2010 m. gegužės 13 d., ketvirtadienis

Jogurtinis pyragas "Persikas"

Turėjau skardinę konservuotų persikų, tad sugalvojau štai tokį labai gaivų ir skanų persikinį-jogurtinį pyragą, kurį pavadinau "Persiku" :)


Pyragas 18 x 24 cm kepimo formai

Biskvitas:

1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
70 gr. cukraus
80 gr. miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus

Kremas:

425-500 ml. indelio konservuotų persikų
250 ml. persikų jogurto
250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)
50 gr. cukraus
20 gr. želatinos

Želė sluoksnis:

Pakelio persikų želė
3 persikų puselių papuošimui

Tešla. Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus sutriname blenderiu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilame į jogurtą ir dar kartą viską sutriname iki vientisios masės. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilme kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)

Želė. Želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml. vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį). Skanaus!

P.S. Labai gaivus pyragas! Galima jį daryti ir apvalioje torto formoje, kaip tortą. Cukraus taip pat galima dėti pagal skonį. Mano jogurtas buvo saldus, todėl cukraus daug nebėriau.

60 komentarų:

  1. Kokie man tavo sitie pyragai nerealus !!!!!!! btunai kepsiu pasitaikius progai !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu, aguonele. Na jie turetu patikt net ir saldumynu nemegejams, nes nera labai saldus. As isvis cukraus mazai beriau, tai gavos toks - vaisiai su jogurtu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. atrodo nerealiai !!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar gaminau šitą skanų ir labai gaivų pyragą. Dariau tik apvalioj torto formoj, tai atrodo kaip tortukas. Ačiū už receptuką:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. dariau si pyragiuka,labai gerai ir skaniai isejo,,,,mmmmmm pasaka.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Bandziau si pyraga gamint ir pavyko puikiai , seima sushveite mikliai ,kad vos spejau mociutei atpjaut . Sake gardesnio nera ragave ! Taigi aciu uz nuostabu receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonime, Diana, labai smagu girdet, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na o man nesigavo. Dariau su namie konservuotais persikais, tačiau padarius kremą jis man nestingo. Nežinau, ką blogai dariau.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tai pat norėčiau paklausti, kodėl pas jus kremas gavosi baltas? Juk persikai yra geltoni-oranžiniai.

    AtsakytiPanaikinti
  10. O zelatina sveret, ar is akies dejot? Gal per mazai zelatinos, nes del ko dar galejo nestingti, tai neisivaizduoju.

    Kremas nebuvo baltas, cia tik nuotraukoj taip atrodo. Bet ir ne visiskai geltonas buna, juk ne vien persikus dedi :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na bandziau ir as, na nezinau kodel bet pas mane visa zele subego i apacia ant pagrindo, bet laikiau nemazai ir kremas buvo sustinges. Gavosi persikinis pagrindas su kremu :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nerealus! pati išbandžiau ir gavosi puikiai :) labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Anonime, as taip suprantu, kad subėgo per šonus? Vadinas nepaskirstėt gerai kremo iki kraštų - kažkur buvo tarpeliai. Nes kad persisunktų per patį kremą, tai tokio atvejo dar negirdėjau...

    Kikirize, smagu, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. aciu uza nuostabu recepta ir issamu aprasyma. ka tik pagaminau - dariau apvalioje formoje. gavosi kaip paveikslelyje, dabar sedim ir laukiam kada galima bus paragauti :)!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Aciu uz nuostabu recepta,gavosi puikiai,biskvitas purus,tik paprasyciau mazus produktu kiekius ne gramais o saukstais matuoti ,butu aiskiau.Gaminsiu daznai,labai Jums dekoju,Vilma.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai skanus pyragėlis ;) tik darau apvalioje tortinėje ir gaunasi jau visas tortas :D Daugybę kartų išbandytas jau, ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Anonime 1 ir 2 :), smagu, kad patiko pyragas.

