2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis
Agurkų mišrainė žiemai
Namie užsiliko šiek tiek agurkų. Kadangi marinuotų jau yra pakankamai, sukau galvą, ką daryti su šiais likusiais. Užkliuvo Aguonėlės įdėtas agurkų mišrainės receptas. Ką galiu pasakyti... skonis tobulas! Manau žiemą jie bus dar skanesni.
Maždaug 5 puslitriniams stiklainiukams
1,5 kg. agurkų
4 didesnių svogūnų
350 gr. cukraus
250 ml. 6 % acto
4 v.š garstyčių grūdelių
3 v.š. druskos
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
3 v.š. smulkintų krapų
Svogūnus ir agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais. Berti į puodą, supilti actą, berti druską, cukrų, garstyčių grūdelius, pipirus. Viską maišant užvirinti. Nuo užvirimo virti 12 min. ant karštos ugnies. Kadangi mano agurkai buvo šiek tiek peraugę ir minkštesni, man pakako virti apie 10 min. - jie labai greitai suminkštėjo. 3 min. prieš baigiant virti suberti krapus. Supilstyti į sterilius stiklainiukus. Skanaus!
P.S. Laukiu žiemos, kada galėsiu paragauti mišrainės :) Net tik ką išvirusi ji buvo labai skani.
Recepto šaltinis Aguonėlė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Nai nai nai :)
AtsakytiPanaikintiLabai skani ši mišrainė, šiais metais dvigubą kiekį dariaus ir aš.
Aš taip pat ją gaminau ir taip pat laukiu žiemos, kada galėsim jos paragauti, kai išryškės tikrasis skonis :)
AtsakytiPanaikintiVakar aptikus Jūsų naujus receptus jau net du išbandžiau :) Dariau šiuos agurkus, tik acto pyliau 200 ml., nes 300 m. pasirodė per daug, aišku cukraus proporcijas taip pat sumažinau. Skanu! Tik reikia sulaukti žiemos, kad galutinai tuo įsitiknti :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiAguonele, aciu uz pasidalinima receptu :) Itariu, kad darysiu dar :)))
AtsakytiPanaikintiSarmite, acto pats tas man buvo, bet aisku su mano nurodytu cukraus kiekiu.
Cukraus tikrai reikia mažiau. Negi jums tiko toks kiekis?Man tai labai saldu ....
AtsakytiPanaikintiAtrodo super
AtsakytiPanaikintiOriginaliame recepte 1 kg. agurku reikejo 300 gr. cukraus, as emiau atitinkamai - 1,5 kg agurku 450 gr. cukraus. Man skonis tiko. Jei kazkam per saldu, be abejo galima deti maziau pagal savo skoni.
AtsakytiPanaikintiSkonis buna ne saldus, o saldziarugstis. Jei tokio nemegstate, galima ir druskos daugiau deti vietoj dalies cukraus - bus suriau.
Mes irgi gaminome išties labai skani miršrainė :) ir traskus grarstyčiu grūdeliai, bet prie ko ją valgyti dar nesugalvojame. Gal turite minčių?
AtsakytiPanaikintiNa su kuo ir marinuotus agurkus valgot - su mesa, su zuvim. Labai tinka su bulviu kose, tiesiog idealus derinys. O as dar bandysiu kepdama pica idet siu smulkiu agurkeliu, manau irgi labai tiks.
PanaikintiIšsiblaškiusi viriau - pamiršau krapus. Actas buvo 9 proc., tai dėjau kiek mažiau. Cukrų besvėriodama susimaišiau, kiek iš viso įdėjau... tikriausiai kokius 350 gr. Ech! Bet vis tiek lauksiu žiemos, kada atidarysiu ir paragausiu :)
AtsakytiPanaikintiPasigaminom - skanu, bet tikrai saldu (pyliau Panevėžio cukrų). Pakanka ir 200 g.
AtsakytiPanaikintiO sakykit, kiek vandens pilat? Niekad pjaustytų nesu konservavus, visad tik "cielus" :)
AtsakytiPanaikintiNei kiek, recepte nera parasyta, kad reikia vandens. Pilamas actas, o pavirus agurkai isskiria savo skysti.
PanaikintiLabai geras receptukas!
AtsakytiPanaikintiSveiki. Kaip tik vyriau šia mišrainę, skonis tobulas jau dabar.
AtsakytiPanaikintiBededant prisivalgiau :D
Superines salotos. Aciu... Pernai istirpo nesulauke ziemos. Einu virti.
AtsakytiPanaikinti