2011 m. kovo 11 d., penktadienis

Tortas "Švelni naktis"

Dar vienas tortas šokoladinių, saldžių tortų mėgėjams :)



22 arba 24 cm. apvaliai torto formai (žr. recepto eigą)

Matavimui naudojama stiklinė 200 ml.

Biskvitui:

1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
0,5 indelio saldinto sutirštinto kondensuoto pieno (aš nedėjau)
1 stiklinė grietinės
200 gr. cukraus
3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių

Biskvito sulaistymui:

50 ml. vandens
50 gr. cukraus
30 gr. brendžio ar kt. (nebūtina)

Šokoladiniam kremui:

100 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 30-36 %

Karameliniam kremui:

indelis kondensuoto pieno "Rududu"
150 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto

Papuošimas (jei norite tokio, kaip nuotraukoje):

23 biskvitiniai sausainiai/piršteliai
100 ml. grietinėlės 36 %

Šokoladinis kremas. Visų pirmą reikėtų pasidaryti šokoladinį kremą, nes jį reikės palaikyti šaldytuve. Taigi, grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, bet nevirinti. Užpilti ja sulaužytą šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Pastatome šokoladinę masę į šaldytuvą, kad ji labai gerai atšaltų - apie 1,5-2 h. Atšaldytą masę išplakame mikseriu iki standumo (kremas atrodo panašiai, kaip plakta grietinėlė). Išsiplaka labai greitai.

Karamelinis kremas. Minkštą sviestą išplakame su kambario temperatūroje palaikytu "Rududu" iki vientisos masės.

Biskvitas. Jei torto šonus puošite sausainiais, kaip nuotraukoje, - kepkite biskvitą 24 cm. formoje. Jei be sausainių - 22 cm. Gal tiktų net 20 cm., bet reikėtų apsidraudimui įdėti aukštesnius "bortelius".

Kiaušinius su cukrumi plakti tol, kol masė taps tiršta, kelis kartus padidėjusi ir labai šviesiai geltonos spalvos (recepte rašė - beveik balta). Supilti grietinę, kondensuotą pieną (aš jo neturėjau, tad nedėjau). Atsargiai šaukštu išmaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir vėl labai atsargiai šaukštu išmaišyti, kad masė nesukristų. Tešlą dalinti pusiau ir per du kartus iškepti kepimo formoje 2 biskvitus. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Atvėsusius biskvitus perpjauti į 2 lakštus - turėsime 4.

Man biskvitai iškepė labai ploni - apie 1 cm., tad perpjovus buvo apie 0,5. Bet sutepus tortą torto aukštis buvo iki formos viršaus.

Biskvito sulaistymas. Karštame vandenyje ištirpiname cukrų ir atvėsiname.

Surinkimas. Kaip jau rašiau - dėdami sausainius imame 24 cm. formos žiedą. Iš vienos pusės sausainius nupjaustome taip, kad jie galėtų stovėti. Biskvitų kraštus apipjauname taip, kad į tarpą tilptų sausainis. Dedame į lėkštę biskvitą, apjuosiame formos žiedu, palei formos kraštus į apipjautą biskvito tarpą sustatome sausainius. Sulaistome biskvitą, dedame pusę karamelinio kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome sirupu, dedame visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas (galima truputį pasilikti užtepti ant torto viršaus). Viršų puošiau plakta grietinėle, bet galite puošti kaip norite Jūs :)

Jei nenaudosite sausainių, tai tiesiog surinkite tortą mažesnėje formoje. Puoškite pagal savo norus ir poreikius - grietinėle, kremais ar kt. Skanaus!

P.S. "Turtingo" skonio, saldus ir labai skanus tortas. Tiesiog puikiai dera su kava.. Rekomenduojamas saldesnių tortų mėgėjams (gaivumo jame nerasite).





Recepto šaltinis У самовара

52 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo ir ypač pjūvis kuriame matosi visi sluoksniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus tortas, tik pries valgant reiketu palaikyti kokias 2 dienas, tada daug skanesnis buna, nei kita diena po padarymo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skonis nepakartojamas ;) nieko skanesnio nesu ragavusi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanus tortas :) aciu uz gera recepta

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kaip viršų taip gražiai padaryti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Klausaykit, o ne paprsciau butu biskvitui ismaisyti visus produktus atskirai (na miltai,kond pienas ir tt) ir kiausinius su cukrum atskirai o paskui kiausinius sudeti i ta mase? Man isplakus kiausinius gerai ir atsargiai imaisyti ten miltus ir kita - misija neimanoma.....

