2010 m. kovo 5 d., penktadienis

"Kuršėnų" vyniotinis


Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų

Įdarui:

180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno

Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Tinkamai išplaktų baltymų paviršius yra lygus, blizgantis, ne porėtas, ir apvertus dubenį baltymai turi laikytis jame, neslysti, nekeisti padėties! Labai atsargiai šaukštu išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Tešla turi būti puri, nesukritusi. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos (manosios išmatavimai 32 x 35 cm), paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.

Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.


Recepto šaltinis - SM

262 komentarai:

  1. O kokio dydžio skardoa maždaug reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manosios ismatavimai 32 x 35 cm. Cia kalba eina apie orkaiteje esancia skarda. Jos matyt panasiu ismatavimus visos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. ooo, tai čia nemažas toks gaunasi... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na kai susuki, tai nera jau toks labai didelis :) tik atrodoo taip, kai biskvita iskepi didziuli :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vajej, kaip mėgstu aš šitą vyniotinį ir kaip pavydžiu, kad yra kas moka jį pasidaryti namie!!! :) Prieš dauuug metų bandžiau kepti persikinį vyniotinį, bet perkepiau biskvitą ar tai jis buvo per storas ir nepavyko susukti :( Nuo to laiko vis dar bijau gaminti kažką panašaus :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rūta, šis biskvitas tikrai puikiai susisuka. Jau 2 kartus dariau - abu kartus idealiai susisuko, nei įtrūko, nei sulūžo. Tik reikia dar šiltą susukti ir atvėsinti, tada jis jau iš karto formą įgauna. Taip kad gali drąsiai bandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na aš tai būtinų-būtiniausiai bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš turbūt vienintelė pasauly, neragavus "Kuršėnų" vyniotinio, nors girdėjau apie jį kalbant tikrai daug :)) Taigi, nežinau, koks ten jo skonis turėtų būti, bet šis taviškis atrodo labai puikiai, ir tikrai vilioja :) Juolab - gi su varškeee, mm. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Asta, skanus tikrai - siulau pabandyti. Vaisinau koleges juo, tai visoms patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai gražiai atrodo šitas vyniotinis. Jau kelinta diena aš į jį žiūriu ir ruošiuosi gaminti. Bet man iškilo toks klausimas, biskvitui miltų tik 4 šaukštai??? Kažkaip jau mažai atrodo???

    AtsakytiPanaikinti
  11. Taip, uztenka, nes standumo dar baltymai isplakti duoda. O ir neturi buti tesla kieta, ji tokia apyskyste gaunasi. Todel ir iskepa labai purus ir minkstas biskvitas :) Sekmes gaminant!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dėkui, tada būtinai išbandysiu. Nes vien tik žiūrint seilė tyyyyysta :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aciu, labai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kaip aš jį kadaise mėgau, klaikiai :) Žiūriu, ne per sudėtingiausiai gaminamas, manau, išsisaugosiu receptą ateičiai, ačius :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. duonosirzaidimu, tikrai labai greita ir labai paprasta :)Ir labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai skanu. Rieboka, bet skanu :D

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ar nesijaučia sviesto skonis? Esu kepusi sausainius sviestinius, tai labai jautesi sviestas, nors dejau gera Dvaro sviesta. Labai noriu pasidaryt si vyniotinį, bet bijau dėl sviesto.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Aušra, na bent jau man tai nesijaute.. Kondensuotas pienas "permusa" turbut sviesto skoni, nes saldus :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Prisiruosiau issikepti vyniotini. Idaras jau padarytas, tik va, biskvitas iskepe kaip blynas. Nesuprantu ka ne taip padariau. Kepimo milteliu juk nerekia? Kaip jis gaunasi toks purus?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Ausra, purus gaunasi nuo gerai isplaktu baltymu. Gal baltymus ne iki galo isplaket?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sakykite, o idaras Jums gavosi tirstas ar truputeli skystokas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Man pakankamai tirstas. Jei buna skystokas, tai reiketu palaikyti saldytuve pries tepant :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Aišku. Aš dariau su paprasta varške ir pagal kažkur kitur perskaitytą receptą. Ten buvo nurodyta 100g varškės, o pas Jus matau 180 g. Reikės kitą kartą pagal Jus padaryti, su daugiau varškės. Kažin kuo skirsis :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. As tiesiog nenorejau palikti tu nesunaudotu 80 gr. :) Nors nepasakyciau, kad labai varske jautesi. Man atrodo, kad 100 gr. per mazai tokio dydzio biskvitui.

    AtsakytiPanaikinti
  25. o ka daryti jog biskvitas neprikeptu prie popieriaus ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Kepiau biskvita antra karta, ir gavosi gerai. Is tiesu, buvau ne iki galo isplakusi baltymus. Tik mano manymu biskvita uztenka kepti 8-10 min., nes paskui pradeda per daug ruduoti ir kieteti.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Jei labai stipriai limpa prie popieriaus, tai popierius nelabai kokybiskas. Bet man ir ant brangesnio popieriaus kepant siek tiek prilimpa, bet tikrai ne taip, kaip ant tu pigesniu, plonyciu.

    Del biskvito kepimo laiko, reikia tiesiog pagal situacija ziureti. Jei galingesne orkaite, tai be abejo gali greiciau iskepti :)Savoje kepu lygiai 12 min. ir pavirsius buna vos vos parudaves.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Jau kelintą kartą viską susiperku, bet... niekaip nenusiperku kepimo popieriaus. Įdomu, ar nepriliptų prie folijos? Ką manot? O gal visai be popieriaus?
    Nes vaikai vėl suvalgys varškę.... :(

    AtsakytiPanaikinti
  29. Niekad nebandziau, tad nelabai ka patart galiu :( As jusu vietoje nerizikuociau.

    AtsakytiPanaikinti
  30. :) Ir aš kepiau šį skanėstą, kaip pirmas vyniotinis gyvenime, sakyčiau gavosi labai gerai, įdaras super skonio (nors kai ką pakeičiau: pusiau mažinau sviesto kiekį, varškę dėjau ne kreminę, o paprastą tik gerai blenderiuotą ir dėjau citrinos rūgštelės švelniam rūgštumėliui išgauti). Šiek tiek nuvylė biskvitas - jis man galutiniame rezultate buvo sausokas... Nors iškepė gražiai, susisuko tobulai, neįtrūko nei trupučio. Tiesa, kiek sveria Jūsų šaukštas miltų ir šaukštas cukraus???? Gal padauginau miltų, nes skirtinguose šaltiniuose skirtingai tie šaukštų gramukai nurodyti...
    Arba galvoju gal kitą kartą reiktų tiesiog padrėkinti tą iškepusį biskvitą saldintu vandeniu???
    Lauksiu komentaro su patarimais :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Lina, biskvitas siaip ir nebuna šlapias labai, jei jums per sausa, tai sulaistykite kuo nors (pagal skoni). Jei jis susisuko, nesuluzo - vadinas isejo toks, koks turi buti. O sausumas tai jau skonio reikalas. Kita karta sulaistykite pvz. sultimis.

