2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Tortas "Skruzdėlynas" su kondensuotu pienu


Tešlai:
100 gr. sviesto arba margarino
1 kiaušinis
75 ml. pieno
1 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų
2 v.š. cukraus

Kremas:

indelis virto kondensuoto pieno "Rududu"
180 gr. sviesto

Tešla. Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniu ir cukrumi. Sviestas sukris mažais gabalėliais - taip ir turi būti. Supilti pieną, išmaišyti. Berti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti minkštą tešlą. Suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve 1 val. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, tešlą "suplėšyti" mažais gabaliukais ir dėti į skardą. Kepti 180 C orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduos. Man iš šio kiekio išėjo 2 orkaitės skardos.

Kremas. Sviestą ištirpinti ant viryklės, sudėti kondensuotą pieną ir nuolat maišant pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol kondensuotas pienas išssilydys (man užėmė apie 15 min). Tuomet dar šiltą masę plakti mikseriu, kol taps vientisa. Užpilti ant tešlos gabalėlių, išmaišyti ir spaudžiant, kad neliktų didelių tarpų, formuoti kūgio formos tortą. Laikyti šaldytuve, kol sustings. Pabarstyti aguonomis.

P.S. Tešlos gabalėlius reikėtų kuo mažesnius plėšyt - bus lengviau sulipdyti tortą.


Šaltinis say7.info

14 komentarų:

  1. Labai panasu deserta zinau, bet darau su saldziais krekeriais (na tais, kurie buna zuvytes formos, kvadratiniai, apvalus ir kitokie mazi sausainiukai).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet siaip labai gardu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabus skonis! Receptas idealus, gavosi tikrai labai gerai. Kazkada vaikysteje as toki skruzdelyna valgiau....Taip lengva padaryti ir gan greita, svarbiausia, kad tikrai labai paprasta! Aciu jums kuo didziausias uz toki saunu recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dobermangirl, kaip visada - labai dziaugiuosi, kad patiko receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai,kitokio tipo skruzdelynas,nei iprasta,pastaraji jau pabodo gamint,o sis -kazkas tai naujo ir neisbandyto..butinai itraukiu ji i savo receptu knygute,butinai ji isbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveika,nesenai radau jūsų svetainę ir labai tuom džiaugiuosi. Jūsų tortai tai super:ir skaniai atrodo ir labai gražūs.Išbandysiu ir aš jūsų receptus.Tik norėjau paklausti iš kur gaunat įvairius sirupus (mėtinius) ir likerius bananų,šito niekur nerandu?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Metini sirupa pirkau Maximoje. O bananu likerio nesu turejus, su kazkuo mane painiojat :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Neapsakomai džiaugiuosi, kad radau šį puslapį. :) Nuostabi Moteris esat. :))) Labai patiko visi Jūsų receptai, na o Naujiems Metams išbandysiu šį tortą, labai skaniai atrodo. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu, Anonime :) Su artejanciais Jus, ir skanaus torto!

    AtsakytiPanaikinti
  10. noriu paklausti ar tinka paprastas kondencuotas pienas ar butinai rududu?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, o tie sausainiukai iskepe turi buti kieti, ar minksti? As dabar juos kepu, tai pirmieji gavosi tokie trapūs, kieti.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Paprastas kondensuotas pienas yra SKYSTAS. Tam ir reikalingas Rududu, kad sausainukai suliptu ir tvirtai laikytusi.

    Del minkstumo - na tokie vidutiniai turetu buti. Gal per ilgai kepete? Visur komentaruose kartoju, kad kepimo laika reiktu ziureti pagal savo orkaite.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...