2014 m. rugpjūčio 16 d., šeštadienis

Juodųjų serbentų džemas su šokoladu

Vėlgi ieškojau kažko įdomesnio juodiesiems serbantams sunaudoti... Internete užkliuvo rusų puslapyje įdėta parduotuvės reklama - Juodųjų serbentų džemas su šokoladu. Pagalvojau, o kodėl nepabandžius? Kadangi recepto neradau, proporcijos imtos pagal mano skonį.




1 kg. juodųjų serbentų
700 gr. cukraus
100 ml. vandens
100 gr. 70% juodojo šokolado
1 a.š. vanilinio cukraus

Serbentus su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir vandeniu užviriname ir ant nedidelės ugnies pamaišydami
verdame, kol uogos pradės leisti sultis (apie 15-20 min.). Tuomet viska sumalame blenderiu, supilame ištirpintą šokoladą, gerai išmaišome ir išpilstome į sterilius stiklainiukus. Skanaus!

P.S.  Ką tik išvirusio kvapas ir skonis nuostabus - rodos, kad ne juodųjų serbentų, o šokolado džemas :) Manau, kad pastovėjęs žiemą bus dar kvapnesnis ir skanesnis! 

1 komentaras:

  1. Sveiki :) pagaminau, gražiai atrodo kaip džemas-želė, bet gavosi kažkodėl lalai-labai rugštu. Gal mano serbentos rugščios, o gal cukraus reikia daugiau? o gal tokio skonio turi but. Vis tiek ačiu, idomus receptas:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...