2010 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Mangų - persikų tortas

Tortas mylimai Mamai, Motinos dienos proga :) Nuoširdžiausi sveikinimai visoms Mamoms!


Ingridientai 20 cm. skersmens tortui:

Tešla

100 gr. miltų
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
90 gr. cukraus
20 gr. tirpinto sviesto
2 v.š. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
1 а.š. kepimo miltelių (nebūtina)

Įdaras

150 konservuotų mangų
50 gr. cukraus
150 gr. persikų arba mangų jogurto
250 gr. grietinėlės (35 %)
15 gr. želatinos
45 ml. vandens

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.

Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.

Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.

Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!

P. S. Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus... Biskvitas kepamas be kepimo miltelių, jį kelia gerai išplakti baltymai, bet daugelis komentatorių rašo, kad biskvitas neiškyla, tad berkite kepimo miltelių apsidraudimui (aš jų neberiu, biskvitas iškepa labai minkšts ir purus - svarbu labai gerai išplakti kiaušinius).



Recepto šaltinis Happy home baking

27 komentarai:

  1. Savaitgalį dariau šitą tortą, nuo stalo dingo akimirksniu, visi labai gyrė ir turiu jau prašymų būtinai iškepti dar. Pati tortų nevalgau bet šitas tikrai nuostabus. Ačiū už receptuką!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Toma, labai dziaugiuos, kad taip patiko :) Jis mano irgi vienas is megiamiausiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o jei 25cm skersmens skarda?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilija, padidinkite produktu kieki kokiu trecdaliu ar bent ketvirtadaliu, nes 25 cm. skardoje zemas tortukas iseis is mano nurodytu produktu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. man nesigavo biskvitas.kepiau is dvigubai didesnes normos nes didesne formele, bet biskvitas buvo iskiles bet po to sukrito tai vienas paplotelis beliko ir kietas gan

    AtsakytiPanaikinti
  6. man biskvitas irgi nesigavo... toks kietas kietas...tai kepiau visai kitokį biskvitą ir viskas čiki gavosi, tik dar tarp papločių ant pertepimo krestelėjau juodųjų serbentų uogienės - tobula mmmmmmmm...
    bet dėl biskvito tai nieko nesuprantu...gal reikia kokių kepimo miltelių, kad iškiltų gražiai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na nesmagu, kad biskvitas nelabai pavyko :( Man biskvitas iskepe labai gerai - nuotraukoje tai matosi. Ir kepiau as ji jau ne viena karta.
    Originaliame recepte (zr. nuoroda po receptu) nebuvo jokiu kepimo milteliu. Tik butina labai gerai isplakti kiausinius, kad butu tirsta, net kelis kartus padidejusi mase (kai perbrauki saukstu per dubens dugna - turi likti "takelis" ant dugno. Ir miltus imaisyti labai atsargiai - tesla turi islikti puri.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai viliojo šitas tortas dėl aprašyto gaivumo. Dariau du kartus ir, deja, abu kartus biskvitas beveik neiškilo (vos vos pakilo kepnat) ir buvo "guminis" :( Viską dariau pagal nurodymus ir labai gaila, kad rezultatas abu kartus nepavykęs. Nebent reiktų bandyt kitokį biskvitą kepti...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dalia, apmaudu, kad abu kartus nepavyko biskvitas :( As sita biskvita kepu dazniausiai, ir ivairiems tortams - man visada viskas pavyksta. Ji "kelia" kiausiniu baltymai, tad galiu tik daryti prielaida, kad jie buvo nepakankamai gerai isplakti, tesla nuo to dar pries kepima sukrito ir biskvitas neiskilo. Labai panasus biskvitas yra Kursenu vyniotinio ir irgi be kepimo milteliu.
    Aisku visada galima deti kepimo milteliu, kad apsidrausti, bet siam biskvitui jie nera butini. Jis turi pakilt ir be ju.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na, parašyta, kad reikia visus kiaušinius išplakti, ne baltymus atskirai. Ar ne taip? Tai kiaušiniai išsiplakė tikrai gerai. Įmaišius miltus irgi viskas gerai atrodė. O va supylus sviestą su pienu, tešla abu kartus gerokai sukrenta ir jau biskvitas iškepa "guminis", nepakyla... Stengiausi kuo atsargiau viską maišyt, bet nesigauna, nors tu ką...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dalia, atsiprasau, viena galvoju, kita rasau... Taip, isplakti kiausinius. Bet mase gaunas tokio tirstumo, kaip kad butu atskirai isplakti baltymai ir imaisyti i trynius. Ne mano sugalvotas biskvitas, tad sakau, galiu tik speti, kad priezastis visgi kiausiniu isplakime, arba kiti produktai nepakankamai letai ir atsargiai imaisyti. Tokios teslos reikakauja labai leto ir atsargaus maisymo.

