2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Marinuotos alyvuogės


410 gr. stiklainiukas juodųjų arba žaliųjų alyvuogių (alyvuogių grynoji masė - 240 gr.)
1 riekelė citrinos
gabaliukas paprikos
2 skiltelės česnako

Marinatui:

12-15 v.š. alyvuogių aliejaus (priklauso nuo šaukšto dydžio)
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. rozmarino
0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š medaus
1 v.š. citrinos sulčių

Alyvuoges suberiame į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu. Česnaką sukapojame, paprikos gabaliuką ir citrinos riekelę (su žievele) smulkiai supjaustome ir sumaišome su alyvuogėm. Viską sudedame atgal į stiklainiuką.

Marinato ingridientus supilame į puodą ir pakaitiname, kol medus išsilydys. Atvėsiname ir užpilame ant stiklainiuke esančių alyvuogių. Užsukame stiklainį ir apverčiame, atsargiai pakratome, kad marinatas tolygiai visur subėgtų. Parą palaikome kambario temperatūroje, vėliau bent 2-3 dienas leidžiame pastovėt šaldytuve.

P.S. Alyvuogės išėjo tokios skanios, kad buvo suvalgytos vienu prisėdimu, - neišlaukėm net tų 3 dienų... :)

5 komentarai:

  1. 15 valgomų šaukštų aliejaus? :O

    AtsakytiPanaikinti
  2. Truputi pakoregavau. Priklauso nuo šaukšto dydžio - mano nelabai gilus. Bet aliejaus reikia daug, kad marinatas apsemtu alyvuoges iki pat virsaus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kažką tokio ką tik sumaišiau. Nujaučiu, kad bus skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanu! ir draugems pasiuliau jau si recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pasaka! Darau ir darau, puikus receptas, aciu.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...