    Mano saukstas miltu - pats paprasciausias sriubinis saukstas su kaupu.

    AtsakytiPanaikinti
  32. O negalima sukt biskvito iskart su varskes kremu jau?

    AtsakytiPanaikinti
  33. Teta, i karsta jei suksit, tai sviestas tirpt prades, suskystes idaras.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Man toks klausimas kilo. As kepu obuoliu pyraga toki biskvitini, tai baltyma plaku iskart su tryniu, paskui cukrus ir miltai. Irgi gerai isyla. Kaip manot, ar cia tiktu toks variantas? Ar geriau laikytis recepto ir plakt atskirai?

    AtsakytiPanaikinti
  35. Janina, iskilt iskils, as tokius bikvitus irgi esu kepus, bet nesu tikra, ar sukant nesulus toks biskvitas. Todel geriau nerizikuokit.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Sveiki. Siandiena kepiau si vyniotini, tik man pagrindas nesigavo:( Kazi kodel jis visas pusletas isejo, ka galejau netaip padaryti?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Inga, o kas butent nesigavo? Neiskilo? Nes pusliu susukus nesimatys, tai jos kaip ir netrukdo. Nebent kazkas kita ne taip isejo.

    AtsakytiPanaikinti
  38. Jo ir visiskai neiskilo, ir super dideles pusles:)Pats blynas labai neisvazdus toks..Na, kaip namu naudojimui, tai nieko tokio, tuoj pjausiu ragauti:)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Na va, paragavau. Kremas tai superinis, bet va biskvitas...jis dar sudreko nuo kremo, tai gavosi grynai kaip paprastas miltinis blynelis, jokio purumo. Gal sakau dar baltymus stipriau reikejo paplakt..

    AtsakytiPanaikinti
  40. Inga, taip - neiskilo, nes iki galo neisplaket baltymu.

    AtsakytiPanaikinti
  41. o man kazkodel idaras skystas gavosi ir nesustingsta.

    AtsakytiPanaikinti
  42. Na jau ne pirmas zmogus sako, kad idaras skystas gaunas. Ad niekaip nesuprantu, nuo ko jis ten skystas pas kai kurias buna. Treciadieni pati dariau, man net per tirstas gavosi, tai dar daugiau kondensuoto pieno pyliau. Jus gal sviesta islydote? Arba atsildote jau taip, kad jis beveik skystas? Nes priesingu atveju ten ner kam skystam buti, jei sviestas tiesiog minkštas... Kondensuotas pienas su varske susimaiso ir iseina tiršta košė, o sudejus sviesta mase dar patirsteja, nes sviestas ja laiko.

    Kitas dalykas - galbut nesilaikote nurodytu proporciju. Visą masę stingdo sviestas, tad jeigu jo desite mazai, tai idaras gali buti kaip košė, net palaikytas šaldytuve.

    AtsakytiPanaikinti
  43. o biskvita nuo popieriaus nuimti dar karsta pries sukant ar atvesusi? cia man neaisku

    AtsakytiPanaikinti
  44. Popieriu nulupti nuo dar silto ir suvynioti. Nera reikalo jo vynioti su popieriumi. O isvynioti, kai jau atves, ir tada tepti idara.

    AtsakytiPanaikinti
  45. aciu, taip ir padariau, paciai daejo :D labai skanu gavos tik man pertepimas irgi gavos skystokas :) bet pati kalta, padauginau kondensuoto. As pirma sumaisiau sviesta su varske paskui dejau piena, nes pas mane dideles skardiness ir kaip atmatuoti 0,5 mazos nezinojau :) buvo atrode jau gerai bet lyg per tirstas na ir dar pora saukstu dameciau , o pasirodo nereikejo :D bet viskas gerai, skanu, vakar labai sviezias buvo tai sunkiai pjaustesi, siandien pastovejo jau geriau :) per krastus nebego tik kad labai jau minkstas gavos :D

    AtsakytiPanaikinti
  46. Jei per krastus nebego kremas, tai vadinas viskas su juo gerai :)Ir neturi buti toks, kad saukstas jame stovetu. Pilnai sustingsta saldytuve.

    AtsakytiPanaikinti
  47. Šiandien su visa šeima kepėm vyniotinį pagal Jūsų receptą. Patiko, kad labai paprastas receptas ir galima greitai ir nesunkiai pasigaminti nuostabų desertą. Biskvitas gavosi tiesiog nuostabus - minkštas ir purus. Įdarą darėm su desertine varške - skanu, bet kitą kartą darysim su paprasta, kažkaip šiek tiek per saldu buvo ir pritrūko varškės skonio. Ačiū už tikrai puikų receptą!!

    AtsakytiPanaikinti
  48. Na ir mano eile, pagirti jus ir pasigirti paciai :)
    visi namai kepiniu kvepia, tokiai kepejai kaip as, tai nuostabiausias receptas.Greitai pagaminamas ir paprastai, nors atrode didelis prabas, kol skaiciau :)
    Laukiu kada jis atves ir ziuresiu kaip cia gavosi su tuo pertepimu, nes juk ne visi uzsienieciai turi is kur gauti varskes, teko issivirti :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. o man per daug gavos ydaro tai dar liko gal skarda per maza pasiemiau

    AtsakytiPanaikinti
  50. Asta, as irgi neragavus, bet atrodo skaniai! reiks pabandyt!

    AtsakytiPanaikinti
  51. mano vyniotinis šonuose įtrūko, o gavosu nepurus, kaip skaičiau jūsų atisliepimuose, o baltymus nuo dūšios plakiau, nuo ko taip? Kiek min kepti, gal per ilgai kepė?

    AtsakytiPanaikinti
  52. Tikriausiai perkepe. Kepimo laikas labai individualus, nes orkaites skirtingai kepa... As kepu apie 12 min. Pradeda svelniai ruduoti - ir traukiu is orkaites. Kelis kartus perkepiau ir pati, tai nebuvo toks purus biskvitas ir susukt sunkiau. Reik tiesiog stebet, kai kepa.

