2009 m. spalio 27 d., antradienis

Bandelės su sultiniu



Savaitgalio kepinys - nesaldžios mielinės bandelės su sultiniu. Labai skanios su sviestu, tepamu sūreliu, arba tiesiog naudojant vietoj duonos sumuštiniams.

1 puodelis sultinio (didelis arbatinis puodelis, apie 230 ml)
1 a.š. cukraus
1/2 a. š. druskos
1 pakelis sausų mielių (7 g.)
2,5 puodelio miltų
1 v.š aliejaus

Iš kubelio paruošti puodelš sultinio, jį atvėsinti (bet neatšaldyti visiškai). Į šiltą sultinį supilti mieles ir cukrų, išmaišyti ir palaukti 10-15 min, kol suputos. Tada suberti druską, po truputį berti miltus ir užminkyti elastingą tešlą. Tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, ir kildinti šiltai apie 1 val.
Padalinti tešlą į 10 gabalėlių ir formuoti apvalias bandeles. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kildinti dar apie 20-30 min. Pakilusių bandelių viršų keliose vietose įkirpti žirklutėmis, nes priešingu atveju kepdamos sutrūkinės.

Įkaitinti orkaitę iki 230 C, ant dugno pastatyti dubenį su karštu vandeniu. Kepti bandeles 3-4 min, tuomet sumažinti temperatūrą iki 200 C ir dar kepti apie 15 min (kol gražiai apskrus).

P.S. Man po 30 min tešla iškilo beveik trigubai, tad nelaukiau visos valandos, palaikiau apie 40 min, ir formavau bandeles. Mano orkaitėje bandelės kepė apie 30 min., nes po laiko, nurodyto originaliame recepte, jos dar buvo pakankamai baltos.


1 komentaras:

  1. laba diena,
    labai jau kieta plutele man gavosi...
    ir prilipo prie kepimo popieriaus...
    teks dar karta bandyti...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...