2010 m. gegužės 12 d., trečiadienis

Duona su česnakiniu sviestu ir žalumynais

Tešlai:

2 kiaušiniai
4 v.š. grietinės
20 gr. šviežių arba 7 gr. sausų mielių
1 a.š. cukraus

1 a.š. druskos

2 v.š. aliejaus
350-400 gr. miltų


Įdarui:


70 gr. sviesto
3-4 skiltelės česnako
2 a.š. smulkintų šviežių krapų


Aptepimui:


1 kiaušinis

1 v.š. vandens


Dubenyje sumaišome 50 ml. kambario temperatūros vandens, druską, cukrų, mieles ir 1 v.š. miltų. Pastatome šiltai 15 min., kad mielės pradėtų putoti. Tuomet dedame grietinę, kiaušinius, aliejų ir po truputį beriame miltus. Minkome tešlą, kol ji taps lygi, minkšta, elastinga ir nelips prie rankų. Kildinme šiltai, kol padvigubės (40-60 min.). Kol kyla tešla, ruošiame įdarą. Minkštą sviestą sumaišome su smulkintais česnakais ir krapais. Galima įberti žiupsnelį druskos. Pakilusią tešlą dar kartą perminkome, iškočiojame apie 1 cm. storio stačiakampį (ilgesnės kraštinės ilgis turi buti turimos kepimo formos ilgio). Ant tešlos tepame česnakinį sviestą. Prie kraštų netepkite, nes kepant sviestas pradės bėgti. Suvyniojame duoną į volelį, kraštus ir siūlę užspaudžiame. Dedame į kepimo popieriumi išklotą pailgą formą ir kildiname, kol padvigubės. Aptepame kiaušinio ir vandens plakiniu ir kepame 180 C orkaitėje apie 30-35 min. (kol viršus gražiai paruduos). Skanaus!


P.S. Labai skani ir aromatinga duona! Norintiems pikantiškesnio skonio reikėtų dėti daugiau česnako, nes nuo 3-4 skiltelių jaučiasi labai lengvas jo aromatas.


Recepto šaltinis say7.info

7 komentarai:

  1. Sveiki,kiek iseina is kiekio viso duoneliu?Ar tik viena?
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Agniska,vienas. Nuotraukoj jau nuvalgytas fotografuotas, tai atrodo nedidelis :)) O siaip normalus kepaliukas iseina.

    AtsakytiPanaikinti
  3. ar nesukietėja labai pluta??? nes kepiau senamadišką duoną tai man labai kieta pluta gavosi :( o va amerikietiška ir po 5 dienų minkštutė. kaip su šia??? labai norėčiau išmėgint :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. akvile, sitos nekieta buna isvis. Bent jau man taip iskepe. Man tai ir senamadiskos nekieta buvo, gal per ilgai kepet?

    AtsakytiPanaikinti
  5. na prisipazinsiu kad senamadiską kepiau ir tamsių miltų.. gal dėl to kieta buvo.... rytoj bandysiu šią :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dievuleliau kaip skaniai atrodo...Niam...kad tik cesnako nepamazinti:))).Bandysiu tikrai rytoj...

    AtsakytiPanaikinti
  7. o man ji sutrūko ... ir siūle į apačią dėjau, ir iškilo gražiai, ir aptepiau, atrodo, gerai, bet ... gal galite patarti, ką daryti kitą kartą, kad taip nenutiktų?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...