15 keksiukų
Keksiukams:
100 ml. išspaustų apelsinų sulčių
100 ml. pieno
2 nedideli kiaušiniai
50 gr. grietinės
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus
250 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Glajui:
30 ml. išspaustu apelsinų sulčių
100 gr. cukraus pudros
Keksiukai. Išplakame kiaušinius su cukrumi. Dubenyje šaukštu sumaišome išplaktus kiaušinius, pieną, sultis, grietinę, ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Kitame dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Į sausą masę supilame skystąją ir šaukštu maišome tik kol neliks sausų miltų. Nepermaišome! Dedame į keksiukų formą popierinies keksiukų formeles, užpildome 2/3 formelės tešla ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (tikriname viduriuką mediniu pagaliuku).
Glajus. Išmaišome sultis su cukraus pudra iki vientisos masės. Dar šiltus keksiukus kulinariniu teptuku aptepame glajumi. Leidžiame sustingti. Tuomet galime aptepti pakartotinai, nes glajus linkęs susigerti. Aš tepiau net 3 kartus, kol sunaudojau visą glajų. Skanaus!
P.S. Nepaprastai skanu... Keksiukai labai minkšti, skonis švelnus, o glajus jį puikiai "paryškina".
Recepto šaltinis Annie's eats
Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintireiketu pabandyti....
o butinai turi buti spaustos sultys, negali buti paprastos pirktines?
ir kiek yra tos 2/3 (lyginsnt pagal formele)?
biski daugiau nei puse ar maziau?
Daugiau, nei puse.
AtsakytiPanaikintiSveika,
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skaniai atrodo tie keksiukai :)
Tik gaila, kad neturiu keksiuku formeliu.
O jeigu kepciau keksinej formoj, pasikeistu nuo to kepimo laikas ir temperatura?
Ir kaip gi del tu sulciu :)))
Ar tiktu pirktines?
Labas :) Galima kepti ir kaip keksa, tada aisku reiketu ilgiau kepti (po 30 min patikrinkit viduri mediniu pagaliuku, ar iskepes).
AtsakytiPanaikintiAs niekada i jokius kremus, teslas nepilu pirktiniu sulciu.
O keksiuku popieriuku buna Rimi, Maximoje, Thomas philips parduotuvese.
Labai aciu uz atsakyma ;)
AtsakytiPanaikintiAs pamenu, kad kadaise mama kepdavo keksiukus tokiose metalinese formelese. Gakvodavau, kad tie popieriukai yra tik pritaikyti deti i tas formeles.
Tai taip iseina, kad galima kepti vien tik terp tu popieriuku?
Labukas,
AtsakytiPanaikintiSiandien kepiau siuos keksiukus :)
Mmmmm....koks skanumelis !!!
Is karto dariau dviguba porcija ir tikrai nenusivyliau!
Visiems labai patiko :)))
Labai paprastas ir lengvas receptukas!!!!
p.s. Kepiau ne viena tavo tortuka. Visi begalo skanus :)))
Tavo receptukai ikvepia gaminti vis kazka nauja :)
AJ, Labai Tau Aciu !!! :)))
Dziaugiuosi, kad receptas patiko :) Man sie keksiukai irgi labai skanus.
AtsakytiPanaikintiKeksiukai tikrai labai purūs gaunasi. Ir skanūs. Tik va neteko išmėginti be glajaus, nes įsibėgėjau ir visus "nulakavau" :) Originaliam šaltinyje mačiau juos jau seniai, bet išbandžiau tik čia pamačius lietuvišką variantą ;)
AtsakytiPanaikintiO ar skanūs būna antrą dieną? Gal užsilaikė ir teko išbandyti? :)
AtsakytiPanaikintiSkanus ir kita diena :)
AtsakytiPanaikintikatik iskepiau siu keksiuku,galiu apibudinti tik vienu zodziu,fantastikaaaaaaaaaaaaaa :)labai patiko,aciu uz receptuka:)
AtsakytiPanaikintina ka jie pas mane jau kepa :) tik nzn kazkaip keistai jau paruosus tesla as ja paragavau ir ji man truputi kartoka pasirode :...ar taip turi buti?
