2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

Šokoladinė panna cotta

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, o vienoje TV laidoje pamačiau šiek tiek kitokią idėją - Šokoladinę panna cottą, tad noriu pasidalinti su Jumis.


6 indeliai po 150 ml (arba kitokie)

400 ml. grietinėlės 36 %
400 pieno 2,5-3,2 %
2/3 stiklinės cukraus
30 gr. (2 v.š.) želatinos
60 ml. vandens
2/3 a.š. kakavos miltelių
100 gr. juodojo šokolado
1 a.š. vanilinio cukraus

Visą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Rudas sluoksnis. Į vieną puodą pilame 200 ml. grietinėlės, beriame pusę vanilinio cukraus ir ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname iki užvirimo, bet neužviriname! Kitame puode maišydami pakaitiname 200 ml. pieno su puse cukraus ir visa kakava iki užvirimo, bet irgi neužviriname! Į pieną sudedame pusę želatinos ir maišome, kol ištirps. Galima pieną perkošti per smulkų sietelį, kad neliktų neištirpusių želatinos grūdelių ar kakavos. Supilame į pieną grietinėlę. Išpilstome lygiomis dalimis į norimus indelius ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Tuomet sutarkuojame 50 gr. šokolado ir užbarstome ant rudo sluoksnio taip, kad plonas šokolado sluoksnis matytųsi per stiklinės sienelę.

Baltas sluoksnis. Viską darome taip pat, kaip rudam sluoksniui, tik neberiame kakavos. Baltąjį sluoksnį atvėsiname ir atvėsintą šaukštu atsargiai išpilstome ant rudo sluoksnio. Truputį šokolado gali išplaukti į paviršių, bet nieko tokio, paskui viršų pabarstysime šokoladu papuošimui. Statome į šaldytuvą, kol sustings (aš laikiau per naktį). Viršų pabarstome likusiu šokoladu. Skanaus!

P.S. Aš bėriau visą stiklinę cukraus, bet kartu su šokoladu man pasirodė truputį per saldu, tad recepte parašiau tik 2/3 stiklinės. Labai skanus dviejų skonių desertas!



Recepto idėja - Ren TV laida "Званый ужин"

8 komentarai:

  1. Kaip tik savaitgalį gaminausi kažką panašaus iš juodojo ir baltojo šokoladų

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabūs drugeliai :) Iš ko jie? Valgomi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Valgomi :) Iš cukrinės masės. Turiu likusių nuo tortų puošimo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super :) Einu ieškoti, kaip pasidaryti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ivariu masiu receptu rasite supermama.lt puslapyje, saldumynu skyrelyje. O formeles siustos is UK.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atrodo labai skaniai. Mano planuose yra pabandyti sokoladine panna cotta.. tik kada prisiruosiu nezinau :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vakar pabandžiau pasigamint, dabar sėdžiu, valgau :) Labai skanu! :) O dabar svajoju pasigamint su karamele, tik recepto reikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šiandien pasidariau, tik man visas šokoladas iškilo į paviršių, nepastebėjau, kad reik atsargiai pilti :) ir kaitinau grietinėlę su pienu kartu, viskas gerai sustingo.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...