2010 m. kovo 12 d., penktadienis

Tortas "Jogurtinis žemuoginis musas"

Puikus desertas gaivių tortų mėgėjams :)


Biskvitui:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:

450 ml grietinėlės 35 %
450 ml žemuogių jogurto (aš ėmiau "Smilga" jogurtą su žemuogių gabaliukais)
150 g cukraus
30 g želatinos
1 pakelio žemuoginės želė
  • Visų pirma pasigaminame žemuoginę želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Pastatome sustingti.
Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, suberiame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremo ruošimas. Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Supilame jogurtą ir atsargiai, kad nesukristų grietinėlė, plakame iki vientisos masės. Ant viryklės ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą. Viską gerai išmaišome.
Imame jau sustingusią žemuoginę želė, supjaustme nedideliais kubeliais, ir sumaišome juos su kremu.

Torto surinkimas. Ant lėkštės, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame ant viršaus kremą, išlyginame paviršių ir statome 3-4 valandoms į šaldytuvą. Sustingusį tortą papuošiame plakta grietinėle, želė gabaliukais arba vaisiais. Skanaus!

P.S. Super skanus ir gaivus tortukas! Vasarą į kremą galima dėti šviežių vaisių, o žiemą įmaišyti kokios nors uogienės :) Bet kadangi norėjau gaivesnio torto, tai dėjau vaisinės želė gabaliukus.


Recepto šaltinis kuking.net

21 komentaras:

  1. Mano mėgstamiausias, mm... :)) Toks lengvas lengvutis, tikra vasara kvepiantis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, ir man patiko labai! Maciau ir pas tave torta sita :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, tik aš dar ir konservuotų vaisių nepagailiu, nors persistengt su jais nereikia, nes kitaip labai jau netvirtas tortukas gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. As svajoju apie svieziu vaisiu sezona, kai galima bus deti tikras, ne saldytas uogas i torta :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. AJ, Ačiū Jums už nuostabius receptus, gaminu viską iš eilės kiekvieną savaitgalį, vyras apakęs :) Jūs nuostabi...
    turiu vieną "durną"klausimą, bet niekur tikslios informacijos nerandu. Gal galite pasakyti, pvz., 450ml, tai kiek čia daugmaž gramų? esu iš tų, kurios laikosi nuorodų, bet čia neįsivaizduoju, kiek daugmaž gramų to jogurto imt... Iš anksto dėkoju. Pagarbiai, Edita

    AtsakytiPanaikinti
  6. Edita, aciu labai :)

    450 ml yra mazdaug 2 dideli (amerikietiski) arbatos puodeliai. Gramais nesu sverus, bet ant jogurto indeliu paprastai buna ml uzrasyta.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ruosiuosi daryti si torta savo gimtadienio proga. Klausimas, ar galima deti vietoje krakmolo (kurio neturiu) kukuruzu krakmolo (corn starch)?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dobermangirl, manau, kad galima, nors pati nieko nesu darius su kukuruzu krakmolu. Bet kadangi ji naudoja padazams, sirupams gaminti, tai turetu ir teslai tikti.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Darau si torta, tik va neturiu svarstykliu, tai man tie gramai biskvitui nieko nereiskia, zodziu is akies dejau.. Net ir bulviu krakmolo gavau, kad viskas butu kaip reikia pagal recepta be improvizacijos. Idomu kas gausis...Visa kita aisku, tikiuosi, gausis gerai. Taip pat galima pamineti recepte, kad reikalinga greitinele turi buti 35%, nes 18% arba 10% nesusiplaka, bandziau. Vis vien aciu uz gera receptuka, suprantu, kad visiem neitiksi, ir visu imanomu dydziu nesurasysi..

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dobermangirl, del grietineles tai pamaniau, kad ir taip aisku bus, kad turi buti 35 %, juk parasyta recepte, kad plakti iki standumo. Liesesnes siaip nenaudojamos plakimui :) Bet jei visgi kazkas to nezino, tai irasiau recepte.

    O del matavimo vienetu, tai galima susirasti internete lenteles, kas kiek ko atitinka, tada galima bus matuoti gramus saukstais, stiklinem ar pan. :) Tinklapyje pateikiu matavim vienetus is pradinio recepto saltinio.

    Tikiuosi tortas skanus bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aciu, gavosi viskas nuostabiai, nors ir kaip ko dejau pagal aki! Dekui uz toki puiku recepta, dabar jis tikrai taps vienu is mano populiariausiu. Ypac kai as nedidele saldumynu, ypac tortu, darytoja! Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na štai, kaip vakar planavau, šiandien šis tortas buvo sėkmingai išbandytas. Tiesą sakant, padariau du mažiukus (18cm) tortukus :) Skanu, gaivu, gražu. Ačiū už receptą ir paskatinimą po nesigavusio Mangų-persikų torto biskvito :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Dalia, dziaugiuosi, kaip uz save pacia, kad viskas pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. laaaaaabai skanus tortukas !!!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, ar tikrai uztenka 3-4 val sustingti saldytuve. reikia vakarui, o db tik iskeptas biskvitas, laukiu kol atves. grietinele ir jogurta tiesiai is saldytuvo plakt ar kambario temperaturos?
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  16. Grietinele visada plakama tik labai salta. O sustingimo laikas ivairus buna, kartais greiciau, kartais ilgiau stingsta.

    AtsakytiPanaikinti
  17. ar trynius į biskvitinę tešla ranka įmaišyti ar mikseriu? ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  18. Į išplaktus baltymus viską maišau tik ranka, kad jie nesukristų. Papildysiu recepte, kad būtų aiškiau.

    AtsakytiPanaikinti
  19. tortas labai skanus, tik man pasirodė, kad per mažai želatinos, nes man jis gavosi minkštas, matau nuotraukoje toks tvirtas jis?

    AtsakytiPanaikinti
  20. gal pasirinkau ne tokią želatiną, kokią naudojate jūs? ačiū

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...