2014 m. rugpjūčio 8 d., penktadienis

Cukinijų-morkų mišrainė žiemai

Svečiuose valgiau labai skanią cukinijų mišrainę žiemai, rekomenduoju ją ir Jums - labai švelnaus skonio. Be to, labai puikus būdas sunaudoti cukinijas, nes čia jų reikia gana daug.


6-7 stiklainiukai po 0,5 l.

2,5 kg. cukinijos (nuluptos ir išskobtais sėklalizdžiais)
1 kg. morkų
3 dideli svogūnai
2 v.š. susmulkinto česnako
130 gr. cukraus
2 v.š. druskos (nubraukti)
250 ml. aliejaus
130 ml. acto
3 v.š. smulkintų krapų

Cukinijas supjaustome mažais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine trintuve, svogūnus smulkiai supjaustome. Dedame į puodą daržoves ir visus produktus, išskyrus krapus ir česnakus. Kai užverda, patroškiname 25 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet sudedame česnakus ir krapus, paverdame dar 10 min. Sudedame į sterilius stiklainiukus. Laikome šaltai. Skanaus!

P.S. Labai švelnaus skonio mišrainė. Tinka prie mėsos patiekalų, bulvių (pvz. bulvių košės). Arba tiesiog užsidėti ant juodos duonos riekelės. 

6 komentarai:

  1. Man irgi labai patiko, dedu virdama sriubą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pernai gaminau , šeimai l.patiko (number ONE ).Šiemet žinau, kaip panaudosiu cukinijų derlių :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mūsų šeimai nepatiko, daugiau nevirsiu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai tegu tavo šeimyna pati pasigamina kaip jiem patinka. Reik valgyt tai, kas paduota, o ne išsi....... atsiprašant.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...