2010 m. gegužės 9 d., sekmadienis

Biskvitiniai pyragaičiai su apelsininiu suflė


Tešlai:

2 kiaušiniai
150 gr. cukraus
150 gr. miltų
2 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus

Suflė:

4-5 apelsinai (turėtumėte išspausti apie 200 gr. sulčių)
400 gr. plakamosios grietinėlės (35 %)
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos

Tešla. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepio popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Suflė. Želatiną užpilame 15o gr. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15-20 min., kol pradės stingti. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6-8 val. Supjaustome kvadratėliais. Skanaus :)



P.S. Labai skanūs apelsinų skonio pyragaičiai :) Tik kitą kartą dėčiau truputį mažiau cukraus.

Adaptuota iš say7.info

23 komentarai:

  1. Labai gražios nuotraukos! Pyragaičiai atrodo fantastiškai skaniai. Reikės kada išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. vajei koks skonis cia turetu buti !!!!!!!!!!!!!! atrodo nuostabiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šakės, kaip gražu. Šaunuolė. Ir neatrodo labai sudėtinga. Pirmai progai pasitaikius išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėkui, Kristinooshke :) Tikrai nesudėtinga, ir labai greitai pagaminama. Rekomenduoju išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. nors įdėjau per mažai žalatinos, bet tortas su šiuo suflė gavosi paaaaaaaaaaasakiškas. darysiu dar ne kartą tikrai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. noreciau sbandyti, atrodo nuostabiai! bet karta nusvilau su zelatina - ji kazkodel susoko i gumuliukus, nors pries pilant i idara buvau atvesinusi, tad baisu ir bandyti :(

    AtsakytiPanaikinti
  7. Akvile, puiku :)

    Anonime, jei atvesinot, tai susokti neturejo... Bet visgi - kita karta ne i visa mase pilkit is karto, o i zelatina idekit pora saukstu kremo, ismaisykit ir tada pilkit i visa krema.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aciu uz patarima, taip ir darysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. o butinai wesinti 6-8valandas kai turi ju tik pora?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jei jums sustings per pora valandu tai valio. O jei ne, krema kabinsit saukstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sakykit, o kepimo milteliu nereikia???

    AtsakytiPanaikinti
  12. idejau i saldytuva krema pasalti pries pilant ant biskvito ir vos per kelias minutes stingti pradejo kietokai, gal del okad dejau tik 300g girtineles :?

    AtsakytiPanaikinti
  13. 100 ml. grietineles tikrai neturejo itakos. Gal temperatura labai salta buvo saldytuve. Bet dar geriau, jei greitai stingsta, greiciau valgyt galima :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai jau viliojanciai atrodo. Sakykit kokio dydzio forma naudojot? Turiu 26, turbut perdidele?
    Kristina

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kristina, yra paciame recepte parasyta - Maždaug 20 x 26 cm. kepimo forma.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Oi, kaip sakoma nevisi akli mato, kita kart busiu atidesne

    AtsakytiPanaikinti
  17. koki mikseri naudojat?

    AtsakytiPanaikinti
  18. ar galima i sy biskvita ideti kakavos kad butu sokoladinis? jai taip tai kiek, aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vietoj 2-3 šaukštų miltų įdėkite tiek pat kakavos.

      Panaikinti
  19. Sveiki, po kremo palaikyo saldytuve apie 15-20min . kreme atsirado daug mazu zelatinos gumuliuku ir kremas turi zelatinos prieskoni.. kodel manot taip galejo atsitikti? koks galinis rezultatas bus dar nezinau...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...