2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Obuolių pyragas su aguonų sluoksniu


24 cm. apvaliai kepimo formai

Tešlai:

300 gr. miltų
100 gr. smulkiai sumaltų graikiškų riešutų
80 gr. cukraus pudros
200 gr. minkšto sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Aguonų sluoksniui:

200 gr. maltų aguonų
200 gr. grietinėlės 35 %
100 gr. cukraus
2-3 v.š. manų kruopų (priklausomai nuo masės tirštumo)

Obuolių sluoksniui:

650-700 gr. obuolių (svoris neluptų)
1 a.š. cinamono
1 citrinos sultys
70 gr. cukraus (arba pagal skonį)

cukraus pudros pyrago viršaus pabarstymui

Tešla. Lengvai išplakti kiaušinį su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Sudėti miltus, riešutus, minkštą sviestą ir rankomis užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.

Aguonų sluoksnis. Į puodą pilti grietinėlę, cukrų ir aguonas. Visa tai maišant užvirinti. Masė užvirusi suskystėja, tad reikia suberti manų kruopas, kad ją patirštinti. Viską išmaišyti ir atvėsinti.

Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis riekelėmis ir sumaišyti su citrinos sultimis, cukrumi, cinamonu.

Pyrago surinkimas ir kepimas. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Rankomis iškloti kepimo formos dugną ir sieneles 2/3 kiekio tešlos (likusi 1/3 bus viršuj). Supilti aguonų masę, ant viršaus sudėti obuolius. Iš likusios 1/3 tešlos iškočioti apvalų lakštą ir uždengti pyragą (sujungti sienelių ir viršaus kraštus). Tešlą kočiokite ant kepimo popieriaus pabarstę truputį miltų, nes ji labai minkšta ir nelabai lengvai kočiojama. Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 45-50 min., kol viršus gražiai paruduoja. Iškepusį pyragą atvėsinti, ir geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, kad visiškai sustingtų aguonų sluoksnis. Pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Įdomaus ir neįprasto skonio pyragas, ypač aguonų mėgėjams. Labai skani ir trapi tešla - panaudosiu ją kepdama ir kitus pyragus! Beje pyragas pats skaniausias buvo kelias dienas pastovėjęs.

Recepto šaltinis liveinternet.ru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...