    AtsakytiPanaikinti
  53. katik pasigaminau, gavosi, labai bijojau kad biskvitas nesigaus, juk be kepimo milteliu gaminamas. bet negalejau patiket kad iskepe kuo puikiausiai. laukiu kol sutings, aciu uz nuostabu recepta

    AtsakytiPanaikinti
  54. Anonime - puiku! Biskvitas iskyla del isplaktu baltymu :)

    AtsakytiPanaikinti
  55. Vakar dukart gaminau biskvita ir abu kartus ismeciau :( visu pirma neiskilo gerai,nors baltymus iki putu su mikseriu isplakiau,o visu antra,rprikepe prie lenkisko kepimo popieriaus,kad ji kur:( pirmakart tiesiog ant to popieriaus kepiau,priskreto,antrakart popieriu dar ir aliejum gausiai istepiau,vel priskreto!(kad dar pirkciau ta lenkiska s.. gyvenime:( ). Norisi treciakart bandyti,bet jau bijau kad ir su geru kepimo popierium tas pats b us,ar netepat jo jokiais riebalais??

    AtsakytiPanaikinti
  56. Anonime, na nesmagu, kad net kelis kartus nesigavo :(

    Popieriaus niekada niekuo netepu. Net nepasakysiu, koki perku - ivairiai, bet ne pigesni nei 5 lt. Su pigiu ir man yra teke ne karta sugadinti kepinius... Buna lieka truputi teslos ir ant gero, jei karsta biskvita nuimineji, bet tikrai ne taip, kad lupti reiketu.

    Del baltymu - juos reikia isplakti "iki galo", o ne tik iki putu. Gerai isplakti baltymai yra tada, kai ju pavirsius yra lygus, blizgantis (ne matinis su mazytem skylutem!), ir apvertus dubeni jie laikosi jame (neslysta, nekeicia padeties).

    O biskvitas orkaiteje apskritai neiskilo, ar iskilo is paskui susmego? Susmenga dazniausiai del perkepimo. O jei apskritai neiskilo - gerai neissiplake baltymai. Kitu priezasciu nezinau.. Bent jau is patirties savos.

    AtsakytiPanaikinti
  57. nuva kokia neismanele :) tikrai per mazai isplakiau baltymus!ir del to biskvitas isvis neiskilo,labai dziaugiuosi uz toki operatyvu atsakyma,kaip tik rengiaus darkart kepti,tai dabar zinosiu,SUPER!:)

    AtsakytiPanaikinti
  58. Vakar dariau sita desertuka :) viskas gavosi tiesiog puikiai :) labai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
  59. Man labai skanus kursenu biskvitas, o jei padaryti vyniotini su aguonom, kaip manot ar skanu butu...

    AtsakytiPanaikinti
  60. Jei megstat aguoninius - aisku, kad bus skanu :) galima bet kuo tept/idaryt. Tik jau nebus Kursenu vyniotinis.

    AtsakytiPanaikinti
  61. ačiū už recepta .. vyniotinis jau šaldytuve :)

    AtsakytiPanaikinti
  62. Labai aciu uz receptuka,gavosi puikiai is pirmo karto,laaabai skanu.Tik as naudojau paprasta varske,o ,kad butu saldziau idejau 3 saukstus cukraus pudros.

    AtsakytiPanaikinti
  63. Puikus receptukas, ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  64. o koki kondensuota piena naudotio,paprasta ar sutirstinta?

    AtsakytiPanaikinti
  65. Jei turit omeny virta ar nevirta kondensuota piena naudot, tai atsakymas - nevirta.

    AtsakytiPanaikinti
  66. nezinau apie virta ar nevirta, yra kondensuotas sutirstintas,toks tirstas saldus 8 riebumo berods,tai tas indelis tinka?

    AtsakytiPanaikinti
  67. Na as irgi nezinau, kas yra "toks tirstas saldus" ir kas yra "paprastas" pasak jusu. Labai tirstas yra paciu virtas kondensuotas pienas arba "Rududu" parduotuvese. O nevirtas irgi ne vandens konsistencijos, bet skystas, saukstas jame nestovi. Apie sita turbut ir kalbat.

    AtsakytiPanaikinti
  68. ten parasyta sutirstintas saldintas pienas ir procentai, arba buna saldintas pienas, tai kaip jus supratau tinka paprastas tas nevirtas-skystas saldus pienas ?

    AtsakytiPanaikinti
  69. o sviesta REIKIa islydyti?

    AtsakytiPanaikinti
  70. Citata is recepto - Iki purumo išplakti minkštą sviestą.

    Sviestas turi buti ne islydytas, o minkstas, pastovejes kambario temperaturoje.

    AtsakytiPanaikinti
  71. nesuprantu,viska dariau pagal recepta,bet gavosi kietas biskvitas,bandziau suvynioti tai suluzinejo ir viskas,zodziu 1bandymas nevykes :(

    AtsakytiPanaikinti
  72. Komentaruose jau buvo rasyta apie tai - arba gerai neisplakti baltymai, arba perkeptas biskvitas. Bet dazniausiai del baltymu biskvitas nebuna purus.

    AtsakytiPanaikinti
  73. isbandziau ir as si recepta, skonis nuostabus:)) ypac su kava:) labai skanu:) o del to biskvito, tai man gavosi toks nelabai storas.. ar jis ir neturi daug iskilti? bet pats buvo minkstas, purus. o gal teisiog mano skarda kiek didesne nei pas jus..:)

    AtsakytiPanaikinti
  74. Erika, diaugiuos, kad patiko :) Taip, jei skarda didesne buvo, tai ir biskvitas bus "zemesnis", nes plonesniu sluoksniu pasiskirsto didesneje skardoje. Jei buvo minkstas, purus, tai viskas su juo gerai.

