2011 m. kovo 19 d., šeštadienis

Įdaryta paprika prancūziškai (Poivron farci)


6 paprikų puselės

3 vidutinio dydžio paprikos
400 gr. faršo
1 didelis svogūnas
50 gr. fermentinio sūrio
3-4 v.š. džiūvėsėlių
sviesto
žalumynų (pertažolių, krapų arba kt.)
druska, pipirai, prieskoniai mėsai

Paprikas perpjauname pusiau, išskobiame sėklalizdžius. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname (nors tai nėra būtina, galima į mėsą jį dėti ir žalią), dedame į faršą. Tai pat sudedame smulkints žalumynus, beriame druskos, pipirų, prieskonių. Prikemšame paprikų puseles faršu. Ant viršaus pabarstome tarkuotu sūriu, ant sūrio džiūvėsėlių ir galiausiai ant kiekvienos puselės uždedame po gabaliuką sviesto. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. Patiekiame su bulvėmis arba ryžiais. Skanaus!

P.S. Labai paprastas ir greitas patiekalas. Man šiek tiek trūko kokio nors padažo, tad pasidariau jį iš majonezo ir pomidorų padažo.

Recepto šaltinis say7.info

5 komentarai:

  1. labai skanu!!! as naudojau kalakutienos farsa pusiau su ryziais, niam kaip patiko mums visiems!

    AtsakytiPanaikinti
  2. nuostabus receptas.dariau su kiaulienos farsu, nuo saves idejau i farsa siek tiek cesnako, o ant virsaus baziliko. super!tiesa, bijojau, kad suris labai perkeps, nes naudojau cedari. taciau viskas pavyko. aciu! :) laukiu nauju receptu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. ziauriai skaniai pavalgiau, nedideles paprikas naudojau tai viskas iskepe per 25 minutes. aciu uz recepta xxx

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...