2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Vyniotinis su juodaisiais serbentais


Biskvitui:

4 kiaušiniai
125 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
80 gr. miltų
40 gr. krakmolo
žiupsnelis druskos

Kremui:

0,5 litro juodųjų serbentų
2-3 v.š. cukraus pudros uogoms(arba pagal skonį)
200 ml. grietinėlės 36 %
2 v.š. cukraus grietinėlei
žiupsnelis citrinos rūgšties
2 pakeliai (po 180-200 gr.) kreminės varškės (aš naudojau Plombyro skonio)

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi iki purumo. Baltymus su druska išplakame iki standumo (paviršius turi būti lygus, blizgantis, baltymai turi laikytis apverstame dubenyje). Į trynius persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišome. Į šią masę dalimis labai atsargiai įmaišome baltymus. Nepermaišome, t.y. nemaišome labai ilgai, masė turi būti vientisa, bet puri. Į orkaitės kepimo skardą tiesiame kepimo popierių, paskirstome tešlą per visą skardos dydį. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min., kol biskvitas gražiai pagelsta (laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę, kad neperkeptumėte biskvito, nes bus sunku suvynioti). Nuo iškepusio atsargiai nuimame popierių, suvyniojame ir paliekame atvėsti.

Kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Sumaišome su varške. Uogas patriname su cukraus pudra, bet nesutriname visiškai, nes skysta masė suskystins kremą. Sumaišome uogų masę su kremu.

Išvyniojame atvėsusį biskvitą, aptepame kremu, palikdami kelis centimetrus vietos prie krašto. Suvyniojame ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus.

P.S. Puikus biskvitas ir labai gaivus vyniotinis. Galima naudoti ir kitas mėgstamas uogas.


6 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo, būtinai išbandysiu artimiausiu metu :) Turiu šaldytų serbentų, manau tiks?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiks, tik ziurekite, kad daug skyscio nuo uogu nebutu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurgita, o ar Philadelfija tiktų vietoj kreminės varškės? Pas mus nėr varškės :(....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Drasiai. Cia tiks bet kokia kremine varske - maskarpone, ricota ir kt.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tobulai atrodo, seilės kaupias pamačius :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mielai toki iviniociau dabar!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...