    Del matavimo - internete galima susirasti produktu kiekiu lenteles, kiek gr. atitinka saukstas vieno ar kito produkto. As turiu svarstykles virtuvines, ir viska dazniausiai sveriu jomis, kad butu tikslu.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Su konditerija nedraugauju...O tiksliau ji nedraugauja su manimi :D Taciau sitas pyragas gavosi nepaprastai skanus...Vyrui labai patiko,"dave leidima" dazniau padaryti :D jau du patiekalai is Jusu receptu pavyko puikiai!Ismeginti reikes ir likusius.Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  19. BS, malonu girdet, kad pyragas patiko :)

    Anksciau ir su manim nedraugavo konditerija, bet kai as pradejau su ja draugauti, jai neliko iseities, kaip tik susidraugaut su manim :))

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na ir as dabar pradedu tuo tiketi,kad pagaliau pavyks susidraugauti su konditerija ir man :)) jau esu nusiziurejusi sekanti receptuka,tad ziuresim,ar pasiteisins mano viltys :))

    AtsakytiPanaikinti
  21. Puikiai gavosi, aciu uz recepta:) jau seniai norejau toki pasigamini, tik nezinojau kaip.. Kiti Jusu receptai taip pat labai viliojantys, butinai gaminsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Visiškai nesudėtingas ir ypač skanus pyragas :) Tik gamybos metu niekaip nepavyko nuvyti draugo, jis vis negalėjo atsispirti tam jogurtiniam pertepimui, nusisukus vis koki šaukštą slapčia pakabindavo :))
    Šiaip - labai gaivus ir skanus! O ir vasarai atėjus, manau, nesudėtingai galima persikus pakeisti šviežiomis braškėmis :)
    Ačiū už šaunias idėjas!

    AtsakytiPanaikinti
  23. Dziugu girdet, kad tiek daug zmoniu ji kepa :)

    Be abejo galima deti ir braskes, ir kitus vaisus. As vis ruosiuos ruosiuos su kitais pabandyt, bet tiek daug receptu dar nebandytu turiu, kad iki sito vel pakartot rankos neprieina :))

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki , aciu uz receptukas , gavosi puikiai ir labai skaniai , dabar darysiu ir darysiu kol nenusibos :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Gaminau gaminau ir labai labai patiko:) aciū!!!

    AtsakytiPanaikinti
  26. Dariau ir aš šį skanuką - tik labai jau mažai biskvito gavosi... reikėjo greičiausiai dvigubinti dozę :( o kremo gavosi laabai daug :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Iš vieno kiaušinio ir nereikėjo tikėtis didelio biskvito :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Ech, matyt blogai kepimo popieriu idejau - isbego visa zele... kaip pikta, negaliu... nes kitos priezasties nezinau... :((((((((

    AtsakytiPanaikinti
  29. Perskaičius komentarus darau išvadą, jog jei noriu šį pyragą gaminti 25cm skersmens torto formoje(sluoksniuoti), biskvitą turėčiau kepti iš dvigubos normos, taip?

    AtsakytiPanaikinti
  30. labai skanus šis pyragas, bet man visa želė kai pyliau į šonus subėgo :(

    AtsakytiPanaikinti
  31. Dariau vakar si pyraga, torto frmoj, liko siandien tik zele sluoksni padaryt, ziuresim kaip skonis :-)

    AtsakytiPanaikinti
  32. super pyragas gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Nu arba aš čia nemoku daryt biskvito ar dar kas.. žinokit man gavosi miniatūrinis biskvitas..jau kai sumaišiau tešlą matėsi, kad nu žiauriai mažai tešlos..tai išsikepiau keksiukų formoj biskvitą..jis labai skanus gavosi..bet norint padaryt normaliam pagrindui tikrai reikia visko dviggubai..sakau gal vienetukus prieky pamiršote..;) bet pagrindas superinio buvo skonio nors ir miniatiūrinis..;)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Jei gerai isplakate kiausinius, vienam lakstui teslos turi pakakti. Storas jis ir neturi buti. Man visi sluoksniai vos i skarda telpa.
    O dvigubai, is 2-3 kiausiniu, iskepu biskvita tortui, kuri perpjaunu i 3 lakstus :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. sveiki, siandien bandziau daryti si pyraga. atrode, viskas bus liuks, bet uzpylus zele ant virsaus..kliunk kliunk ir ji visa susigere kazkur i torto apacia per krasteli...nezinau ka dabar daryt, idejau i saldytuva, bet turbut pyragas sugadintas, visas skystis bus pyrago apacioje...net nezinau ka daryti ;(

    AtsakytiPanaikinti
  36. Help! Darau si pyraga, bet kremas skystokas - na ne visai vandenukas, bet tikrai ne grietines konsistencijos... dejau viska tiksliai, nes turiu svarstykles. gal dar zelatinos ipilti? dar tik kokia 15 min jis saldytuve tas kremas, gal tik ilgiau palaikyti?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Palaikykit saldytuve, kol sutvirtes. Jei viska daret pagal recepta - visko uztenka.

