2014 m. rugpjūčio 22 d., penktadienis

Pistacijų ledai

Jau ne viena mano puslapio skaitytoja buvo prašiusi įdėti Pistacijų ledų receptą. Nebuvau jų ragavusi, tad smalsumas visgi nugalėjo, ypač kai iš Arimex (riesutai.lt) atkeliavo siuntinukas su  puikios kokybės riešutais, teliko tik pasiraitoti rankoves ir kibti į darbą :)


120 gr. išgliaudytų kepintų ir sūdytų pistacijų Arimex
130 gr. cukraus
450 gr. 35 % grietinėlės
240 ml. pieno (ne mažiau 3,5 % riebumo)
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. migdolų esencijos
6 dideli tryniai

90 gr. pistacijų sumalame blenderiu iki mažų gabaliukų (nemalkite iki miltelių konsistencijos).

Į puodą pilame pusę grietinėlės, pieną, cukrų, ir viską pakaitiname, kol ištirps cukrus. Suberiame smulkintas pistacijas, uždengiame puodą ir paliekame 30 min. pastovėti. Tuomet perkošiame šį mišinį per sietelį stipriai trindami tirščius šaukštu, kad persikoštų kuo daugiau skysčio.

Atskirame inde šluotele išplakame trynius. Į juos plona srovele maišydami supilame šiltą pieno mišinį. Pilame viską atgal į puodą, ir ant nedidelės ugnies nuolat maišydami (braukdami šaukštu per dugną) kaitiname, kol masė sutirštės maždaug iki kisieliaus konsistencijos (apie 12-15 min.). Labai svarbu, kad ugnis nebūtų per karšta, nes suvirs kiaušiniai. Galiausiai supilame migdolų esenciją ir vanilinį cukrų.

Į dubenį, kuriame šaldysime ledus, supilame likusią grietinėlę. Į ją perkošiame pieno-kiaušinių mišinį.. Indą atvėsiname ir dedame į šaldymo kamerą. Kas 30 min. 3-4 kartus išplakame viską mikseriu. Paskutinį kartą išplakę įdedame likusių nemaltų pistacijų (jei norite, galite sudėti ir  sietelyje likusias maltas pistacijas), perpilame į indą, kuriame laikysime ledus, ir paliekame stingti per naktį. Skanaus :)

P.S. Kol viską gaminau, net neįsivaizdavau galutinio rezultato - sūrių pistacijų ir saldumo derinio. Bet sustingę ledai pasirodė esą tikrai fantastiški... Derinys puikus! Skonio negaliu žodžiais apibūdinti - šių ledų reikia tiesiog paragauti :)

Adaptuota iš Brown eyed baker

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...