2012 m. vasario 17 d., penktadienis

Tortas "Juodasis miškas"

Torto "Juodasis miškas" receptų yra įvairių: vis kitokie biskvitai, kai kuriuose receptuose nėra šokoladinio sluoksnio. Nežinau, kuris yra tikrasis, tad nutariau susidėlioti savąjį variantą iš kelių tortų. Siūlau išbandyti - gan paprastai padaromas ir labai skanus tortas!




24 cm. formai

Biskvitui:

4 kiaušiniai
150 gr. cukraus
160 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. (nubraukti) kakavos

Vyšnioms:

300 gr. šaldytų vyšnių
2-3 v.š. cukraus
apie 4 v.š. alkoholio (naudojau likerį, bet siūlau ką nors stipresnio, pvz. brendį)

Grietinėlės kremui:

420-450 ml. grietinėlės 35 %
4 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant šaukštelio galiuko

Šokoladiniam kremui:

150 gr. juodojo šokolado
100 ml. grietinėlės 35 %
30 gr. sviesto
5 gr. želatinos

Vyšnios. Geriau pasiruošti iš vakaro. Jas užpilame cukrumi, alkoholiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame (galima prakiesti su vandeniu). Jei trūksta saldumo - įberiame į sirupą cukraus. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubės ir taps tiršta. Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi iškolotą skardą ir kepame iki 190 °C įaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (tikriname mediniu pagaliuku). Iškeptą atvėsiname ir perpjauname į 4 lakštus.

Grietinėlė. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.

Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame 15 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Šokoladą ir sviestą puode maišydami ištirpiname ant mažos ugnies, supilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Viską atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome ją į šokoladą ir išplakame mikseriu mažu greičiu. Turi gautis purus, nesukritęs kremas. Pastatome trumpam į šaldytuvą, kad pradėtų stingti, t.y. kad tepant netekėtų nuo biskvito.

Torto surinkimas.

  1. Dedame į formą biskvitą, sulaistome sirupu (4-5 v.š.), dedame pusę vyšnių, tepame pusę grietinėlės.
  2. Ant grietinėlės dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą.
  3. Dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, dedame likusias vyšnias ir grietinėlę, uždengiame ketvirtu biskvitu.
Tortą reikėtų palaikyti bent parą, o dar geriau - dvi. Tuomet atsiskleidžia tikrasis jo skonis. Puošiame kaip kam patinka - grietinėle, šokoladu ar kt. Skanaus!

P.S. Prisiskaičiau gausybę komentarų, kad šis tortas be galo saldus. Paragavus galiu pasakyt, kad mėgstant "tikrus", saldžius tortus, saldumo norėjos net daugiau. Labai saldus tik šokoladas. O visas tortas saldžiai-gaivus (nuo vyšnių).
Ir dar - nepagailėkite jam gero alkoholio. Nors nemėgstu jo tortuose, bet čia jis tikrai labai tinka.


84 komentarai:

  1. vienas iš tortų tų, kuriuos esu pasižadėjusi šiais metais iškepti. per saldžių tortų nelabai mėgstu, tad reikės išbandyti Tavo variantą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus tortas, nors šokoladinių niekad nemėgau, bet šis patiko.. :) O su kuo jūs pjaunate biskvitą į kelias dalis?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu kepus butent su sokoladiniu sluoksniu ;) Laaaaabai labai patiko. Tai buvo pries pora metu, nesiaus i svecius Velyku proga, tai visi puikiai ivertino.
    Taviskis atrodo ziauriai skaniai! Gerai, kad siandien issikepiau biskvita ir ryt pati tepsiu tortuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir aš šiems metams jį planuose turiu. Tikiuosi pagaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. labai skaniai atrodo,bandysim gaminti :)

    o su kokiu kremu aptepete torto krastus ir virsu?
    ar reikia krema atskirai gamintis,ar jau uztenka sokoladinio kremo,ar ji visa sunaudojame sluoksniuojant torta? aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tortas vykęs ir labai skanus.Kas ragavo,tam patiko. Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kokio diametro forma kepete? manishkis biskvitas kepa 26 cm skardoje. atrodo labai pasiklydes ten, matyt reikejo imti siauresne forma?
    ir dar klausimas. kiap padaryti, kad tortas butu ne kalniukas, o ploksciu virshum? na manau supratote klausima. cia mano pirmasis gyvenime toras, taigi daug klausimu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man kai gaunasi biskvitas su kalniuku..kalniuka nupjaunu...tada perjaunu biskvita ir biskvita kuris buvo su kalniuku dedu i apacia..o apatini dedu i virsu..nes apatinis yra lygus del torto formos..nezinau ar gerai paaiskinau ..:)))

      Panaikinti
    2. Šauniai ir padarėt :) Aš tą pati darau, jei biskvitas nelygus iškepa. Arba į apačią, arba per vidurį dedu, ir viskas - tiek čia tos problemos dėl kalniukų :) Jei reikia plokščio viršaus, tai apatinį dedam ant viršaus, nes apačia visada lygi.

