2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

"Rojaus obuoliukai" su avietėmis


6 saldžiarūgščiai obuoliai
3 a.š. medaus
20 gr. raudonos želė (iš pakelio)
aviečių

Obuolius gerai nuplauname, nupjauname viršūnėlę (iš kotelio pusės), plonu peiliu išskobiame sėklalizdžius. Duobučių sieneles aptepame po 0,5 arbatinio šaukštelio medaus. Subadome obuolius keliose vietose dantų krapštuku (kiek žinau, tai padeda buoliams netrūkinėti kepimo metu). Dedame obuolius ant folijos ir kepamae 200 C orkaitėje apie 15-20 min., kol suminkštės, bet neperkepame iki košės konsistencijos! Išėmę atvėsiname.

Želė užpilame 100 ml. vandens ir pakaitiname puode, kol ištirps (neužviriname!). Atvėsiname ir pastatome į šaldytuvą, kol pradės stingti, t.y. bus maždaug tiršto sirupo konsistencijos (tam, kad neišbėgtų, jei kartais kuris obuoliukas truputį itrūks).

Į obuolių duobutes įdedame aviečių ir užpilame želė. Stingdome šaldytuve. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...