    AtsakytiPanaikinti
  75. Trecias isbandytas receptas is sito blog'o ir vel tik geri atsiliepimai :) Be proto skanus vyniotinis... Zinoma daug jo nesuvalgysi,bet su kavyte gabaliukas sio vyniotinio,tai kazkas Dievisko...O pas jus idaras labai kietas buna sustinges?man vyniojant jis siek tiek islipo per krastus.tiesa sakant,nemokejau suvynioti jo :D kazkaip isplaukt i sonus norejo,nors idaras nera skystimelis. Bet biskvitas iskepe minkstutelis ir purus purus,idaras pavyko,tik gal siek tiek noretusi tirstesnio.Bet visumoj,tai uzskaitau savo sita bandyma ir dar karta sakau ACIU!Eisiu nagrineti blog'o toliau ir medzioti sekancio recepto :)

    AtsakytiPanaikinti
  76. BS, kaip smagu, kad vis kazka naujo isbandot :) o dar smagiau atsiliepimus puikius skaityti :))
    Kai suku, tai idaras irgi truputi lenda lauk, bet sukant tai normalu, juk spaudziamas (bet skystas neturi buti). O kai sustingsta, tai nera kietas, bet ir ne minkstas - na toks vidutinis. Priklauso nuo sviesto kiekio- jei desit daugiau, tai sviestas kietedamas pakietins ir idara labiau.

    AtsakytiPanaikinti
  77. Siandien issiaiskinau del to idaro.Vis tik poros val saldytuve neuzteko kad pastingtu.Dabar pusryciauju,gabaliuka vyniotinio desertui atsipjoviau,tai idara kietesnis zymiai nei vakar buvo.Tad galutinai uzskaitau sita skanesta ir atrodo tikrai pradedu susidraugauti su konditerija (tfu tfu tfu,kad neprisikalbeti) :D

    AtsakytiPanaikinti
  78. dievinu sita vyniotini, tikrai bandysiu keti, bet bijau..nes man pastoviai visi pyragai sukrenta jei nepalaikau dar orkaiteje, o laikau tai ilgai tai idomu kai bus su tuo biskvitu jei isimsiu dar karsta ar nesukris jis man:)

    AtsakytiPanaikinti
  79. Atsiprasau, kad isiterpiu ne i tema, bet uzkliuvo tas susirasinejimas del kondensuoto pieno:) gal nepastebejote, bet jo is ties yra kelios rusys, ir tas paprastas nevirtas-skystas saldus pienas, kuri patariate yra visai kitas gaminys, jis netinka konditerijai, naudojamas daugiausia kavai balinti;) Tinka tas pirmasis is diveju, su zodziu sutirstintas:) jis baltos spalvos, todel su rududu nesumaisysi. Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  80. p.s. o jei Ritai sukrenta pyragai, atkreipkite demesi, ar niekas anksciau laiko nedarineja orkaites dureliu;) dureles galima praverti nebent pries pat kepimo pabaiga.

    AtsakytiPanaikinti
  81. Jolita, dekui uz vertingus komentarus.

    Del kondensuoto pieno - skystas ir vienas ir kitas (ir sutirstintas, ir nesutirstintas), jei lyginti su Rududu. Bet jei zmogus ne vieno is ju nenaudojo, tai nelabai gali is klausimo suprast, kuri is ju turi omeny, sakydamas - tirstas :)

    Is tikruju labai svarbu nevarstyti orkaites dureliu kepant (juk ir reikalo tam nera, matosi viskas pro stikla :). Man tai atrodo savaime suprantama, bet puiku, kad apie tai paraset, gal maziau gaminantys to ir nezino.

    AtsakytiPanaikinti
  82. As taip pat prisidesiu prie jusu kompanijos ir ryt bandysiu kepti.Esu jau kepus biskvitinius vyniotinius bet sito tai ne:)Man labai patinka su varskes,braskiu kremu,bet kaip jau buvo AJ pasakyta:tai nebebus Kursenu vyniotinis.Sekmes visoms kepejelems o siu namuciu seiminkei pasakysiu,kad puslapis superinis!Labiausia zavi foto kokybe:)Kai iskepsiu prisiduosiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  83. Rasa, aciu uz tokias pagyras :) Laukiam su vyniotinio ataskaita :)

    AtsakytiPanaikinti
  84. aciu labai uz patarimus:) nesu didele kepeja, todel visi patarimai labai naudingi. sakiau siandien kepsiu sita skanesta, deja pamirsau kondensuoto pieno, atidedam rytojui:)

    AtsakytiPanaikinti
  85. Nerealiai skanus isejo. Galvojau mirsiu is laimes :) Aciu uz recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  86. va db pasidariau:)jau idejau i saldituva,bet ragausim tik rytoj;)bet man kaskodel biskvitas apluzinejo iskrastu kai viniavau ir idaras skystas gavosi;(bet tikiuosi seimynai patiks bus skanu;)

    AtsakytiPanaikinti
  87. rita, jei jus ta pati laiminga anonime, tai dziaugiuos, kad taip patiko :)

    andriau, kaip smagu, kad ir vyrai gamina tokius dalykus! Gal netolygiai paskirstet tesla skardoje - jei krastai plonesni buvo, tai matyt tiesog perkepe truputi, nes siaip biskvitas labai paslankus ir gerai vyniojas, jei gerai iskepes.

    O idaras jei nelabai tvirtas gaunas, tai galima palaikyt saldytuve pries tepant - sviestas ims stingti ir idaras sutvirtes.

    AtsakytiPanaikinti
  88. Man labai skaniai gavosi, kai su juodųjų serbentų uogiene dar patepiau.

    AtsakytiPanaikinti
  89. aciu uz patarimus;)reikia kartais nudziuginti seimyna:D.siandien vel kepame;)

    AtsakytiPanaikinti
  90. o ta blyna suvynioti su popierium ar viena?

    AtsakytiPanaikinti
  91. Nuostabus receptas, nesudetingas, bei labai skanus is antro karto gavosi labai gerai. Aciu uz nuosirdzius patarimus, kurie tikrai praverte.

    AtsakytiPanaikinti
  92. Sugundet reiks man bandyt kept,kaip pavyko parasysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  93. o as neturiu mikseriu tik toki blenderi ar viskas tas pats gausis nes kazkada kepiau Jusu torta su mascarpone ir biskvitas neiskilo visai

    AtsakytiPanaikinti
  94. Ziurint koks blenderis pas jus, yra tokiu, kur turi antgali "sluotele", tai nebent su tokiu galima. O jei tik smulkintoja turit, tai jis ne teslai skirtas.

    AtsakytiPanaikinti
  95. Anonime, o Jūs su šakute nebandėte plakt? Juk suprantama, kad tai ne omletas ir ne tyrelė, kad plakti su blenderiu galima būtų.

