @--)---
AtsakytiPanaikintiViskas padaryta. Dabar telieka laukti. Kol kas jauciuosi labai isdidi sulipdziusi pirmaji savo gyvenime torta.
Atrodo nerealiai skaniai.. Patarkite, kaip tas rožytes ant torto padarėt, ar iš plaktos grietinėlės? Kaip tas kremas toks standus? Ačiū.
AtsakytiPanaikintiSokoladas su grietinele, sumaisyta, palaikyta saldytuve kelias valandas, ir isplakta mikseriu
AtsakytiPanaikintiO, kaip protingai! :) Labai ačiū :)
AtsakytiPanaikintibandysiu ir as si tortuka velykom issikepti. Tik kilo klausimas del sokoladinio kremo, ar kol vesta nesustings sokoladas su sviestu ir zelatina?
AtsakytiPanaikintiIr gal galit parasyti kiek ko reikia, tokiam papuosimui?
Motinos dienos proga gaminau si torta. Tai pirmasis mano toks "surenkamas" tortas. Pirmiausia, gavosi skanus, kai kas kartojo po antra gabala, todel manau jog man pavyko.
AtsakytiPanaikintiTaciau susiduriau su keletu problemu... Neisejo iskepti tobulai biskvito... iskepe issiputes i virsu ir su issigaubusia apacia, todel kai teko pjaustyti i 4 dalis - jos buvo su skylemis, bet "uzlopiau" ir skonio nepagadino. Ir nepavyko papuosti taip graziai kaip nuotraukoje :)
O tas rozytes papuosimui rasete kad darete is grietineles ir sokolado. Koky kieky emet sokolado ir groetineles
AtsakytiPanaikintiKokio svorio gaunasi tortas pagal duotą normą? Ačiū
AtsakytiPanaikintiEmiau mazdaug per puse grietineles ir sokolado.
AtsakytiPanaikintiTortas iki 2.5 kg iseina.
Jurgita, bet ziuriu biskvite nera jokio riebalo,ar gerai gaunasi biskvitas
AtsakytiPanaikintiLabai būčiau dėkinga, jei galėtumėte tiksliai aprašyti glajaus, kuriuo aptepėt tortą, ir kremo, iš kurio padarėt gėlytes, gamybą ir kiekius. Bandysiu gaminti šį tortą už kelių dienų, tad jūsų atsakymas labai praverstų. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiTortas apteptas paprastu tirpintu sokoladu. O gelytems emiau 50/50 grietineles ir juodo sokolado. Sokolada istirpinti karstoje grietineleje. Ir nakciai pastatyti i saldytuva. Ryte isplakti mikseriu. Viskas. Gelytes spaustos konditerini umaiseliu. Sekmes :)
AtsakytiPanaikintina niekaip nesuprantu, kam tam sokoladiniam sluoksniui reikalinga zelatina????
AtsakytiPanaikintiSusipirkau produktus ir zadu gaminti si torta:) labai jau skaniai atrodo ir neabejoju, kad skonis nerealus. Bet turiu problemele, mano kepimo forma 28cm:( ar iseis po to biskvitus padalinti i 4 lygias dalis? gal naudoti dvigubai mases biskvitui? atrasykit, laukiu
AtsakytiPanaikintinezinau ka ne taip dariau bet iskepta biskvita ti i du sluoksniu galejau perpjauti,neiskilo man tiek,bet nenuleidau ranku ir antra karta kepiau bet vel tiek pat pakilo,bet.... sudejau is dvieju kartu ir gavosi keturi :) labai skanus tortas gavosi.
AtsakytiPanaikintibiskvitas gavosi kietas,o siaip skanu,patiko
AtsakytiPanaikintisuper tortas... labai skanus kas netingi o nori ka nors skanaus pagaminti tikrai siulau si torta o dar ir visai ne daug laiko uzima gaminimas... saunuole Jurgita :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, dziaugiuos, kad patiko :) Pritariu, kad tikrai neuzima tiek laiko, kiek gali pasirodyt. O darant viska pagal recepta nera ir kam nesigauti.
AtsakytiPanaikintiGal žinote kokia yra gėlyčių ant torto viršaus masė?
