2010 m. lapkričio 16 d., antradienis

Tortas "Trys šokoladai"

Mėgstate šokoladą? Tada šis tortas tikrai Jums! Tai trijų šokoladų skonio tortas - juodojo, pieniško ir balto. Saldus, turtingo ir prabangaus skonio tortas, kuriame kiekvienas atras savo mėgstamą šokoladą...



Tortas 24 cm. apvaliai formai (skliausteliuose nurodytas kiekis - 20 cm. formai)

Šokoladiniam biskvitui:

100 gr. miltų (50)
100 sviesto (50)
30 gr. cukraus (sviestui) (15)
100 gr. juodojo šokolado (50)
labai mažas žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus
11 gr. kepimo miltelių (5)
4 kiaušiniai (2)
130 gr. cukraus (baltymams) (75)
3-4 v.š. kreminio likerio (šviesaus) (2-3)


Juodojo šokolado musas:

200 gr. juodo šokolado (kuo didesnis procentas kakavos!) (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)

Pieniško šokolado musas:

200 gr. pieniško šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kreminio likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)

Balto šokolado musas:

200 gr. balto šokolado (100)
50 gr. sviesto (25)
200 ml. grietinėlės 35 % (100)
50 ml. kremino likerio (šviesaus) (25)
8 gr. želatinos (4)

Papuošimo glajus:

100 gr. balto šokolado (50)
50 ml. grietinėlės (25)
50 gr. sviesto (25)
4 gr. želatinos (3)

Biskvitas. Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi (30 gr.) ir vanilinu iki purumo. Įberti druską, supilti ant vandens garų vonelės ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti. Atskirai išplakti baltymus su cukrumi (130 gr.) iki standumo (paviršius turi būti blizgantis, lygus, baltymai nerentantys iš apversto dubenio). Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku - jei pagaliukas jau sausas - biskvitas iškepęs).

Apipjauname iškepusio ir atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų 1 cm. tarpas). Biskvitas labai trapus - tad atsargiai ji nuiminėkite nuo kepimo popieriaus! Biskvitą sulaistome likeriu ir dedame į šaldymo kamerą (!) tol, kol ruošime musą.

Musai. Visą želatiną (24 gr.) užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę (600 ml) gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.

Darome juodojo šokolado musą. Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta (neužviriname!). Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome likerį. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.

Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Dedame jį į formą nuimamais kraštais (jei Jūsų forma nėra labai sandari - išklokite ją maistine plėvele, kad palei dugną neišbėgtų kremas). Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldymo kamerą.

Pieniško ir balto šokolado musai. Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau "apstingusio" juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį). Vėl statome į kamerą, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome.

Papuošimo glajus. Želatiną užpilame 1,5 v.š. grietinėlės, paliekame išbrinkti. Grietinėlę pakaitiname kartu su sviestu, kol sviestas ištirpsta. Užviriname. Sudedame baltą šokoladą. Kaitiname, kol ištirpsta. Sudedame išbrinkusią želatiną, visiškai ištirpiname, bet neužviriname. Glajų atvėsiname ir atsargiai supilme ant sustingusio torto, pakreipdami formą į šonus, kad glajus tolygiai pasiskirstytų. Statome į šaldytuvą, kad tortas gerai sustingtų.

P.S. Šį receptą turėjau jau gal 2 metus, vis maniau, kad labai sudėtingas tortas, bet pasirodo - viskas labai paprasta, o rezultatas pranoko visus lūkesčius. Originaliame recepte autorė rašė, kad jei tortą užšaldyt - jis buna labai panašus į šokoladinius ledus... Bet aš tiesiog nespėjau užšaldyt nė gabaliuko - torto labai greitai nebeliko :)




Recepto šaltinis say7.info

67 komentarai:

  1. Stebukladarė tu :) Dažnai tyliai skaitau ir žaviuos.
    Aš šokolado nedidelė mėgėja, bet tavo tortas siaubingai vilioja... Už pusvalandžio lėksiu į parduotuvę skanėsto - negalima man skaityt maisto blog'ų :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita, aciu tau uz tokius siltus zodzius :)
    O tortas tikrai vertas nuodemes... Ilgai ruosiausi ji daryt, ir kai pagaliau ryzausi, tai paskui megavausi kiekvienu kasneliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mirtis tam tortui pačią pirmą dieną, jei aš jį pasidaryčiau, jaučiu :)) Nebent reik daryti rimtai progai su daug žmonių, kad reiktų dalinti nedideliais gabalėliais be pakartojimo galimybės :))
    Atrodo ohooo! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. :))) Asta, prajuokinai :))
    Siaip jo daug ir nesvalgytu sveciai, nes beveik visas tortas vien is sokoladinio saldaus muso. Bet toks idomus skonis - tirpstantis burnoj. Nezinau net, kaip aprasyt - reik paragaut :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o vargeli, aptikti tooookį tortą iš pat ryto ir dar nė nepusryčiavus. dabar nieks pusryčiams skanu nebebus :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. AJ, lb graziai atrodo tavo tortas ir 100 % zinau, kad jis dievisko skonio, nes pati ji daiau neseniai ir dejau i kamera, tai skonis kaip ledu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonime, aciu. Man labai gaila, kad neliko ne gabalelio uzsaldymui. Labai norejau paragauti, koks saldyt skonis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Vakar iš badžiau receptą. Kadangi diena buvo labai karšta, tortą iki vagymo palikau šaldiklyje. Taigi, galiu palyginti, nes po pirmą gabalėlį ragavome šaldyto, o vėliau jau, vakaro eigoje, tortas atšilo ir ragavome jau ir kambario temperatūros. Turiu pasakyti, kd kambario temperatūros tortas yra žyyyyymiai skanesnis. Kur kas geriau atsiskleidžia skonis ir kvapas kiekvieno sluoksnio. Aš nerekomenduočiau patiekti šaldyto, nes prapuola pusė skonio.

      Panaikinti
  8. Savaitgalį buvo dukreles gimtadienis, norėjosi pagaminti ko nors neįprasto, taigi šis receptas man pasirodė labai tinkamas. Skonis nerealus, tortas tiesiog tirpo burnoje. Darbo ne tiek daug, kiek vargo su baltu šokoladu (nelabai pavyko su grietinėle sumaišyti, nes pakankamai greitai jis man kietėjo). Tik labai gaila, kad ne toks aukštas gavosi, kaip Tavo, tačiau netrukus vėl bandysiu, nes labai teisingai esi parašiusi, kad neįmanoma to skonio aprašyti. Ačiū Tau už nerealius receptus!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonime, kaip smagu, kad patiko :)

    As dariau 20 cm. formoje. Ir is mano nurodytu produktu uzpildziau forma iki pat virsaus. Ir mano biskvitas labai gerai pakilo. Kokio skersmens formoje daret?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aš dariau 28 cm formoje, bet ir produktų ėmiau, dvigubai nei 20 cm formai, mano musu sluoksniai labai plonyciai gavosi :(. Nepaisant to, tortas vis tiek nerealus! Ačiū dar kartelį.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Hm... keista. Originalus receptas buvo 24 cm. formai, bet dar papildomai ideti borteliai, ir kremo buvo gerokai virs formos krastu. Todel ir parasiau 28 cm., kad tilptu i forma. Bet jei sakot, kad sluoksniai labai ploni, tai galbut uztenka 26 cm. formos.

    AtsakytiPanaikinti
  12. man atrodo labai brangu ji pasidaryti....

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ačiū už puikų receptą. Savaitfgalį dariau sūnaus gimtadienui - "sutirpo" bematant...
    Brangus, bet nerealiai skanus torčiukas.

    AtsakytiPanaikinti
  14. na va, dariau 3 tortus kaledoms, ir vienas is ju buvo sis! na labai skanus gavosi, tokio neiprasto skonio. tik man papuosimas gavosi tikra to zodzio prasme. ne visas uzsiliejo lygiai,o gavosi, ale tokia kaip gele, nes kazkaip jis man labai greit sustingo ir jau nepasiskirste ant virsaus tolygiai, bet siaip tai visiems nerealiai patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Labai dziugu, kad tortukas patiko :) Jei dideli daryt, tai be abejo ne pigu yra, bet skonis vertas to brangumo :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Tai buvo mano naujametinis tortas! Isejo labai gerai, sokolado nusipirkau is anksto. As zelatino neapskaiciavau ir pasiurosiau per daug, tad is pradziu viskas suejo i toki gabala kai kaitinau, bet paskui susigalvojau ipilti pieno, tada jau buvo visai kitas reikalas. Galutinis rezultatas nuostabus, nepersaldus, toks jau purus ir skanus, kad visi labia gyre. Aciu uz dar viena puiku recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Dobermangirl, dziugu, kad pavyko ir buvo skanu :) Aciu Jums, kad isbandot receptus ir parasot atsiliepimus.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Norėjau šį tortuką kept, bet kai paskė, kad bus mamyčių kurios maitina tai pasirinkau kitą jūsų keptą tortą. Ar pavyko parašysiu kai iškepsiu :)O šis stoja į eilę :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Violeta, tai galit nepilt likerio, jis nera labai butinas. As beje antra karta darydama likerio gal net nepilciau. Pats sokoladinis kremas ir taip skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Noriu padėkot už šio torto pristatymą. Labai patiko seneliui, kuriam gimtadienio proga ir buvo jis paskirtas :) Tortas, kurį drąsiai galima patiekti svečiams rimtos šventės proga. O likeris, manau, čia labai tinka, nes suteikia nepakartojamą prieskonį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Dalia, labai dziaugiuosi, kad tortas taip patiko seneliui :) Jis ir yra toks labiau sventinis, nei kasdieninis - sitiek sokolado :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. AJ, koki likeri naudojot? Gal tikslu pavadinima galit parasyti, nes nezinau, koki rinktis.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Naudojau "Rojaus paukštė" (kreminis likeris su šokoladu)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Darysiu 18 cm formoje, kiekius imti reiktu is puses normos (kaip 20cm formai) ar imti 1/3 nuo viso kiekio?

