2010 m. rugsėjo 16 d., ketvirtadienis

Žuvies kukuliai česnakiniame grietinėlės padaže


Kukuliams:

0,5 kg. žuvies filė
1 svogūnas
1 morka
1 kiaušinis
kelios česnako skiltelės
prieskoniai, druska
žalumynai
miltų kukulių apvoliojmui

Padažui:

200 ml. grietinėlės
2 v.š. grietinės
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
druskos
prieskonių (nebūtina)

Žuvį ir svogūną sumalame mėsmale. Morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Viską sumaišome, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, žalumynus. Jei faršas labai "skystas"- įberiame džiūvėsėlių (aš įbėriau 2 v.š.). Šlapiomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.

Sumaišome padažo ingridientus (česnaką susmulkiname). Kukulius sudedame į kepimo formą vieną šalia kito ir užpilame padažą. Troškiname iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Skanaus!

Receptas adaptuotas iš say7.info

22 komentarai:

  1. Perskaičiau ir taip užsimaniau :) Gaila namuose jokios žuvies neturiu... reikės pirkti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip visada nuostabu :) Paprasta bet atrodo skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai puikiai atrodo ! as tik kad nesiterlioti su orkaite, viska troskinu keptuvej ant silpnos ugnies uzdengus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tai vis atrodo, kad keptuveje suluzines kukuliai, nes tokie trapus jie, minksti...

    AtsakytiPanaikinti
  5. joooo...geris...noriu zuvies:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai skaniai atrodo,gaila tik kad pas mus normalios zuvies nera.Bijau pirkti file vien jau del to skyscio kuriame kaulai istirpsta.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai uzsinorejau as ju,gal pavyks vaikus apgauti,kad tik zuvies suvalgytu bent karta i savaite :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. o mes kai valgome vien zuvi tai isbandysiu butinai rytoj ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tik ka isbandziau pietums. Pasaka, koks skonis. Visi valge, nieks neisbrokijo ir prase pakartot :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aciu labai uz saunu recepta!!! Vyras zvejys kuris nevalgo zuvies, valge su pasimegavimu :) Siaip is zuvies produktu jis ir valgo tik kotletus, o dar tokiam padaze ir su ryziais sake tikrai zinok kad skanu :))) cia jau labai didelis ivertinimas turint omenyje kad valge ZUVI.
    Tad aciu dar karta uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Turbut geriausias ivertinimas buna tada, kai net to nevalgantys zmones valgo pagaminta patiekala :)
    Labai dziugu skaityt tokius atsiliepimus! Dekui, kad nepatingit parasyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. savaitgalį dariau šį patiekalą. Gavosi iš ties labai skanu, tik man sušoko padažas, gavosi, kaip varškė, įdomu kodėl, taigi ir estetinis vaizdas buvo nekoks, nors skonio nesugadino :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. man sušoko padažas, gavosi, kaip varškė, vaizdelis buvo ne koks, nors skonio nepagadino, gal žinot priežastį :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Perkaitinot ir grietine susoko i gumulelius.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Bet skaniai gavosi. Net pati nesitikejau, kad tai gausi:) As keptuveje kepiau ir dar keptu lasinuku idejau, mmm! Aciu labai!

    AtsakytiPanaikinti
  16. O morkyte zalia dedasi i farsa,susitroskina gerai?kazkaip nesu dariusi taip.

    AtsakytiPanaikinti
  17. visai seimynai ziauriai patiko,super patiekalas,labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Padariau be morkų, nes paskutinę akimirką apsižiūrėjau, kad jos jau nekokios formos, bet gavosi skaniai, minkštučiai, purūs tokie, labai patiko, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Šiandien pagal Jūsų receptą gaminau kotletukus. Vyras pagavo vakar lydeką, "pafiliavo", sumaliau su svogunu ir viską kitą padariau, kaip Jūs rašėte. Kiek kitaip dariau padažą. Kadangi dariau daug kotletų, tai naudojau didelį indelį grietinėlės. Prieš tai apkepinau toje pačioje keptuvėje po kotletukų apkepinimo, porą svogūnų, supjaustytų žiedais, tada , kai jie apkepė įdėjau morkytę sutarkuotą burokine tarka ir galė įpyliau grietinėles. Tuo padažu apipyliau kotletus ir į orkaitę pašoviau. Po ..20 min ištraukiau , įspaudžiau kelias skilteles česnakų, sutarkavau citrinos. Citrina visada turiu šaldymo kameroje ir patarkuoju į patiekalus kartu su žievele. Galiu pasakyti, kad gavosi LABAI SKANŪS, TIESIOG TOBULI KOTLETUKAI :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Jeigu mesmales neturiu,ar uztektu zuvies file smulkiai supjaustyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad tiktų. Arba galima blenderiu sumalt.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...