AtsakytiPanaikintidar karta paklausiu del gelyciu daryma.Supratau,kad puse sokolado ir puse grietineles,bet konkreciai po kiek?Po 100g ar 200g?
AtsakytiPanaikintipo kiek gramu konkreciai sokolado ir grietineles reik gelytem?
AtsakytiPanaikintilaba diena :) ar negaletumete parasyti kiek ingridientu reikia 20 cm formai? Nes manau cia per daug man bus.Buciau labai dekinga! :)
AtsakytiPanaikintiPasiskaiciuoti galima pagal paprasciausia matematine proporcija kiekviena produkta.
AtsakytiPanaikintikAIP JUMS GAVOSI TOBULOS FORMOS GAL PRIES APTEPANT SOKOLADU APIPJAUSTYTI?MAN GAVOSI SLEIVAS KREIVAS:(
AtsakytiPanaikintiTai matyt ne formoje sutepinejot, kaip parasyta recepte. Forma lygiais krastais, sleivumo net labai stengiantis joje nepadarysi.
AtsakytiPanaikintiŠiandien ragausim, bet biskvitas labai kietas gavosi :(.
AtsakytiPanaikintinuostabus receptukas, kepu jau 4 karta :) mmmm.... prasom daugiau tokiu lengvu ir skaniu recepteliu...
AtsakytiPanaikintiSuper tortukas,labai patiko. Vyras vis praso ir praso ji iskept jam vel ;)
AtsakytiPanaikintiSis tortas mano megstamiausias, pirma karta ragavau pirktini, begalo patiko, ilgai ieskojau recepto, bet vis rasdavau labai sudetingus.O sis tiesiog puikus ir nebrangus, ir nedaug laiko uzima.
AtsakytiPanaikintiKadangi man biskvitas niekada nesigauna (cia kaip uzburta), todel pameginau su pirktiniu, gavosi taip pat labai gerai, tik sulaistyti reikia maziau, nes pirktinis biskvitas ir taip minkstas:) Sia savaite darysiu vel, niami, niami:)
nu nesigavo man tie 4 lakštai iš tokios normos! Turėjau greitai kepti dar vieną biskvitą ir gavosi lygiai tokio pačio storio.Naudojau karališkus miltus,spec. tortams.Gal jie kalti?Kiaušiniai naminiai.
AtsakytiPanaikintiman irgi itartinai atrodo 160 g miltu ir 4 lakstai, beje kiausiniu suplakti su cukrumi kad mase padvigubetu neimanoma, cia kazkokia pasaka
PanaikintiKaralisku miltu niekada nenaudoju biskvitams - man su jais nesigauna, kaip su paprastais miltais. O kiausinius ilgai plakant su cukrumi jie ne tik padvigubeja, bet ir patrigubeja (mikseriu, savaime suprantama, ne šakute), todel ir biskvitas iskepa purus ir aukstas. O kad nesigavo, nereikia pulti kaltint recepto. Visus sokoladinius tortus kepu su siuo biskvitu - viskas gaunasi, jei daroma pagal recepta, pasveriama tiksliai. Svarbu LABAI gerai isplakti kiausinius ir labai atsargiai imaisyti miltus, kad mase nesukristu. Ir nebus jokiu pasaku.
PanaikintiSveikos merginos..o as kepu taip..ta mase pasidalinu i 4 dalis ir iskepu..man taip lengviau��
PanaikintiKaip suprantu, biskvito recepte pamirstas sviestas ar margarinas, nes kituose sio torto receptuose,jis yra...
AtsakytiPanaikintiSviestas nepamirstas, siam biskvitui jo nenaudoju. Biskvitu yra ivairiausiu. Jei labiau patinka su sviestu - kepkite su sviestu :) O sio torto receptu yra begale, ir visi kazkuom skirtingi.
AtsakytiPanaikintiO jus prie pacio recepto galetumet parasyti kuom puosete virsu nes turi zmogus visus komentarus perskaityti kad suprastum kuom papuosta. Tad jei keliate recepta tai noretusi ji isbaigta matyti negi taip sunku? :)
AtsakytiPanaikintiPapuosimo recepto nera - viskas buvo imta is akies, todel prie recepto neparasyta, kad nebutu neisbaigta :) Komentaruose parasyta kas kaip daugmaz buvo daryta, tad kam reikia, gali pasiskaityti.