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai skanus tortas :) ivertino 9 zmones!!! labai skanus jusu visi (kiek kepiau) tortai! ir PS'ai padeda atsirinkti. paaiskinkit prasau, kaip isplakti girtinele torto papuosimui, kiek cukraus, ar grietinele turi buti salta, kokio riebumo ir t.t. as bijau, kad nesigautu sviestas

    AtsakytiPanaikinti
  8. Papuosimui grietinele plakama su cukrumi santykiu 4:1 (400 ml. grietineles : 100 gr. cukraus) ir citrinos rugsties ant peilio galiuko.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonime, naudojant skirtinga produktu maisymo/plakimo buda gaunami skirtingi biskvitai.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Si torta galvoju kepti sunaus gimtadieniui,tik truputi abejoju ar vaikams patiks.Man, asmeniskai, jis labai skaniai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Vaikams per "sunkus" bus. Cia toks labiau tortas prie kavos, saldus.

    AtsakytiPanaikinti
  12. o kuri jus patartumete daryti?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tai koki is savo tortu rekomenduotumete vaikams?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Meduti, maskarponini (maskarpone galima pakeisti desertine varske). Jei saldesniu visgi norit - Sokoladine meta, nors nebutina metu sirupa pilt (esu ji be sirupo darius vaikams - patiko)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Mėginsiu daryt :) tik mikserio neturiu.. įdomu, ar pavyktų suplakt šokoladinį kremą rankomis?.. arba blenderiu?.. dar rašėt, kad nedėjot kondensuoto pieno. Ar saldumo pakako biskvite tada?

    AtsakytiPanaikinti
  16. I biskvita ieina 200 gr. cukraus, tad saldumo tkrai uztenka ir be kondensuoto pieno.

    AtsakytiPanaikinti
  17. torto papuosimui i plakta grietinele nereikia deti zelatinos?nes man kazkaip atrodo,kad gali visas tas papuosimas "pasileisti".Jei tortuo reikia pastoveti pora dienu,kada ji puosti?pries pateikiant ?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Jei tinkamai isplaksit, zelatinos tikrai nereikia. Puosti geriausia is vakaro. Sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  19. o kaip jus darete ir is ko torto virsaus papuosima?grietinele isplaket ir ka dar dejote?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Grietinele, cukrus, citrinos rugsties ant peilio galiuko

    AtsakytiPanaikinti
  21. aciu.Rytoj bandysiu kepti.Tikiuosi,kad pavyks.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Laba diena AJ,
    kepu kaip tik biskvitus, ir jie tokie tarsi guminiai, šlapi, nesausi... ne tokie biskvitiški... sutepsiu, ką darysi, saldūs, valgomi bus :) Tešla buvo tokia potirštė..sakau miltų gal per daug... bet tokie netortiško biskvito tie lakštai... eh.. Perpjovus atskirai dar orkaitėje kepu...Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Kokio svorio azdaug gaunasi tortukas?

    AtsakytiPanaikinti
  24. tiesa sakant nesitikejau, bet ai koks tirpstantis burnoj sis tortukas gavosi.. saldus tai saldus bet jau skanumas!! niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. labai puikus receptas. tik as, kad nebutu toks saldus, vietoje karamelinio kremo dejau maskarpones krema. labai dziaugiuosi kad biskvitas puikiai pavyko graziai iskepe ir purus, nesukrites ,kaip kartais buna. aciu

    AtsakytiPanaikinti
  26. Na su maskarpones kremu tai jau sis tortas viskai nieko bendro neturi :) Tai visai kitas tortas, bet puiku, kad irgi isejo skanus, nors ir pakeistas kitu kremu.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Kepiau tortuką, į tešlą dėjau kondensuoto pieno, tai tortukas labai saldus išėjo, bet skanus. :) Tik karamelinis kremas skystokas buvo, nes naudojau ne Rududu, o Karamelizuotą sutirštintą pieną. :) Bet viskas gerai gavosi. :) Tik dar nemoku taip gražiai grietinėle papuošti, kaip jūs. :) Man prasčiau išėjo. :D

    AtsakytiPanaikinti
  28. Siandien darysiu jau 5 karta si torta :-) reikalauja artimieji Kaledoms. Fantastiskai skanus :-D

    AtsakytiPanaikinti
  29. Sveiki. Gal galite plačiau paaiškinti kaip sausainius reikia "sustatyti"? Kaip biskvitus apipjaustyti? Esu tik pradedančioji kepėja, tai nelabai įsivaizduoju :D

    AtsakytiPanaikinti
  30. Nezinau, kaip dar placiau galima paaiskinti, recepte viskas surasyta pazingsniui...