      Panaikinti
  8. Atsiprašau, kd neparašiau iš karto, ruošiausi ir pamiršau.. - 24 cm. formoje. Dėkui už pastabą, įrašysiu recepte.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dėl biskvito kupros - butent sis neturetu but su kupra. Jei iskils, tai iskepusi paslėkite lygia lekste, kad nusileistu (tik neperspauskite).

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dekui uz atsakyma @--)---
    Viskas padaryta. Dabar telieka laukti. Kol kas jauciuosi labai isdidi sulipdziusi pirmaji savo gyvenime torta.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Atrodo nerealiai skaniai.. Patarkite, kaip tas rožytes ant torto padarėt, ar iš plaktos grietinėlės? Kaip tas kremas toks standus? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sokoladas su grietinele, sumaisyta, palaikyta saldytuve kelias valandas, ir isplakta mikseriu

    AtsakytiPanaikinti
  13. O, kaip protingai! :) Labai ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. bandysiu ir as si tortuka velykom issikepti. Tik kilo klausimas del sokoladinio kremo, ar kol vesta nesustings sokoladas su sviestu ir zelatina?
    Ir gal galit parasyti kiek ko reikia, tokiam papuosimui?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Motinos dienos proga gaminau si torta. Tai pirmasis mano toks "surenkamas" tortas. Pirmiausia, gavosi skanus, kai kas kartojo po antra gabala, todel manau jog man pavyko.
    Taciau susiduriau su keletu problemu... Neisejo iskepti tobulai biskvito... iskepe issiputes i virsu ir su issigaubusia apacia, todel kai teko pjaustyti i 4 dalis - jos buvo su skylemis, bet "uzlopiau" ir skonio nepagadino. Ir nepavyko papuosti taip graziai kaip nuotraukoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. O tas rozytes papuosimui rasete kad darete is grietineles ir sokolado. Koky kieky emet sokolado ir groetineles

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kokio svorio gaunasi tortas pagal duotą normą? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  18. Emiau mazdaug per puse grietineles ir sokolado.

    Tortas iki 2.5 kg iseina.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Jurgita, bet ziuriu biskvite nera jokio riebalo,ar gerai gaunasi biskvitas

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai būčiau dėkinga, jei galėtumėte tiksliai aprašyti glajaus, kuriuo aptepėt tortą, ir kremo, iš kurio padarėt gėlytes, gamybą ir kiekius. Bandysiu gaminti šį tortą už kelių dienų, tad jūsų atsakymas labai praverstų. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Tortas apteptas paprastu tirpintu sokoladu. O gelytems emiau 50/50 grietineles ir juodo sokolado. Sokolada istirpinti karstoje grietineleje. Ir nakciai pastatyti i saldytuva. Ryte isplakti mikseriu. Viskas. Gelytes spaustos konditerini umaiseliu. Sekmes :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. na niekaip nesuprantu, kam tam sokoladiniam sluoksniui reikalinga zelatina????

    AtsakytiPanaikinti
  23. Susipirkau produktus ir zadu gaminti si torta:) labai jau skaniai atrodo ir neabejoju, kad skonis nerealus. Bet turiu problemele, mano kepimo forma 28cm:( ar iseis po to biskvitus padalinti i 4 lygias dalis? gal naudoti dvigubai mases biskvitui? atrasykit, laukiu

    AtsakytiPanaikinti
  24. nezinau ka ne taip dariau bet iskepta biskvita ti i du sluoksniu galejau perpjauti,neiskilo man tiek,bet nenuleidau ranku ir antra karta kepiau bet vel tiek pat pakilo,bet.... sudejau is dvieju kartu ir gavosi keturi :) labai skanus tortas gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  25. biskvitas gavosi kietas,o siaip skanu,patiko

    AtsakytiPanaikinti
  26. super tortas... labai skanus kas netingi o nori ka nors skanaus pagaminti tikrai siulau si torta o dar ir visai ne daug laiko uzima gaminimas... saunuole Jurgita :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Anonime, dziaugiuos, kad patiko :) Pritariu, kad tikrai neuzima tiek laiko, kiek gali pasirodyt. O darant viska pagal recepta nera ir kam nesigauti.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Gal žinote kokia yra gėlyčių ant torto viršaus masė?

