410 gr. stiklainiukas juodųjų arba žaliųjų alyvuogių (alyvuogių grynoji masė - 240 gr.)
1 riekelė citrinos
gabaliukas paprikos
2 skiltelės česnako
Marinatui:
12-15 v.š. alyvuogių aliejaus (priklauso nuo šaukšto dydžio)
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. rozmarino
0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š medaus
1 v.š. citrinos sulčių
Alyvuoges suberiame į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu. Česnaką sukapojame, paprikos gabaliuką ir citrinos riekelę (su žievele) smulkiai supjaustome ir sumaišome su alyvuogėm. Viską sudedame atgal į stiklainiuką.
1 riekelė citrinos
gabaliukas paprikos
2 skiltelės česnako
Marinatui:
12-15 v.š. alyvuogių aliejaus (priklauso nuo šaukšto dydžio)
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. rozmarino
0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š medaus
1 v.š. citrinos sulčių
Alyvuoges suberiame į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu. Česnaką sukapojame, paprikos gabaliuką ir citrinos riekelę (su žievele) smulkiai supjaustome ir sumaišome su alyvuogėm. Viską sudedame atgal į stiklainiuką.
Marinato ingridientus supilame į puodą ir pakaitiname, kol medus išsilydys. Atvėsiname ir užpilame ant stiklainiuke esančių alyvuogių. Užsukame stiklainį ir apverčiame, atsargiai pakratome, kad marinatas tolygiai visur subėgtų. Parą palaikome kambario temperatūroje, vėliau bent 2-3 dienas leidžiame pastovėt šaldytuve.
P.S. Alyvuogės išėjo tokios skanios, kad buvo suvalgytos vienu prisėdimu, - neišlaukėm net tų 3 dienų... :)
P.S. Alyvuogės išėjo tokios skanios, kad buvo suvalgytos vienu prisėdimu, - neišlaukėm net tų 3 dienų... :)
15 valgomų šaukštų aliejaus? :O
AtsakytiPanaikintiTruputi pakoregavau. Priklauso nuo šaukšto dydžio - mano nelabai gilus. Bet aliejaus reikia daug, kad marinatas apsemtu alyvuoges iki pat virsaus.
AtsakytiPanaikintiKažką tokio ką tik sumaišiau. Nujaučiu, kad bus skanu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu! ir draugems pasiuliau jau si recepta :)
AtsakytiPanaikintiPasaka! Darau ir darau, puikus receptas, aciu.
AtsakytiPanaikinti