    AtsakytiPanaikinti
  31. Aciu Jums labai uz nuostabu recepta.Pirmas blynas ir tikrai neprisviles,geras biskvitas,nors nesu sokoladiniu tortu ar pyragu gerbeja,bet sitas mane nustebino,tikrai saldus ir kas svarbiausia tai,kad as su savo seima gerai praleidau laika,nes ir maniskiai isijunge i darba puosybai!Sekmes Jums ateityje ir neissenkanciu ideju aciu ir iki kitu komentaru.Jurate

    AtsakytiPanaikinti
  32. Labai blogai, kai matavimai ne gramais, ml, o stiklinėmis. Dabar jau tų tokių stiklinių mažai kas turi ir tai sukelia nepatogumų.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Kai užmaišiau biskvito tešlą, išsigandau, nes man ji pasirodė per tiršta, tad tešlą ištepiau ant skardos. Iškilo, viskas gerai, bet man norėjosi storesnio. Visa kita nėra labai sudėtinga. Man blogiausiai, kad kiekiai surašyti stiklinėmis, sunku orientuotis ir man kaip ne profesionaliai sukėlė truputį streso. O šiaip tortas liuks, sotus, skanus, patiko visiems.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Puslapio virsuje yra idetos matavimo vienetu lenteles - galite "konvertuoti" stiklines i saukstus, gramus ir kt :) Receptu buna su ivairiais matavimo budais, deja neturiu tiek laiko keisti juos i tai, kas kam patogu (vieniem gramai nepatogu, nes svarstykliu neturi, kiti mililitru neturi kuo pamatuoti ir t. t.)

    AtsakytiPanaikinti
  35. receptai tikrai puikūs, esu bandžiusi keletą- nenusivyliau, tik kartais paskaičius komentarus suima juokas...gerb. šeiminikės, smagu , kad norite pačios gaminti, ypač tortus ar pyragus, nes su parduotuviniais nepalyginsi, bet kad tai išeitų padaryti turite turėti ir mikserį, ir matavimo indelių...ypač kurios neturite dar įgudžių, nes tikslumas recepte,lygu kokybei. Tai mano toks pastebėjimas, kurių laikausi ir puikiai viskas gaunasi, visoms sėkmės !

    AtsakytiPanaikinti
  36. Lina, aciu uz labai gera pastebejima. Pagal savo receptus esu gaminus "n" kartu, bet ne karto nieko nesu dejus "is akies". Net matavimo indeliu nereikia dabar, jei nusipirkti ju uz kelis litus neiseina. Google pilna konverteriu, kur gramus i saukstus, saukstelius ir kt. vercia. Keista, kad zmones tuo nesinaudoja, o paskui rasomi komentarai, kad kazkas nesigavo. Visada sakau, kad jei tingite daryti gerai, geriau nedarykite visai.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Sveiki. As zadu si torta gaminti ir noriu paklausti darysiu 28 cm skersmens skardoje tai reiketu daugiau visu produktu negu parasyta ideti?? Zadu si tortuka gaminti tevams valentino d. proga. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  38. Nieko nenutiks jei sokoladini krema palaikyciau saldytuve ~30 min gal biski daugiau?:)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Sveika, tortas atrodo fantastiškai! :) Tik o jei Rududu nėra ten kur gyvenu, gal galima išvirti paprastą kondensuotą pieną? Ar jau ne tas skonis gausis?

    AtsakytiPanaikinti
  40. Aišku tiks. Rudu naudoju tam, kad nereiktų gaišt laiko pieno virimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  41. O kaip tuos pagaliukus sonuose su kuo sulipdyti kad laikytusi

    AtsakytiPanaikinti
  42. Po nuotrauka yra receptas, kuriame viskas parasyta.

    AtsakytiPanaikinti
  43. Ar nereikia želatinos dėti į grietinėlės ir juodojo šokolado kremą? ar tas kremas neišbėgs?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paskaitykite recepta :) Viskas parasyta, ka su juo daryti, kad niekas nebegtu.

      Panaikinti
  44. Ar abu kremai yra tinkami puosti torta su svirkstu konditeriniu? neprades begti?

    AtsakytiPanaikinti
  45. Sakykit, jei dėt kondensuotą pieną tai gal būtų galima pamažint cukraus kiekį iki 100gr. kad nebūtų taip saldu? ar visgi geriau kondensuoto pieno nedėt? Dėkoju

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...