AtsakytiPanaikintiir beje kodel negalima permaisyti?
Karti neturetu buti. Gal apelsinu sultys kartumo turi?
AtsakytiPanaikintiPermaisius keksine tesla ji iskepus gali sukristi.
Išbandėm! http://dwcakes.blogspot.com/2011/08/gaivus-apelsinininiai-keksiukai.html :3
AtsakytiPanaikintioi skaniu,ka tik iskepiau,nu tikrai pasiseke.sunus kad kerta,aciu AJ,jau daug ka is jusu esu paemus.ir keksiukai pasiseke.gero vakaro jums
AtsakytiPanaikintipasiseke,aciu,keksiukai ka tik iskepti,skanius ,sunus tik kad kerta i save,jau ne pirmakart paimu is jusus recepta,aciu jums AJ
AtsakytiPanaikintiskaniu ,kepiau siandien ,gavosi fantastiskai ir naujas skonis ir kad praryjome kaip smakiukai.aciu
AtsakytiPanaikintiskaniu ,kepiau siandien ,gavosi fantastiskai ir naujas skonis ir kad praryjome kaip smakiukai.aciu
AtsakytiPanaikintiAs visad bijau permaisyti tesla, bet tuo paciu bijau, kad tik pamaisius kol neliks sausu miltu, lieka susoke miltu galabiukai, o noredama juos panaikinti rizikuoju permaisyti tesla. kur paslaptis? :)
AtsakytiPanaikintiTobulas receptas, tiesiog tobulas labai skanu:) jau ne vieną kartą gaminu iš šios nuostabios autorės receptų, taip pat galiu rekomenduoti kinietiškus patiekalus, bei tobulą INDIŠKĄ sriuba ji taip pat tobulo skonio ;) ačiū Jums už tai kad rašote :) norėtūsi daugiau egzotinių patiekalų :)
AtsakytiPanaikintiNuostabūs :))
AtsakytiPanaikintio man tai isvis kazkaip nesigavo,nesuprantu ka blogai padariau... iskepe tikrai grazus keksiukai,bet kai paragavau nesijaucia jokio apelsinu skonio , jauciu tik tesla , na beskoniai keksiukai... pirma karta man taip...
AtsakytiPanaikintiIšbandytas receptėlis vakar :) Likau sužavėta,labai skanūs,pūrūs ir trapūs keksiukai :)
AtsakytiPanaikintiDieviškas skonis...:)
AtsakytiPanaikintiLabai gardūs keksiukai. Vakar kepiau, šiandien jau neliko :) . Teko kepti obuolinius šiandien. Irgi nuostabūs !
AtsakytiPanaikintiAčiū už puikius receptus
man nesigavo, sukrito keksiukai :/
AtsakytiPanaikintiKeksiukai skanūs, tik nelabai jaučiasi, kad būtų apelsinas :) norėtųsi tą skoni pajust labiau, gal galima ne tik išspausti sultis, bet ir į tešlą sudėti tai, kas liko iš apelsino?
AtsakytiPanaikintiNutarkuokite apelsino zievele. Tada tikrau jausis apelsinas :)
PanaikintiKeksiukai burnoje tirpsta :) tačiau tikrai nesijaučia, kad apelsininiai, tikėjausi kažko panašaus kaip sicilietškas apelsinų pyragas, kur apelsinas nuostabiai atsiskleidžia, bet gavosi beskoniai , nors aišku tikrai nerealiai minkštučiai. Kita kartą būtinai dėsiu tarkuotos žievelės arba netgi apelsino gabaliukų, turėtų visa reikalą patvarkyti :))
AtsakytiPanaikinti