    AtsakytiPanaikinti
  38. Labai skanus tortukas. Tik as siek tiek modifikavau, riebalu ir pieno i biskvita nepyliau (pamirsau tiesiog), bet vietoje to idejau gerus 5 saukstus kokoso drozliu, kurie ne kiek nepagadino, buvo labai skanu :) Kremas is tiesu buvo labai gaivus ir skanus. Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  39. Va jau beveik baigtas, tikriausiai gausis nerealiai skanus nes skysta mase tai skani buvo :))

    AtsakytiPanaikinti
  40. Labas, neseniai atradau Jusu nuostabu bloga,sis pyragas buvo vienas is isbandytu, gavosi labai skaniai, gaivus, neriebus, tiesiog idealus!

    AtsakytiPanaikinti
  41. gaminau, bet supylus visa zele, ji subego i dugna, kita karta dariau jau atsargiau ir gavosi puikiai, tik pradzioj zele sluoksni pyliau labai labai plona su saukstu ir dejau i saldytuva sustingti, o tada jau visa spyliau ir niekas nesubego i dugna :) labai skanus gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  42. Laba diena, man nepasisekė su padu.. išėjo super mažas.. ar tikrai nurodyti produktų kiekiai geri?

    AtsakytiPanaikinti
  43. Su produktais viskas gerai. Jei norite storesnio biskvito, tiesiog padidinkite produktu kieki.

    AtsakytiPanaikinti
  44. man irgi uzpilus zele ant pyrago ji visa i dugna nugrimzdo, nors pertepima buvau gerai aplink krastus aptepusi:( gal geriau butu ji formuoti formoje be popieriaus? labai gaila kad neisejo:(

    AtsakytiPanaikinti
  45. Jurgita, jei pyraga formavote formoje su popieriumi, kaip jums krastai gavosi tokie lygus?

    AtsakytiPanaikinti
  46. Anonime, tiesiu ne istisa lapa ant visu 4 sieneliu, bet patiesiu lapa ant dugno taip, kad uzdengtu ir 2 sieneles, o ant trumpesniu sieneliu uzdedu atskirus popieriaus gabaliukus. Taip popierius buna lygus ir pyrago krastai bus lygus :) Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  47. Nerealus pyragas :) mano šeimynai ir draugams jis pats skaniausius :) Šį pyragą bandžiau su avietėm, braškėm ir melynėm. Buvo nerealu:)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Mamai gaminau vakar šį pyragą, ta želė bėgo ir man, bet ,manau, čia pati aš per mažai masę sustangdinau, o gal ir torto formo nepatikima, leido pro apačią.Bet kai pastovėjo šaldytuve,želė truputį sustingo, su šaukštu dar truputį jos užpyliau :). O šiaip dar tik ragausiu, bet jau jaučiu,kad bus skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. sveiki, reikalinga jusu nuomone. biskvita kepsiu is pusantros normos ir kiausiniu reikia 1.5, ar butu gerai, jei desiu 1 L dydzio ir 1 M dydzio kiausinius?

    AtsakytiPanaikinti
  50. Vakar dariau viskas atrodo gerai gavosi o kai veliau uzdejau zele atsikelus ryte pamaciau, kad susigere i krema :-\ Likau nesupratus...

    AtsakytiPanaikinti
  51. Ačiū už receptuką.Paprastas receptas ir nerealus skonis!!!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  52. Labai skanus. Bet gaila kad nesigava taip ideliai man, nes kremas nesustinga graziai standziai kaip foto o buvo toks sutizes nors viska dariau kaip parasyta. O labai noriu kad gautusi grazus standus kremas. Gal galite ka patarti???

    AtsakytiPanaikinti
  53. Artėja gimtadienis.Suintrigavo atsiliepimai,bandysiu ir aš jį pagaminti.Palinkėkit sėkmės.😊

    AtsakytiPanaikinti
  54. Gaminau ir aš šį skanuolį. Tikrai nepaprastas pyragas, kas valgė visi išgyrė. Tapo mūsų šeimos favoritu. Ačiū už receptą!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  55. Jei daryčiau apvalioje formoje, kokio dydžio forma atitiktų?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...