    AtsakytiPanaikinti
  96. nu tenblenderio tipo bet yra antgaliu visokiu ir vienas parasytas kad kiausiniaims toks apvalus blynas...as turiu zepter, katik meginau biskvitas nesigavo nei purumo nesigavo nei susukti ejo o baltymus isplakiau iki tokios mases kaip kad skaiciau jog pavertus nebega,o ir istraukiau tik tik parudavo..zodziu nervas ima lengvai ir nezinau ar bemeginti ar nea nes varske viska jau turiu

    AtsakytiPanaikinti
  97. Jei nesigauna jau ne pirma karta, tai perskaitykite visus komentarus, apie biskvita labai daug vertingu pastebejimu. O purus neiskepa, kai nebuna gerai isplakti baltymai. Baltymai turi buti lygiu, elastingu pavirsium, neturi buti "poreti". Jei baltymai nebus tinkamai isplakti, tai tesla gali sukrist jau ja maisant. Ir maisyt reikia labai atsargiai, SAUKSTU. Jei ikisit mikseri ar blenderi, tai galit mest iskart lauk tesla.

    Irasysiu recepte, kokie turi but isplakti baltymai, nes kas antrame komentare rasau apie ta pati.

    AtsakytiPanaikinti
  98. pasiskaiciau as visus komentarus :) ir baltymai buvo buten tokie kaip raset nei burbulu nieko, tas purumas tai nieko palyginus nes skanus ir toks blynas gavo bet ka daryti kad nesuluztu gal uzdengti?nes kepant apacia buvo tokia elastingesne o virsus sausas:) perkepti negalejau nes isemiau ciut ciut parudavusi

    AtsakytiPanaikinti
  99. Galbut labai orkaite galinga turit, tai bandykit pamazint temperatura.

    AtsakytiPanaikinti
  100. meginau antra karta kepiau dar trumpesni laika istraukiau balta :D ir vistiiek suskilo tai padalinau i keturias dalis ir padariau paprasta tortuka:) zodziu pikta ant saves kad tokia lebeda nors drauge dare ji isvis nieko niekada negamina net zrazu nemoka o jaij isejo :( nu nieko ismoksiu ir as :) varskes ydaras labai skanus gavos bent tiek :DD

    AtsakytiPanaikinti
  101. Gausis gausis ir jums ;) Jei jau kazkas su receptu butu ne taip, tai nesigautu niekam. Bet kaip matot - pavyksta. Ir jums pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  102. Kepiau pirmą kartą ir iškart du :) Biskvitas kaip ir gavosi, tik gal šiek tiek per ilgai kepiau.Į įdarą įdėjau ananasų gabaliukų, bet jame labai jautėsi sviesto skonis. AČIŪ už gerą receptą ir jo išsamų aprašymą. Bandysiu ir kitus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  103. Bandžiau pirmą kartą gyvenime, bet deja biskvitas nepavyko. Nuo popieriaus neatšoko visiškai, gal ir nedakeptas buvo. Kadangi tryniai labai geltoni buvo sudėtinga buvo nustatyti (pagal laiką ant 200 neatitiko. Tik patys kraštai buvo tokie kaip reikia - kaip kempinė.. Na gal dar po poros metų vėl kada ryšiuosi biskvitą vyniotiniui kepti.

    AtsakytiPanaikinti
  104. Indre, apmaudu :( Bet nenusimink - kita karta tikrai bus geriau :)
    Del popieriaus galiu tik pasakyt is patirties - biskvitai neatsilupa nuo prasto popieriaus. Nebent neiskepes buvo iki galo, kas mazai tiketina, nes jis labai greitai kepa. Dar vienas dalykas - jei neatsilupa, galima apversti ir ant popieriaus pusei minutes uzdeti dregna ranksluostuka. Biskvitas turetu atsokti nuo popieriaus nuo dregmes.

    AtsakytiPanaikinti
  105. Tikraine popierius - visad perku Fino, dengtą silikonu, jis visada tobulai nuo visko atsilupa - net rūgšti tešla, kurios prastas popierius nemėgsta. Na matyt nedakepiau ar kas - bus proga kada nors dar pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  106. O man kremas nesigavo, sviestas sušoko i gumuliukus, kai varske sudejau. Čia dėl to kad perplakiau, ar nedaplakiau?

    AtsakytiPanaikinti
  107. Tikriausiai del to, kad skirtingu temperaturu produktai buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  108. Labas, gal galite parasyti kokius miltus naudojate sitam kepiniui? Dekoju

    AtsakytiPanaikinti
  109. Visiem kepiniam naudoju auksciausios rusies miltus.

    AtsakytiPanaikinti
  110. jeigu naudosiu Extra miltus, ar nebus blogai?

    AtsakytiPanaikinti
  111. As Extra biskvitams nenaudoju. Net nesu bandzius kepti su jais.

    AtsakytiPanaikinti
  112. O sviesta plakti su mikseriu ar paprastai?

    AtsakytiPanaikinti
  113. Na paprastai nelabai isplaksit gerai. Mikseriu reikia.

    AtsakytiPanaikinti
  114. Sveiki, perskaiciusi recepta nusprendziau isbandyti:). Pastudijavau visu komentarus, klaidas. Manasis vyniotinis manau, kaip pirmam sykiui gavosi puikus, tiesa, dar jo neragavau, saldytuve stingsta:-). Pagrindas isejo kuo puikiausiai, o idaras gana tirstas. Belieka tik paragauti:-).
    Pradednti kepeja ir saldumynų megeja:-D

    AtsakytiPanaikinti
  115. kiek laiko plakat baltymus? man neisiplaka ;/

    AtsakytiPanaikinti
  116. Pakankamai greit issiplaka, net neziurejau laiko. Na bet 4 ne ilgiau 5-8 min. turetu but, jei mikseris galingas. Greiciau issiplaka, kai ziupsneli druskos iberi.

    AtsakytiPanaikinti
  117. o trynius irgi butina isplakti? ar uztenka sumaisyti? Labai aciu uz ats. :)

    AtsakytiPanaikinti
  118. Apie trynius prasyta recepte - Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo.

    AtsakytiPanaikinti
  119. labai skaniai gavosi,viskas puikiai pavyko.aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  120. Na aš irgi pabandžiau :) Tik deja pirmas kartas buvo nesėkmingas. Čia nuotraukoj taip gražiai ir skaniai atrodo,o mano kažkoks nevykęs :D
    Kremas nesigavo...buvo skystas. Ir viskas sušoko į gumulėlius,tai čia tikriausiai dėl to,kad nevienodos temperatūros? Ir labai jau jautėsi sviestas. Ar čia taip ir turėjo būti,ar kažką ne taip padariau,kad toks sviestinis kremas gavosi? Nors,kai ragauji viską kartu,tai to nesijaučia.

