2014 m. sausio 30 d., ketvirtadienis
Marmeladiniai saldainiai
100 ml. bet kokių sulčių (nuo jų priklausys saldainių spalva)
200 gr. cukraus
100 ml. vandens
30 gr. želatinos
5 v.š. citrinos sulčių
cukraus saldainių apvoliojimui
Želatiną užpilame sultimis ir paliekame išbrinkti. Į puodą beriame cukrų, pilame vandenį ir ant mažos ugnies maišydami kaitiname, kol užvirs. Užvirusį sirupą maišydami paverdame apie 5-10 min, kol taps skaidrus. Nukeliame nuo ugnies, supilame želatiną ir maišome, kol ištirps. Supilame citrinos sultis. Atvėsiname ir supilame į maistine plėvele išklotą formą (aš naudojau pailgą kekso formą). Stingdome šaldytuve per naktį. Sustingusį marmeladą išverčiame ant cukrumi pabarstytos lentelės, supjaustome norimos formos gabaliukais ir kiekvieną apvoliojame cukruje. Skanaus!
P.S. Šie saldainiai - tai mano silpnybė nuo vaikystės. Nemaniau, kad taip paprasta juos pasigaminti namie!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Aš juos kažkada gaminau - iš smalsumo - jie man niekada nepatiko, net vaikystėje :) Naminiai buvo visai nieko. Ačiū, kad priminei - mano vaikis, atrodo, tokius visai mėgsta :)
AtsakytiPanaikintiMano dukra megsta ir as pasigaminti
AtsakytiPanaikintio sultys naturalios ar galima is parduotuves tetra pakuose pirktas?
AtsakytiPanaikintiGal galite pasakyti, kokias Jus naudojote sultis?
AtsakytiPanaikintiNaudojau paprastas, is pakelio.
AtsakytiPanaikintiO kur Jūs juos laikėte? Aš gaminau dviejų rūšių, vienus iš pakelinių sulčių, o kitus iš šviežiai spaustų, vieni truputį pabuvo kambary ir nutirpo cukrus, o kiti visą laiką buvo šaldytuve, bet vistiek atsidarius radau žele kubelius cukraus sirupe. Įdomu kur bėda, nes tikrai gavosi tvirti tokie.
AtsakytiPanaikintiLaikiau saldytuve, cukrus visiskai nenutirpo. Gal dregmes pas Jus saldytuve daug buvo? Cukrus linkes tirpti del to..
AtsakytiPanaikinti