    AtsakytiPanaikinti
  29. dar karta paklausiu del gelyciu daryma.Supratau,kad puse sokolado ir puse grietineles,bet konkreciai po kiek?Po 100g ar 200g?

    AtsakytiPanaikinti
  30. po kiek gramu konkreciai sokolado ir grietineles reik gelytem?

    AtsakytiPanaikinti
  31. laba diena :) ar negaletumete parasyti kiek ingridientu reikia 20 cm formai? Nes manau cia per daug man bus.Buciau labai dekinga! :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Pasiskaiciuoti galima pagal paprasciausia matematine proporcija kiekviena produkta.

    AtsakytiPanaikinti
  33. kAIP JUMS GAVOSI TOBULOS FORMOS GAL PRIES APTEPANT SOKOLADU APIPJAUSTYTI?MAN GAVOSI SLEIVAS KREIVAS:(

    AtsakytiPanaikinti
  34. Tai matyt ne formoje sutepinejot, kaip parasyta recepte. Forma lygiais krastais, sleivumo net labai stengiantis joje nepadarysi.

    AtsakytiPanaikinti
  35. Šiandien ragausim, bet biskvitas labai kietas gavosi :(.

    AtsakytiPanaikinti
  36. nuostabus receptukas, kepu jau 4 karta :) mmmm.... prasom daugiau tokiu lengvu ir skaniu recepteliu...

    AtsakytiPanaikinti
  37. Super tortukas,labai patiko. Vyras vis praso ir praso ji iskept jam vel ;)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Sis tortas mano megstamiausias, pirma karta ragavau pirktini, begalo patiko, ilgai ieskojau recepto, bet vis rasdavau labai sudetingus.O sis tiesiog puikus ir nebrangus, ir nedaug laiko uzima.
    Kadangi man biskvitas niekada nesigauna (cia kaip uzburta), todel pameginau su pirktiniu, gavosi taip pat labai gerai, tik sulaistyti reikia maziau, nes pirktinis biskvitas ir taip minkstas:) Sia savaite darysiu vel, niami, niami:)

    AtsakytiPanaikinti
  39. nu nesigavo man tie 4 lakštai iš tokios normos! Turėjau greitai kepti dar vieną biskvitą ir gavosi lygiai tokio pačio storio.Naudojau karališkus miltus,spec. tortams.Gal jie kalti?Kiaušiniai naminiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man irgi itartinai atrodo 160 g miltu ir 4 lakstai, beje kiausiniu suplakti su cukrumi kad mase padvigubetu neimanoma, cia kazkokia pasaka

      Panaikinti
    2. Karalisku miltu niekada nenaudoju biskvitams - man su jais nesigauna, kaip su paprastais miltais. O kiausinius ilgai plakant su cukrumi jie ne tik padvigubeja, bet ir patrigubeja (mikseriu, savaime suprantama, ne šakute), todel ir biskvitas iskepa purus ir aukstas. O kad nesigavo, nereikia pulti kaltint recepto. Visus sokoladinius tortus kepu su siuo biskvitu - viskas gaunasi, jei daroma pagal recepta, pasveriama tiksliai. Svarbu LABAI gerai isplakti kiausinius ir labai atsargiai imaisyti miltus, kad mase nesukristu. Ir nebus jokiu pasaku.

      Panaikinti
    3. Sveikos merginos..o as kepu taip..ta mase pasidalinu i 4 dalis ir iskepu..man taip lengviau��

      Panaikinti
  40. Kaip suprantu, biskvito recepte pamirstas sviestas ar margarinas, nes kituose sio torto receptuose,jis yra...

    AtsakytiPanaikinti
  41. Sviestas nepamirstas, siam biskvitui jo nenaudoju. Biskvitu yra ivairiausiu. Jei labiau patinka su sviestu - kepkite su sviestu :) O sio torto receptu yra begale, ir visi kazkuom skirtingi.