    AtsakytiPanaikinti
  121. Taip, susoko gabaliukais del temperaturu skirtumo. Del sviesto skonio: medaus torte yra grietines kremas, kai ji atskirai ragauji, tai jaucias grietine, o visame torte net neatspetum, kad kremas is grietines :) Tas pats ir su Kursenu. Jei yra sviestas, tai ir jausis sviestas. Bet viso vyniotinio "kontekste" viskas puikiai dera ir joks sviestas nesijaucia.

    Bandykt dar karta, tikrai viskas pavyks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  122. Fantastiskas receptas, aciu labai :)
    Pabandziau, skanumelis gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  123. noreciau paklausti, ar sviestinio popieriaus nereiketu sutepti su sviestu ar panasiai, nes man truputi blogai nusieme padas nuo popieriaus. Nesuprantu kodel,, atrodo kaip ir viskas gerai issiplake...

    AtsakytiPanaikinti
  124. Anonime 1 - puiku kad is pirmo karto viskas pavyko!

    Anonime 2 - popieriaus niekada netepu niekuom. Man sunkiai atlipdavo nuo popieriaus tesla, kai pirkdavau pigesni popieriu. Arba kai biskvitas ne iki galo iskepes. Jei netinka ne viena is priezasciu - apverskit biskvita karsta, ir ant popieriaus uzdekit dregna ranksluostuka labai trumpam - nuo dregmes turi viskas puikiai atlipti. Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  125. o iš skardos išėmus reikia jį suvynioti ir po to atvynioti ir tepti varškę ar iškart ištraukus iš skardos tepti įdarą ir suvynioti?

    AtsakytiPanaikinti
  126. Neatidziai skaitote, recepte labai aiskiai viskas parasyta :) - Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį.

    AtsakytiPanaikinti
  127. Na wa, ir as pasigaminau si wyniotini :)
    Neturejau nei kondensuoto pieno, nei swiesto, tad kremui sumaisiau kondensuota piena su kawa (cia ne 2 sumaisiau, cia taip jau parduodama)su warske, tiksliau blenderiu suplakiau :)
    Tik pagrindas nelb iskilo, reikejo labiau isskleisti per skarda :)
    Dabar westa saldytuwe :) Kadangi kremas be swiesto, manau skystokas bus, bet nieko, maniskis pakwaises del saldumynu, tai ir taip sutwarkys :))
    Aciu uz recepta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  128. Beje, kepiau 180 laipsniu :) Truputeli buwo prilipe prie popieriaus, bet tikrai nesunkiai atlupau :) o kiausiniai naminiai, tad labai geltona tesla buwo, ir wiskas puikiai matesi kad iskepe jau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  129. 2 kartus kepiau viskas pavyko. O trecia karta man nepasiseke su biskvitu, nejo susukti, suluzinejo. Gal galite parasyti ka blogai padariau? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  130. Smagu, kad tiek susidomejimo sulauke vyniotinis ir tiek zmoniu pavyksta iskepti ji puikiai :)

    Anonime, luzta, kai perkepa biskvitas - buna kietesnis, todel ne toks lankstus.

    AtsakytiPanaikinti
  131. Gaminau si skanesta turbut jau koki 50 kartu, visiems labai patinka .Anonime: Su biskvitais reik moket susidraugaut :)
    O siaip tikrai labai lengvas recepciukas ir LAAAAAAABai skanus vyniotinis. Dekoju autorei :)

    AtsakytiPanaikinti
  132. gaila man suskylo:(((ir manau jau zinau nuo ko,baltymus iki galo nesuplakiau:(( bet vistiek isisukau varske,skonis - labai skanu:))

    AtsakytiPanaikinti
  133. bandysiu ir as kepti.labai paprastai ir viliojanciai atrodo.:)

    AtsakytiPanaikinti
  134. Šiandien išbandžiau jį, visai neblogai gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  135. Laba diena.netycia atradau si vyniotinio receptuka ir susigundziau ismeginti,tik beda,kad neturiu tokios skardos.kazint ar tinka ant kitokios kepti?bijau,kad storas biskvitas nesigautu.

    AtsakytiPanaikinti
  136. Sveiki, ka tik issikepiau vyniotini tik biski per ilgai kepiau tai krastai suskilo truputi bet nusipjaus ir bus gerai, kita karta trumpiau kepsiu. Idaras skystokas gavosi bet susitepe neblogai, galvojau ilgiau darysis bet labai greit pasidare viskas, tik dar reiks apie 2val laukt kol paragaut galesiu, laukiu nesulaukiu, kremo skonis labai patiko toks svelnus

    AtsakytiPanaikinti
  137. ką tik pagaminau pirmą kartą, nu bet kai uždepiau kremą, supratau, kad atvirkščiai sugebėjau suvynioti :)

    AtsakytiPanaikinti
  138. Sveiki. Skaiciau, kad buna jog prilimpa biskvitas prie kepimo popieriaus. Man buvo taip pat, kai pabandziau tik ka istraukta atkelti nuo popieriaus...buvo prilipes ir norejo luptis dalimis. As susukau ji su popieriumi ir uzdejau ranksluosti, po kokiu 5-7 min. man jis kuo puikiausiai nusilupo nuo popieriaus, manau, kad susidare kondencatas, jis siek tiek sudreko, ko pasekoje lengvai nusilupo... sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  139. Jurgita, kalba eina apie orkaiteje esancia skarda. Manau, kad visose jos panasiu matmenu.

    Lijana, nesvarbu, kuria puse vyniot, svarbu, kad viskas iskepe gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  140. dariau jau daug kartu ir visada gaunasi:)ačiū už receptą!:)

    AtsakytiPanaikinti
  141. Sveiki,
    AJ stebiuosi jūsų kantrybe kas antram komentatoriui rašyti tuos pačius atsakymus :) bėgu ir aš išbandysiu, būtinai grįšiu ir papasakosiu kas gavosi :)Ilona

    AtsakytiPanaikinti
  142. Prikibo biskvitas prie popieriaus, laukiu kol atves, pameginsiu det slapia ranksluostuka ant popieriaus, kaip autore patare, gal atkibs, o siaip biskvita kepu pirma karta ir jei neklystu visai gerai gavos, ziuresim kas gausis kai isvyniosiu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  143. šiek tiek pavėluotai bet grįžtu Jus pagirti už nuostabų receptą :) vyniotinis puikus...dar kartą dėkui ir sėkmės Jums...Ilona

    AtsakytiPanaikinti
  144. Ilona, aciu uz atsiliepima - puiku, kad vyniotinis patiko! Del tu paciu atsakymu kartojimo - na patingi zmones paskaityt komentarus :) O gaila, nes labai vertingu patarimu yra ir mano, ir kitu kepusiuju.

