2010 m. kovo 12 d., penktadienis

Suomiška žuvienė (Finnish fish soup)

Savo draugės Jurgitos, ištikimos mano receptų skaitytojos, prašymu įdedu žuvienės receptą :)



3 valgomieji šaukštai sviesto
1 svogūnas
4 vidutinio dyžio bulvės
5 kvapiųjų pipirų žirneliai
500 gr. žuvies filė (lašišos, jūros lydekos, strimėlės, ešerio, menkės ar kt.) (aš naudojau šaldytą menkės filė)
žuvies prieskonių
200 gr. grietinėlės
50 ml susmulkintų krapų
druska, pipirai, sultinio kubelis (nebūtina)

Kadangi neturėjau žuvies sultinio, kuris buvo nurodytas originaliame recepte, tad jį pasidariau iš sriubai skirtos žuvies, kaip rašoma toliau.

Smulkiai supjaustome svogūną ir apkepiname svieste, kol gražiai pageltonuoja. Pilame į puodą apie 2 litrus vandens, į kurį dedame gabaliukais supjaustytą žuvį, pabarstytą žuvies prieskoniais, apkepintus svogūnus kartu su keptuvėje likusiu sviestu, įmetame kvapiųjų pipirų, beriame druskos, žiupsnelį juodųjų pipirų (aš dar papildomai įmečiau sultinio kubelį). Viską paverdame apie 5-10 min. , kol žuvis bus beveik išvirusi (jei naudosite šviežią, ne šaldytą žuvį, ją virti reikės ilgiau).

Tuomet per sietelį nupilame žuvies sultinį, išimame iš puodo žuvį, sultinį pilame atgal į puodą, dedame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame, kol išvirs. Kai bulvės jau suminkštėjusios, dedame atgal į puodą žuvį, paverdame dar kelias minutes. Supilame grietinėlę ir viską užviriname. Nukėlę nuo ugnies suberiame į sriubą smulkintus krapus. Patiekiame su skrudinta rugine duona. Skanaus!

P.S. Labai labai skani žuvienė! Kad nebūtų taip riebu, vietoj grietinėlės įpyliau puodelį (237 ml.) pieno, į kurį įmaišiau 1,5 valgomojo šaukšto miltų, kad būtų tirščiau. Ir kartu su krapais įbėriau smulkintų šviežių svogūno laiškų.


Recepto šaltinis foodfromfinland.com

9 komentarai:

  1. O kaip nekantrauju pasigaminti. Nesunkus receptas ir taip skaniai atrodo. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. na as tai megstu visokiausia zuviene !ar dar liko samtelis vienas kitas, nes skamba neblogai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ech, aguonele, visa puoda suvalgem, nebeliko ne laso.. Jei megsti zuvienes, tai tikrai rekomenduoju ir Suomiska isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Siandien pirma karta viriau zuviene. Ryzausi, nes buvau isitikinus, kad pagal Jusu recepta negali nepavykti:) Istiesu gavosi labai labai skani zuviene! Su Jusu receptais neimanoma prasauti;) Aciuuuu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na išsiviriau. Nieko gero nesitikėjau, bet knietėjo.... ir ką? labai skani žuvienė..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu buna, kai nieko gero nesitiki, o visgi iseina puikus patiekalas ;)

      Panaikinti
  6. Šiaip mano požiūriu, tai skaniausia žuvis yra kiauliena, o jau žuvienė, tai... :-)
    Bet prisiverčiau save pasigaminti pagal šitą receptą. Ir ką, skanesnės žuvienės nesu valgęs :-)
    P.S. Gaminau pagal autorės komentarus su pienu ir miltais. Gavosi tikrai super super gut :-)
    Ačiū autorei, manau turėdamas tokią šeimininkę pašonėj, nesublogčiau :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tai labai super, kad viskas tiko ir patiko :) Prasom ir kitus receptus isbandyt :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...