AtsakytiPanaikintiDėkoju už puikų receptą! Tortas buvo labai skanus - neįkyriai saldus ir ne per riebus, nors labai šokoladinis :) Šiam tortui labai tiktų toks šokoladinis traškus sluoksnis. Na, recepto tokiam sluoksniui niekur dar neradau, o cukrainėse pavyko sužinoti tik tiek, kad ten yra įdėta skrudintos chalvos.. Jurgita, gal įsivaizduojate, ką aš turiu omenyje ir gal žinote to traškaus sluoksnio receptą? :)
AtsakytiPanaikintiYra specialus traskuciai, kepyklos juos uzsisako is tiekeju, o ar galima ju siaip kur nors isigyti nezinau
PanaikintiMarija, zinau, apie ka kalbat, bet nezinau to traskucio recepto... Man irgi labai patinka tas sluoksnis.
AtsakytiPanaikintiNa, jei kada nors pavyktų rasti, tikiuosi, kad pasidalinsite. Esu kepusi dar kelis tortus pagal jūsų receptus - visi puikūs, ačiū :)
PanaikintiDekui uz puiku recepta! Vakar labai skaniai suvalgeme ir visiems sveciams patiko! Viskas gavosi kuo puikiausiai, tik biskvitus dariau su 5 kiausiniais, proporcingai, nes pergyvenau, kad prastai iskils ir bus sunku perpjausti. Tai 5 kiausiniu porcija buvo pats tas. Na, ir biskvitus kepiau tesla padalinus per puse, t.y. 2k., nes pabijojau kepti vientisa, nes atrodo sudetinga vientisa perpjausti I 4 dalis.
AtsakytiPanaikintiTikrai zinau, kad kepsiu dar :)
O tik saldytos vysnios tinka? Svieziu negalima?
AtsakytiPanaikintiPasidariau siandien, viskas gavosi, kiausinius plakiau su cukrum, kad mase patrigubetu (kol kulnai paskaudo :) ), tai kad gavosi 4 lakstai, tik per viduriuka zemiau iskylo nei is krastu, tai teko improvizuoti-lipdyti is krasteliu truputi, pasirode kremu perdaug, bet viska sutepiau, gal taip reikia, vysniu dejau visa pakeli 400g, nes megstu ju daugiau ir uzpiliau romu, ziuresim, po dvieju dienu ragausim. P.S. puosiu tirpdytu sokoladu ir svieziom tresnem :) Aciu uz recepta!!!
AtsakytiPanaikintiAr vietoj vysniu galina deti juodosius sebentus
AtsakytiPanaikintiVida, galite nors ir braškes, bet tai jau nebus Juodasis miškas :)
AtsakytiPanaikintiaciu uz puiku recepta,bet as vietoj saldytu vysniu naudojau koncervuotas vysnias labai skaniai gavosi
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas ir skanus tortas - dukart kepiau, abu kartus gavosi. Vyšnias ėmiau iš uogienės, virintu vandeniu apiprausus, nes kitokių nebuvo, o gautą sirupą dar pagardinau brendžiu ir panaudojau sulaistymui:) Vieną kartą netgi kepiau su metamu ant žemės (taip! čia pavyzdys visiems skeptikams, kaip su biskvitais galima elgtis :)) biskvitu iš http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/tortas-piratu-skrynia-ir-pats-skaniausias-biskvitas.html, tik Jurgittos pertepimus sudėjau. Skanus, labai skanus tortas. Tik geriau ant stalo kaip puošmenos nelaikyt, ypač, jei labai šilta. Man asmeniškai jis skanesnis prieš pat valgymą iš šaldytuvo ištrauktas :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o pavyktu si tortuka apdengti cukrine mase? :)
AtsakytiPanaikintiVisus tortus galima dengti mase. Isskyrus tuos, kurie biskvitu neturi (surio tortai ir pan.)
AtsakytiPanaikintiIs sito recepto pasiimu tik vysnias ir pertepimus...biskvitas gavosi siaubingas
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortas,ka tik ragavau :) Tik sokoladinis sluoksnis kazko kietas,gal ilgiau ne saldytuve palaikius suminkstetu?
