2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis

Tortas "Braškinė gaiva"


Tą dieną, kai gimei, nušvito saulė,
Ir žvaigždės ėmė kristi iš dangaus.
Gėlių žiedais pasipuošė pasaulis,
Ir laimė šyptelėjo Tau...

Su gimtadieniu, Mama :)



Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:

Tešla

100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus

Įdaras

150 gr. braškių
50 gr. cukraus
150 gr. braškių jogurto

250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens

braškių papuošimui


Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.

Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.

Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos braškes, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su braškine mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.

Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame braškėmis. Skanaus!

P.S. Tortas toks pat, kaip Mangų-persikų tortas, tik su braškėmis.

9 komentarai:

  1. Tavo tortai fantastiški! Vienas už kitą gražesni :) Aš dar tik ruošiaus persikinį bandyt, o čia jau žiūrėk ir braškinio noriu :)))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaminau šį tortą, kiaušinius lyg ir gerai išplakiau, tikrai padvigubėjo ir buvo tiršta, bet biskvitas neiškilo, bet vyras sako bus gerai ir dviejų sluoksnių tortas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dariau ir braskini ir persikini. Abu labai skanus.Tiesiog tirpsta burnoje.Ziema darau su persikais, vasara su braskem :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. mano biskvitas neiskilo........:(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laba, sulaistyti biskvito nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kam neiskilo,darykite er nauja tik dekite kepimo milteliu arba sodos.
    Turiu itarima kad nebuvo pamineta recepte. Pati susiduriau su neiskilusio biskvito problema.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...