    Jei sis biskvitas visgi nesigauna - pabandykite Ananasinio torto. Ten ir kepimo milteliai recepte yra. Bet irgi tesla panasios konsistencijos gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ačiū už atsakymą ir patarimus. Dar pas jus nusižiūrėjau kitą tortuką - Jogurtinį žemuoginį musą :) Tai net nežinau, ką dabar daryt: ar trečią kartą bandyt šitą su mangais, bet su Ananasinio torto biskvitu, ar išmėginti Jogurtinį žemuoginį musą? Repetuojuosi mamos gimtadieniui kitai savaitei ir norisi gaivaus, lengvo tortuko. Ką patartumėt?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Jei jau sita 2 kartus bandet, tai pabandykit kazka kito - turesit is ko rinktis :) Na, pagal savo skoni tai rekomenduociau Jogurtini su vaisiais (beje ten biskvitas Ananasinio torto) - jis tinka daugmaz visu skoniui. Nes Jogurtinis zemuoginis musas patiks tiems, kas megsta, kad torte nebutu biskvito daugiau, o tik kremas.

    O jei visgi norit sito Mangu, tai darykit tada su kitais biskvitais, jei jau sitas nesigauna. Rinktis Jums :) Nes is visu mano idetu tortu tai rekomenduociau visus, nes kurie man paciai nepatiko, tai tokiu net nededu i tinklapi, kad nemeluot zmonem, kaip buvo skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Manau, pabandysiu Jogurtinį žemuoginį musą :) Taip sakant, su nauju entuziazmu kibsiu vėl į receptą :) O dėl šioj svetainėj skelbiamų tortų tai neabejoju, nes jau ne vieną išbandžiau ir labai patiko (Trys šokoladai, Varškės tortas su juodaisiais serbentais). Kada nors ir šitą Manginio biskvitą įveiksiu... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Dalia, sekmes ir dekui, kad bandote receptus, ir net jei nepavyksta kazkas - vis tiek nenuleidziat ranku :) Pagirtina!
    Jei kazkiek nuraminsiu, tai ne viskas ir man pavyksta :) Visko buna. Is klaidu ir mokomes :)

    O del sito biskvito (jei vel bandysit), jei jau matysit, kad tesla dar iki kepant sukrito - tai iberkit visgi kepimo milteliu, gal bent tai pades..

    AtsakytiPanaikinti
  16. Norėjau pakalaust jei konservuotus mangus keisti šviežiais kiekį reiktų keisti? Tiesiog niekad konservuotų nevalgius nežinau ar vieno ar kito skonis intensyvesnis. O mango skonis čia aiškiai juntamas?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kieki ta pati reiketu deti. I krema tik 150 gr. ieina, tai skonis nera labai stipriai manginis. Labiau nuo papuosimo jauciasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tęsiu pažadą ir įveikus ankstesnes kliūtis su biskvitu, turiu "įrodymą": http://dalia.clanteam.com/2012/03/01/mangu-persiku-tortas/
    Ačiū už įkvėpimą!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sveiki, zinau kad daug prasau bet ar galetumet man parasyti tikslius produktu kiekius 26cm kepimo skardai??? Nelabai didele tortu kepeja esu todel pati nesusigaudysiu...

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveiki, zinau kad daug prasau bet ar galetumete surasyti tikslius kiekius 26cm torto formai, nesu labai gabi tortu kepeja, todel pati nesusigaudysiu...

    AtsakytiPanaikinti
  21. Cia gaudytis ir nereikia, pasiakaiciuokit pagal paprasta matematine propocija visus produktus: 20 cm - 100 miltu, 26 cm - x miltu.; (26 x 100): 20 = miltu kiekis 26 cm. formai.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Aciu! O kaip su vaisiais? Taip pat?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Kadangi artimiausiuose planuose šis tortas (baisu būti smaliže :)), noriu paklausti, kiek įdėti kepimo miltelių? 1,5 a.š. tinka? Na, dėl viso pikto, kad iškiltų :) Labai jau skaniai skamba...

    AtsakytiPanaikinti
  24. Oi, atsiprašau :) Persižiūrėjau :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...