2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Uogų putėsiai su kondensuotu pienu

 
 

200 ml. vandens
200 gr. bet kokių uogų (tinka ir šaldytos)
80 gr. cukraus
190 gr. saldaus sutirštinto kondensuoto pieno (pusė indelio)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. želatinos

Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Uogas beriame į puodą, užpilame likusiais 100 ml. vandens, užviriname ir paverdame kelias minutes. Pertriname jas per sietelį, suberiame cukrų, supilame ištirpintą želatiną ir išplakame viską mikseriu (mažu greičiu), kol masė šiek tiek sutirštės (manoji padidėja beveik 2 kartus). Supilame kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vėl viską gerai išplakame mikseriu (mažu greičiu). Supilstome į stiklinaites ir laikome šaldytuve, kol sustings. Patiekti galima su plakta grietinėle arba ledų kaušeliu. Skanaus!

P.S. Savaitgalį šį desertą dariau net 2 kartus - su mėlynemis ir avietėmis. Pasakiškai skanus, purus, tirpstantis burnoje... Ir puikus būdas sunaudoti šaldytas uogas. Galima maišyti kelių rūšių uogas, arba sluoksniuoti su skirtingomis uogomis. Puikiai tiktų vaikų (ir ne tik) šventėms. O man labai patiko šis desertas prie kavos puodelio!

11 komentarų:

  1. Receptas pačiu laiku - šaldiklyje liko matyt jau tik uogos, o pyragų kasdien neprikepsi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ausra, pas mane irgi vyksta saldytu uogu naudojimas :) Pyragai nusibodo, norisi kazko lengvesnio.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nekantrauju isbandyti, tik turiu kelis klausimus. Isbrinkinta zelatina pilti i dar silta uogu nuovira, ar atausinta? Gal zinote, kiek naudoti zelatinos lapeliu? Paprastai 12 lapeliu litrui skyscio, bet putesiams turbut maziau?

    AtsakytiPanaikinti
  4. I siltas uogas pilkite silta zelatina. Del lapeliu nezinau, nenaudojau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skanu, tikrai kartosim!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurgita, ačiū už puikų receptą. Uogų net nepertyniau, su blenderiu sutryniau. Ir taip skanu, kad dabar sėdžiu ir jau svajoju, kaip valgysiu vakare po darbu. Mmmmm :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. siaubingai saldžiai gavosi! kitąkart cukraus nedėsiu, arba gal rūgštesnių uogų reiktų..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš turėjau užsišaldžiusi grynos aviečių sunkos, tai su ja ir dariau. Kad ir kaip buvo sunku patikėti - išsiplakė putėsiai ir sustingo :) Skanu. Bet saldoka. Galvoju, gal pabandyt su nesaldintu kondensuotu pienu padaryt?..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Galima tiesiog mazint saldesiu kiekius. Tik, manau, ne taip gerai issiplaks uogos. Arba variantas - vietoj dalies kondensuoto pieno grietineles ipilt - nebus taip saldu ir puresne mase bus (cia tokia ideja, kurios dar nebandziau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Idėja labai gera! Manau, reikia bandyti dėti cukraus į uogas kiek priklauso, bet imti kondensuotą pieną be cukraus arba grietinėlę :) Tad turėtų vis tiek gerai išsiplakt uogos, o saldumo bendrame rezultate bus mažiau :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...