    AtsakytiPanaikinti
  42. O jus prie pacio recepto galetumet parasyti kuom puosete virsu nes turi zmogus visus komentarus perskaityti kad suprastum kuom papuosta. Tad jei keliate recepta tai noretusi ji isbaigta matyti negi taip sunku? :)

    AtsakytiPanaikinti
  43. Papuosimo recepto nera - viskas buvo imta is akies, todel prie recepto neparasyta, kad nebutu neisbaigta :) Komentaruose parasyta kas kaip daugmaz buvo daryta, tad kam reikia, gali pasiskaityti.

    AtsakytiPanaikinti
  44. Dėkoju už puikų receptą! Tortas buvo labai skanus - neįkyriai saldus ir ne per riebus, nors labai šokoladinis :) Šiam tortui labai tiktų toks šokoladinis traškus sluoksnis. Na, recepto tokiam sluoksniui niekur dar neradau, o cukrainėse pavyko sužinoti tik tiek, kad ten yra įdėta skrudintos chalvos.. Jurgita, gal įsivaizduojate, ką aš turiu omenyje ir gal žinote to traškaus sluoksnio receptą? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yra specialus traskuciai, kepyklos juos uzsisako is tiekeju, o ar galima ju siaip kur nors isigyti nezinau

      Panaikinti
  45. Marija, zinau, apie ka kalbat, bet nezinau to traskucio recepto... Man irgi labai patinka tas sluoksnis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, jei kada nors pavyktų rasti, tikiuosi, kad pasidalinsite. Esu kepusi dar kelis tortus pagal jūsų receptus - visi puikūs, ačiū :)

      Panaikinti
  46. Dekui uz puiku recepta! Vakar labai skaniai suvalgeme ir visiems sveciams patiko! Viskas gavosi kuo puikiausiai, tik biskvitus dariau su 5 kiausiniais, proporcingai, nes pergyvenau, kad prastai iskils ir bus sunku perpjausti. Tai 5 kiausiniu porcija buvo pats tas. Na, ir biskvitus kepiau tesla padalinus per puse, t.y. 2k., nes pabijojau kepti vientisa, nes atrodo sudetinga vientisa perpjausti I 4 dalis.
    Tikrai zinau, kad kepsiu dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  47. O tik saldytos vysnios tinka? Svieziu negalima?

    AtsakytiPanaikinti
  48. Pasidariau siandien, viskas gavosi, kiausinius plakiau su cukrum, kad mase patrigubetu (kol kulnai paskaudo :) ), tai kad gavosi 4 lakstai, tik per viduriuka zemiau iskylo nei is krastu, tai teko improvizuoti-lipdyti is krasteliu truputi, pasirode kremu perdaug, bet viska sutepiau, gal taip reikia, vysniu dejau visa pakeli 400g, nes megstu ju daugiau ir uzpiliau romu, ziuresim, po dvieju dienu ragausim. P.S. puosiu tirpdytu sokoladu ir svieziom tresnem :) Aciu uz recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  49. Ar vietoj vysniu galina deti juodosius sebentus

    AtsakytiPanaikinti
  50. Vida, galite nors ir braškes, bet tai jau nebus Juodasis miškas :)

    AtsakytiPanaikinti
  51. aciu uz puiku recepta,bet as vietoj saldytu vysniu naudojau koncervuotas vysnias labai skaniai gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  52. Labai geras receptas ir skanus tortas - dukart kepiau, abu kartus gavosi. Vyšnias ėmiau iš uogienės, virintu vandeniu apiprausus, nes kitokių nebuvo, o gautą sirupą dar pagardinau brendžiu ir panaudojau sulaistymui:) Vieną kartą netgi kepiau su metamu ant žemės (taip! čia pavyzdys visiems skeptikams, kaip su biskvitais galima elgtis :)) biskvitu iš http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/tortas-piratu-skrynia-ir-pats-skaniausias-biskvitas.html, tik Jurgittos pertepimus sudėjau. Skanus, labai skanus tortas. Tik geriau ant stalo kaip puošmenos nelaikyt, ypač, jei labai šilta. Man asmeniškai jis skanesnis prieš pat valgymą iš šaldytuvo ištrauktas :)

    AtsakytiPanaikinti
  53. Sveiki, o pavyktu si tortuka apdengti cukrine mase? :)

    AtsakytiPanaikinti
  54. Visus tortus galima dengti mase. Isskyrus tuos, kurie biskvitu neturi (surio tortai ir pan.)