    Kristina, tikiuos susitvarket su biskvitu, ir padaret puiku vyniotini :)

    AtsakytiPanaikinti
  145. o ar galima kepimo popieriu truputi patepti aliejumi ar kokiu tai kitu riebalu,kad biskvitas neprikibtu,ar vistik riebalai gali trukdyt iskilt? na jeigu ju tik vos vos,labai nedaug?

    AtsakytiPanaikinti
  146. o mano didziausia skarda tai 35cm ant 25cm. kaip manot mazint teslos kieki ar ne? gal visai nieko kad bus truputi storesnis? o gal sunkiau vyniosis?

    AtsakytiPanaikinti
  147. Labai puikus vyniotinis. Viskas puikiai gaunasi. Labai dažnai pradėjau gaminti šį skanėstą. Ačiūūū...

    AtsakytiPanaikinti
  148. Popierius tam ir skirtas, kad nereiktu skardos tept aliejum, tad nematau reikalo dar ir popieriu tept. Nusipirkit kokybiska popieriu ir niekas nelips.

    AtsakytiPanaikinti
  149. Kepkit tokioj skardoj, kokia yra - del keliu cm. nebus labai storas :)

    AtsakytiPanaikinti
  150. saindien kepsiu,tikiuosi pavyks,seimoje megstamiausias saldumynas prie kavos,bijau del biskvito sukimo,bet labai tikiuosi,kad viskas bus gerai,tik kaip reiks isgyvent iki rytojaus jo neparagavus :D

    AtsakytiPanaikinti
  151. Pavyko kuo puikiausiai ! Ta pacia diena neliko ne trupinelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  152. Siandien kepiau :) Labai skanus, aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  153. Šį vynitinį jau dariau kelis kartus. Jį labai mėgsta mano mama tai kai pasakiau, kad darysiu žiūrėjo labai skeptiškai, bet kai gavo paragauti padaryto, tai sakė, kad skanesnis nei parduotuvėje:)

    AtsakytiPanaikinti
  154. Pirmas bandymas nevykęs. Prilipo prie kepimo popieriaus. :) Gaila, prieš kepant nepaskaičiau komentarų, būčiau žinojusi... Eisiu pirkti vaflių, pertepsiu paruoštu įdaru. :)) Bet pabandysiu dar kartą.

    AtsakytiPanaikinti
  155. Parduotuvėje pirktam atsispirti - įmanoma, šiam - reikia turėti geležinę valią, kad pavyktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  156. Pirmas bandymas nevykęs. Prilipo prie kepimo popieriaus. :) Gaila, prieš kepant nepaskaičiau komentarų, būčiau žinojusi... Eisiu pirkti vaflių, pertepsiu paruoštu įdaru. :)) Bet pabandysiu dar kartą.

    AtsakytiPanaikinti
  157. Dekoju uz recepta, pirmas bandymas ir dar sekantys pavyko kuo puikiausiai :) Tik vienas pastebejimas del biskvito prikibimo prie popieriaus ... Cia arsote, kad reikia butinai brangu pirkti, tai as naudoju pati parasciausia... Tik svarbiausia yra tai, kad butina kepimo mase pilti ant blizgiosuios puses :) O jei atvirksciai, tai net ir pats brangiausias popierius prikibs :) Tad sekmes :) Dra karte;li dekoju puslapio autorei uz pasakiskus receptukus :) Visus populiariausius jau esu itraukusi i savo seimos meniu ir maskarpones torta ir mesos teftelius ir si vyniotini !

    AtsakytiPanaikinti
  158. Anonime, aciu uz atsiliepima!

    Neturejau omeny paties brangiausio popieriaus, bet tiesiog ne ta pati pigiausia uz 1.99, kur abi puses vienodos. Nors ne visada ir ne viskas prie jo limpa, bet man yra prilipe taip, kad teko ismest kartu su kepiniu :) Tad geriau keliais lt brangesnis ir patikimesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  159. kepiau, viskas gerai pavyko:) tik pati biskvitą dar sulaisčiau cukraus sirupu ir romu, tai susivyniojo be problemų:)

    AtsakytiPanaikinti
  160. Super.. :) biskvitas issikele graziai..susivynioji be problemu.. :) ir skonis pasakiskas :)) aciu Jums :)

    AtsakytiPanaikinti
  161. Dėl kepimo popieriaus - aš visada perku parduotuvėje Thomas Philips ten jis vokiškas, tikrai labai kokybiškas, nesvarbu ant kurios pusės bekepčiau dar niekad nenuvylė ir šį kartą kepiau šį biskvitą, nusiėmė kuo puikiausiai, dabar vyniotinis šaldytuve, rytoj bus ragaujamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  162. dariau ir as snd, biskivitas iskepe susiviniojo viskas ok , bet kremo gavosi labai daug ir gan skystokas . tikrai gavosi ne taip kaip turejo :(

    AtsakytiPanaikinti
  163. Aciu jums uz gera recepta, viskas isejo taip kaip ir turi buti, seimyna nekantrauja kada sustings :)

    P.S Ir apskritai labai jauki svetaine, daug kvepianciu ideju bandysim dar ka nors....

    AtsakytiPanaikinti
  164. Labutis,ismeginau visus variantus,skaniausiai su kremine mase

    AtsakytiPanaikinti
  165. Laba , nu nerealiai puikus vyniotinis ir taip lengvai pasigamino ;) SUPER

    AtsakytiPanaikinti
  166. Super :) lengva ir lb greita :) pavyko is pirmo karto nors nesu uzketejusi kulinare

    AtsakytiPanaikinti
  167. Vakar drauge uzrode, pameginau, viskas gavos tikrai liuks, nors virtuve ne mano stiproji puse :)

    AtsakytiPanaikinti
  168. O mano pastebejimas, del popoeriaus butu toks: as kepiau ant kepimo folijos (popieriaus tiesiog nebuvo po ranka), iskepus man pasirode, kad prilipo stipriai. Tai as susukau su folija ta biskvita, o tada atsaldziau, ir man labai graziai atsales jis nusieme nuo folijos, tada sutepiau kremu, ir jau ta pati vakara vaikai sukirto sita geri :)

    AtsakytiPanaikinti
  169. As katik dariau, ir deja :( nezinau turbut tokiam kiekiui man per didele skarda buvo, manoji yra 37 ant kazkur 48 ar 45, tai paskleidus tesla jau buvo labai jau kudai jos :D Nu ir dar aisku manau perkepinau ciut, tai isviso, trukinejo plysinejo traskejo barskejo :D Zodziu nepavyko, ryt bandysiu antra kept tai kaip manot jeigu desiu visko po 6 savo skardai 6 kiausinius 6 saukstus cukraus ir miltu? Gal rimta teslos per mazai tokiai skardai, nes toks jau plonytis buvo, kad ouj :(

    AtsakytiPanaikinti
  170. Na tai logiska, jei didesneje skardoje kepat, tai ir produktu kieki reik didint. O jei plonesnis teslos sluoksnis, tai ir keps trumpiau.

