2014 m. spalio 3 d., penktadienis

Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus. Dalinuosi :)


26 cm. apvaliai formai (naudojau stiklinę)

Pagrindui:

1 kiaušinis
100 gr. cukraus
50 gr. šalto sviesto
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:

600-700 gr. kubeliais pjaustytų obuolių
100 gr. razinų Arimex
20 gr. sviesto
50 gr. rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo)
20 gr. krakmolo
40 ml. vandens
30 gr. migdolų plokštelių
2 v.š. citrinos sulčių

Medaus užpilui:

70 gr. rudojo cukraus
15 gr. sviesto
2 v.š. medaus
35 ml. pieno

Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į  šaldytuvą.

Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus.

Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.

Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!



Recepto šaltinis povarenok.ru

5 komentarai:

  1. Sveiki,o medaus uzpila pilti pries kepant,ar iskepus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O tai kokia jusu pacios nuomone apie si pyraga?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuomone gera :) Nepatikusiu receptu net nekeliu i savo puslapi. Labai patiko pagrindas ir tas medaus prieskonis ant virsaus..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Turėjau kelis stiklainėlius, kur ant dugno ir sienelių buvo padžiūvusio medaus likučių, nežinojau kur sunaudoti. O pagal šį receptą švariai išskalavau pašildytu pienu :).

    Cukraus dėjau gerokai mažiau negu parašyta (pagrindui 80 g. vietoj 100, įdarui 13 g vietoj 50, medaus užpilui 40 g vietoj 70), ir vis tiek buvo per saldu. 100 g razinų man irgi pasirodė per daug.

    Iš recepto neaišku kas turi gautis iš pakaitinto obuolių įdaro: aš patroškinau gal 15 min, įpylusi šiek tiek vandens kad obuoliai greičiau pasileistų, bet obuolių gabaliukai vis tiek buvo "cieli", nors ir paminkštėję. Supylus vandenyje išleistą krakmolą, jis tarp tų gabaliukų susmetė į tokius tirštus, atsiprašau, "snarglius", kurių dauguma liko prilipę prie šaukšto ir puodo sienelių, tai ir nebekrapščiau jų.

    O šiaip iškeptas pyragas gal ir nieko, bet gana ryškus kontrastas tarp labai sauso smėlinio pagrindo ir šlapio storo įdaro sluoksnio (obuolių dėjau nepilnus 600 g.). Ir kaip sakiau, skonis gana primityvus - saldu ir tiek. O terlionės gaminant gana daug...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...