AtsakytiPanaikintiIr man ts pats gavosi. spėju, kad nereikėjo dėti želatinos. Sustingtų ir taip.
PanaikintiKuo galima pakeisti vysnes?? Nes cia kur gyvenu ju tikrai nera:( labai noriu iskepti si pyraga savo vyrui gimtadienio jubiliejaus proga.
AtsakytiPanaikintiJeigu kepciau lakstus po viena, kiek laiko juos kepti reiketu?
AtsakytiPanaikintiTikrinti mediniu pagaliuku. Jei sausas - lakstai iskepe.
PanaikintiNa ka kepiau ir as si torta:) negaliu patiketi,kad jau stovi saldytuve ir laukia savo eiles:) o ragausime mes ji treciadieni, per vyro gimtadieni, kepiau specialiai jam:) atrodo nuostabiai ir labai graziai, kaip pirmam kartui pavyko super (tortu nesu dariusi savo gyvenime, tik pyragus) meciau sau issuki ir su juo susitvarkiau:) tikiuosi bus toks pat skanus kaip atrodo:) tik su tais biskvitais... turejau kepti du kartus ir juos perpjauti per puse, viska dariau taip kaip nurodyta, kiausinius plakiau 30min kol patrigubejo ir LETAI bei ATSARGIAI imaisant miltus visa mase subliusko, tiesa bekepant pakilo tiek,kad galeciau perpjauti i dvi dalis:) Ir darant sokoladini krema zelatina jautesi kreme, nors ja palaikiau uzpylusi saltu vandeniu kad isbrinktu. Na ir beliko sulaukti treciadienio, torto teismo:) tikiuosi bus vykes:) nes tai dovana mano vyrui:) isvaizda torto jam labai patiko, beliko ivertinti skoni, parasysiu kai tik paragausime:)
PanaikintiGavosi labiau pyragas negu tortas, reikejo daugiau sulaistyti biskvitus, nes is nurodyto kiekio recepte gavosi sausoki biskvitai. Siaip skanus, bet neypatingai.
PanaikintiLabai noriu pabandyti iškepti šį tortą draugės gimtadieniui. Bėda yra ta,kad draugė yra žindyvėms,o aš nėščia, tad suprantama,kad alkoholis nei vienai iš mūsų netinka... Ar bus tortas skanus be alkoholio?
AtsakytiPanaikintiKepkit drasiai :)
PanaikintiVisaks tikrai super pavyko,sveciai gire ir tikrai as dar kartosiu tik vienas dalykas : is biskvitui skirtos normos iseejo toks ,kad isejo tik 3 lakstus gaut perpjovus
AtsakytiPanaikintinorėčiau paklaust kaip galima šiltoje grietinėlėje ištirpdyt šokoladą kremui?ar grietinėlė šildoma neišskysta?
AtsakytiPanaikintiParasyta, kad sokolada rekia atvesinti, ir tik tada imaisyti isplakta grietinele.
PanaikintiNoriu paklausti, i biskvita nereikia sviesto deti?
AtsakytiPanaikintiJei recepte jo nėra, vadinasi nereikia.
PanaikintiO kokia kakava ir kokius miltus naudojate?
AtsakytiPanaikintiNiekada nesigilinu į konkrečios įmonės - man su visais vienodai viska iškepa.
PanaikintiAtsiprašau aš nauja tortų kepimui, tai klausimas gali būti šiek tiek kvailas, rašote, kad reikia biskvitus sulaistyti sirupu, kokiu sirupu?
AtsakytiPanaikintiPrieš darant siūlau visada perskaityti visą receotą :) Kopijuoju: Vyšnios. Geriau pasiruošti iš vakaro. Jas užpilame cukrumi, alkoholiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame (galima prakiesti su vandeniu). Jei trūksta saldumo - įberiame į sirupą cukraus. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.
PanaikintiMan nepavyko tokio storio iškepti, kad perpjauti į 4 dalis. Ką ne taip darau?
AtsakytiPanaikintiO aš viską dariau pagal receptą ir man nesigavo biskvitas toks tamsus kaip nuotraukoje. Turbūt reikėjo dar dar daugiau kakavos dėti. 🤔
AtsakytiPanaikinti