    AtsakytiPanaikinti
  171. Neseniai iškepėme, išėjo labai skanus, biskvitas nelūžinėjo ir įdaras toks, koks ir turėo išeiti. Nuostabus receptas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  172. Super*Tik matyt per ilgai truputi kepiau biskvita,truputi sutruko,

    AtsakytiPanaikinti
  173. ACIUUU!!!! kepiau, pavyko, skanus - NELIKO :( NUOSTABUS RECEPTAS, VISKAS PAVYKO TOBULAI. ACIUUU !!!!

    AtsakytiPanaikinti
  174. Gaminau ir puikiausiai pavyko. Tik gal kita karta bandysiu deti atitinkamai daugiau varskes ir maziau sviesto, gal pavyks. Kaip musu seimai, tai noretusi liesesnio varianto:)

    AtsakytiPanaikinti
  175. laba, pasigaminau ir aš šį skanėstą. Senokai jau ruošiausi :) Viskas gavosi, dabar šaldytuve. Tik man, kaip ir Loretai, kiek per riebus tas kremukas.. nepagailėjau išsukti gerai sviestą, ai man jo padvigubėjo.. Tad 180g varškės paskedo ir net nesijautė.. Taigi, varškės dėjau dvigubą normą tikrai, gal ir daugiau.bus matyt, kaip ten su sustingimu ir skoniu, kai praeis keletas valandų :) ačiū už gražų ir mielą puslapiuką, "ateinu" vis pasisemti idėjų :) Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  176. Gal mano klausimas nuskambes keistokai, bet cia 0.5 kondensuoto pieno yra puse indelio ar penktadalis indelio? Nes man idaras skystas gavosi sakau gal kondensuoto pieno perdaug ipyliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  177. Pusė indelio. Šį vyniotinį dariau daygybę kartų. Kremas nė karto nesigavo skystas. Na bet jei taip atsitinka, reikia tiesiog palaikyti šaldytuve prieš tepant.

    AtsakytiPanaikinti
  178. Ką tik paragavau savo pirmojo vyniotinio. Gavosi viskas super, ačiū už puikų receptą. Tiesa, dėjau kaimišką sviestą, tai gal dėl to man kiek riebokas. Kitą kart dėsiu daugiau varškės ir sumažinsiu sviesto. Bet šiaip viskas darant pagal receptą pavyko idealiai. Negaliu savim ir šiuo atrastu tinklapiu atsidžiaugt. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  179. Sveiki, jau antra karta gaminu si vyniotini. Siandien is dvigubos normos dariau ! Viskas kuo puikiausiai gavosi, ir kremas toks tirstas, zodziu super !!!
    Aciu uz puiku recepta !!!
    Beje labai patinka sis blogas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  180. Super receptas!!!! tik kad pati per savo klaida perkepiau biskvita, tad sukant jis luzinejo, bet nieko, istepiau idaru, lukterejau, jis siek tiek sudreko nuo idaro ir kuo sauniausiai susisuko :) kaip pirmam kartui tiks ir toks :)

    AtsakytiPanaikinti
  181. Gaminau ir puikiai gavosi, nors nesu ragavusi pirktinio, bet mama sakė,kad šis skanesnis už pirktinį,ačiū už puikų receptą :)sekmės Jums :)

    AtsakytiPanaikinti
  182. nieko nesuprantu...man baltymai tik isputoja ir wiskas..juos reikia ilgai mikseriu plakti??

    AtsakytiPanaikinti
  183. sweiki, as irgi pasigaminau sita rekaliuka, viskas gavosi super, tik man ydaro atliko, nelabai mokejau suvyniot turbut :-) bet teko galiukus nupjauti, nes aptrupejo biski..tad paragavau...nu superinis skonis ir kremo ir biksvito..o dar matysim kaip sustings.
    super, aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  184. Pasigaminau ir aš, jau kurį laiką guli šaldytuve, kai vyras grįš ragausim ir vertinsim :) Nuostabaus skonio kremas...mmm...
    man irgi biskvitas kiek perkepė, bet tik dėl blogos orkaitės kaltės )visada dugnas svyla), bet viską sutvarkiau:) jau seilės kaupiasi

    AtsakytiPanaikinti
  185. SVeiki, ne kartą kepiau šį vyniotinį, žinoma ne visuomet pavykdavo kremą gerą, neperskystą padaryti, bet čia jau matyt nuklysdavau nuo normų. Tik va iškilo klausimas, ką daryti jei nėra varškės?? Sesuo gyvena ne Lietuvoje, ir tne varškės nė su žiburiu nerasi... Gal maskarponės sūris tiktų?? ar kažkas panašaus??

    AtsakytiPanaikinti
  186. Labai graziai suvyniotas Jurga

    AtsakytiPanaikinti
  187. Sveiki. Ir as bandziau gaminti si skanesta,vat tik man niekaip kremas nesigauna. Man kondensuotas pienas su sviestu nesusirisa, kazkodel atsiskiria ir svietas buna i gumuliukus susimetes. nesuprantu kas netaip. Gal sviestas buna nepakankamai siltas,o gal per daug siltas nes as ji mokrobangu krosneleje dar pasildziau?

    AtsakytiPanaikinti
  188. Del ko neissiplake baltymai?

    AtsakytiPanaikinti
  189. Antra karta darau si vynioti ir idaras vel skystas gaunasi,tiesiog teka is vyniotinio :( O kokia tiksliai varske jus naudojote? :)

    AtsakytiPanaikinti
  190. Pirma karta dariau si vyniotini , gavosi nuostabus !

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...