Biskvitui:
3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
450 ml grietinėlės 35 %
450 ml žemuogių jogurto (aš ėmiau "Smilga" jogurtą su žemuogių gabaliukais)
150 g cukraus
30 g želatinos
1 pakelio žemuoginės želė
- Visų pirma pasigaminame žemuoginę želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Pastatome sustingti.
Kremo ruošimas. Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Supilame jogurtą ir atsargiai, kad nesukristų grietinėlė, plakame iki vientisos masės. Ant viryklės ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą. Viską gerai išmaišome.
Imame jau sustingusią žemuoginę želė, supjaustme nedideliais kubeliais, ir sumaišome juos su kremu.
Torto surinkimas. Ant lėkštės, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame ant viršaus kremą, išlyginame paviršių ir statome 3-4 valandoms į šaldytuvą. Sustingusį tortą papuošiame plakta grietinėle, želė gabaliukais arba vaisiais. Skanaus!
P.S. Super skanus ir gaivus tortukas! Vasarą į kremą galima dėti šviežių vaisių, o žiemą įmaišyti kokios nors uogienės :) Bet kadangi norėjau gaivesnio torto, tai dėjau vaisinės želė gabaliukus.
Recepto šaltinis kuking.net
Mano mėgstamiausias, mm... :)) Toks lengvas lengvutis, tikra vasara kvepiantis :)
AtsakytiPanaikintiAsta, ir man patiko labai! Maciau ir pas tave torta sita :)
AtsakytiPanaikintiAha, tik aš dar ir konservuotų vaisių nepagailiu, nors persistengt su jais nereikia, nes kitaip labai jau netvirtas tortukas gaunasi :)
AtsakytiPanaikintiAs svajoju apie svieziu vaisiu sezona, kai galima bus deti tikras, ne saldytas uogas i torta :)
AtsakytiPanaikintiAJ, Ačiū Jums už nuostabius receptus, gaminu viską iš eilės kiekvieną savaitgalį, vyras apakęs :) Jūs nuostabi...
AtsakytiPanaikintituriu vieną "durną"klausimą, bet niekur tikslios informacijos nerandu. Gal galite pasakyti, pvz., 450ml, tai kiek čia daugmaž gramų? esu iš tų, kurios laikosi nuorodų, bet čia neįsivaizduoju, kiek daugmaž gramų to jogurto imt... Iš anksto dėkoju. Pagarbiai, Edita
Edita, aciu labai :)
AtsakytiPanaikinti450 ml yra mazdaug 2 dideli (amerikietiski) arbatos puodeliai. Gramais nesu sverus, bet ant jogurto indeliu paprastai buna ml uzrasyta.
Ruosiuosi daryti si torta savo gimtadienio proga. Klausimas, ar galima deti vietoje krakmolo (kurio neturiu) kukuruzu krakmolo (corn starch)?
AtsakytiPanaikintiDobermangirl, manau, kad galima, nors pati nieko nesu darius su kukuruzu krakmolu. Bet kadangi ji naudoja padazams, sirupams gaminti, tai turetu ir teslai tikti.
AtsakytiPanaikintiDarau si torta, tik va neturiu svarstykliu, tai man tie gramai biskvitui nieko nereiskia, zodziu is akies dejau.. Net ir bulviu krakmolo gavau, kad viskas butu kaip reikia pagal recepta be improvizacijos. Idomu kas gausis...Visa kita aisku, tikiuosi, gausis gerai. Taip pat galima pamineti recepte, kad reikalinga greitinele turi buti 35%, nes 18% arba 10% nesusiplaka, bandziau. Vis vien aciu uz gera receptuka, suprantu, kad visiem neitiksi, ir visu imanomu dydziu nesurasysi..
AtsakytiPanaikintiDobermangirl, del grietineles tai pamaniau, kad ir taip aisku bus, kad turi buti 35 %, juk parasyta recepte, kad plakti iki standumo. Liesesnes siaip nenaudojamos plakimui :) Bet jei visgi kazkas to nezino, tai irasiau recepte.
AtsakytiPanaikintiO del matavimo vienetu, tai galima susirasti internete lenteles, kas kiek ko atitinka, tada galima bus matuoti gramus saukstais, stiklinem ar pan. :) Tinklapyje pateikiu matavim vienetus is pradinio recepto saltinio.
Tikiuosi tortas skanus bus :)
Aciu, gavosi viskas nuostabiai, nors ir kaip ko dejau pagal aki! Dekui uz toki puiku recepta, dabar jis tikrai taps vienu is mano populiariausiu. Ypac kai as nedidele saldumynu, ypac tortu, darytoja! Aciu!
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad patiko tortukas :)
AtsakytiPanaikintiNa štai, kaip vakar planavau, šiandien šis tortas buvo sėkmingai išbandytas. Tiesą sakant, padariau du mažiukus (18cm) tortukus :) Skanu, gaivu, gražu. Ačiū už receptą ir paskatinimą po nesigavusio Mangų-persikų torto biskvito :)
AtsakytiPanaikintiDalia, dziaugiuosi, kaip uz save pacia, kad viskas pavyko :)
AtsakytiPanaikintilaaaaaabai skanus tortukas !!!
AtsakytiPanaikintiSveiki, ar tikrai uztenka 3-4 val sustingti saldytuve. reikia vakarui, o db tik iskeptas biskvitas, laukiu kol atves. grietinele ir jogurta tiesiai is saldytuvo plakt ar kambario temperaturos?
AtsakytiPanaikintiaciu
Grietinele visada plakama tik labai salta. O sustingimo laikas ivairus buna, kartais greiciau, kartais ilgiau stingsta.
AtsakytiPanaikintiar trynius į biskvitinę tešla ranka įmaišyti ar mikseriu? ačiū
AtsakytiPanaikintiĮ išplaktus baltymus viską maišau tik ranka, kad jie nesukristų. Papildysiu recepte, kad būtų aiškiau.
AtsakytiPanaikintitortas labai skanus, tik man pasirodė, kad per mažai želatinos, nes man jis gavosi minkštas, matau nuotraukoje toks tvirtas jis?
AtsakytiPanaikintigal pasirinkau ne tokią želatiną, kokią naudojate jūs? ačiū
AtsakytiPanaikinti