    AtsakytiPanaikinti
  55. Is sito recepto pasiimu tik vysnias ir pertepimus...biskvitas gavosi siaubingas

    AtsakytiPanaikinti
  56. Labai skanus tortas,ka tik ragavau :) Tik sokoladinis sluoksnis kazko kietas,gal ilgiau ne saldytuve palaikius suminkstetu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir man ts pats gavosi. spėju, kad nereikėjo dėti želatinos. Sustingtų ir taip.

      Panaikinti
  57. Kuo galima pakeisti vysnes?? Nes cia kur gyvenu ju tikrai nera:( labai noriu iskepti si pyraga savo vyrui gimtadienio jubiliejaus proga.

    AtsakytiPanaikinti
  58. Jeigu kepciau lakstus po viena, kiek laiko juos kepti reiketu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrinti mediniu pagaliuku. Jei sausas - lakstai iskepe.

      Panaikinti
    2. Na ka kepiau ir as si torta:) negaliu patiketi,kad jau stovi saldytuve ir laukia savo eiles:) o ragausime mes ji treciadieni, per vyro gimtadieni, kepiau specialiai jam:) atrodo nuostabiai ir labai graziai, kaip pirmam kartui pavyko super (tortu nesu dariusi savo gyvenime, tik pyragus) meciau sau issuki ir su juo susitvarkiau:) tikiuosi bus toks pat skanus kaip atrodo:) tik su tais biskvitais... turejau kepti du kartus ir juos perpjauti per puse, viska dariau taip kaip nurodyta, kiausinius plakiau 30min kol patrigubejo ir LETAI bei ATSARGIAI imaisant miltus visa mase subliusko, tiesa bekepant pakilo tiek,kad galeciau perpjauti i dvi dalis:) Ir darant sokoladini krema zelatina jautesi kreme, nors ja palaikiau uzpylusi saltu vandeniu kad isbrinktu. Na ir beliko sulaukti treciadienio, torto teismo:) tikiuosi bus vykes:) nes tai dovana mano vyrui:) isvaizda torto jam labai patiko, beliko ivertinti skoni, parasysiu kai tik paragausime:)

      Panaikinti
    3. Gavosi labiau pyragas negu tortas, reikejo daugiau sulaistyti biskvitus, nes is nurodyto kiekio recepte gavosi sausoki biskvitai. Siaip skanus, bet neypatingai.

      Panaikinti
  59. Labai noriu pabandyti iškepti šį tortą draugės gimtadieniui. Bėda yra ta,kad draugė yra žindyvėms,o aš nėščia, tad suprantama,kad alkoholis nei vienai iš mūsų netinka... Ar bus tortas skanus be alkoholio?

    AtsakytiPanaikinti
  60. Visaks tikrai super pavyko,sveciai gire ir tikrai as dar kartosiu tik vienas dalykas : is biskvitui skirtos normos iseejo toks ,kad isejo tik 3 lakstus gaut perpjovus

    AtsakytiPanaikinti
  61. norėčiau paklaust kaip galima šiltoje grietinėlėje ištirpdyt šokoladą kremui?ar grietinėlė šildoma neišskysta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Parasyta, kad sokolada rekia atvesinti, ir tik tada imaisyti isplakta grietinele.

      Panaikinti
  62. Noriu paklausti, i biskvita nereikia sviesto deti?

    AtsakytiPanaikinti
  63. O kokia kakava ir kokius miltus naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niekada nesigilinu į konkrečios įmonės - man su visais vienodai viska iškepa.

      Panaikinti
  64. Atsiprašau aš nauja tortų kepimui, tai klausimas gali būti šiek tiek kvailas, rašote, kad reikia biskvitus sulaistyti sirupu, kokiu sirupu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prieš darant siūlau visada perskaityti visą receotą :) Kopijuoju: Vyšnios. Geriau pasiruošti iš vakaro. Jas užpilame cukrumi, alkoholiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame (galima prakiesti su vandeniu). Jei trūksta saldumo - įberiame į sirupą cukraus. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.

      Panaikinti
  65. Man nepavyko tokio storio iškepti, kad perpjauti į 4 dalis. Ką ne taip darau?

    AtsakytiPanaikinti
  66. O aš viską dariau pagal receptą ir man nesigavo biskvitas toks tamsus kaip nuotraukoje. Turbūt reikėjo dar dar daugiau kakavos dėti. 🤔

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...