    AtsakytiPanaikinti
  25. As esu darius 20 cm. formoje - forma uzsipilde iki pat virsaus. Jei darysit 18 cm., nuikmkit kokia 1/3 nuo 20cm. kiekio, arba i 18 cm. forma idekit papildomus aukstesnius bortelius, tada sokolado sluoksniai bus storesni.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Aciu labai uz atsakymus, manau gausis puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Baltas šokoladas mane išdąsdino...pasimečiau kai jis bešildant jau sustingo...nepavyko jo normaliai išmaišyti, masė gavosi su gumuliukais... ką blogai dariau????

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as vsalaika sokolada tirpinu mikrobanginei ir visada buna gerai :)

      Panaikinti
  28. Anonime, panasu, kad perkaitinot sokolada, gal ant dideles ugnies tirpinot. Nes daugiau tai nelabai gali but priezasciu, jei viska daret pagal recepta. Na dar priklauso, koki sokolada naudojot. As visada perku kokybiska, brangesni (dazniausiai Karunos), niekada nenaudoju jokiu sokolado pakaitalu.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Aš naudojau princo baltąjį šokoladą.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Sveikos šeimininkės :), šį nuostabų tortą dariau savo 21-ojo gimtadienio proga, skonis tikrai pasakiškas, susilaukiau labai daug komplimentu :). Aš taip pat naudojau Princo baltąjį, šokoladą viriau ant mažiausios ugnies, bet masė vistiek gavosi kitokia nei kitų sluoksnių, tačiau sumaišius su grietinėle rezultatas buvo toks pat. Dėkoju Jums už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  31. Na pagaliau ir aš pribrendau šiam tortui, tik kiek nusivyliau. Šokoladą LABAI mėgstu, bet "Snickers" tortas man didesnį įspūdį paliko. Gal ką ne taip padariau? Labai jau plonyčiai muso sluoksniai man gavos, tai jautės labai daug biskvito ir juodojo šokolado musas, o kiti tokie...

    AtsakytiPanaikinti
  32. Anonime, dziaugiuosi, kad tortas patiko ir dar nudziugino kitus :)

    Ruta, nesmagu, kad nusivylet :( bet kaip ir kiekvienas tortas - vieniem vienas skanus, kitiems kitas.
    Pakeiciau recepte formos skersmeni - neseniai dariau ji 24 cm., viskas tilpo i forma ir sluoksniai storesni gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Na jau nenusivyliau tiek, kad dar kartą jo nedaryčiau :) Matyt bekepdama tiek šokolado prisiragavau, kad ir torto nesinorėjo :) Kitą dieną daaaaaug skanesnis atrodė. Jau svarstau dukrytės gimtadieniui daryti, tik vis neapsisprendiu - šis ar "Snickersas". Greičiausia darysiu abu :) Tokiems smaližiams ir dviejų bus mažokai :)
    Beje, kepiau 21 cm formoj ir likerio nepyliau, gal todėl tie sluoksneliai tokie ploni buvo...

    AtsakytiPanaikinti
  34. Beveik kiekvienas tortas skanesnis bent 1 diena pastovejes :)
    Jei daret mazesni, tai sluoksniai tikrai neturejo but labai ploni. Gal grietinele kai imaiset, tai sukrito? Likeris tam neturi reiksmes.

    AtsakytiPanaikinti
  35. Iš tiesų gal ir dėl grietinėlės. Neatrodė labai purus, kai išmaišiau, gal dar nebuvo gerai atvėsęs... Ir šokoladas kažkoks man keistas atrodė - tiek pieniškas, tiek baltas - toks vaizdas, kad kažkokie riebalai išsiskyrė iš jo, kai tirpo. Tik juodasis buvo labai jau geras musas :)Na, bandysiu bandysiu bandysiu- turi pavykt geriau :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Jei dejot grietinele i neatvesusi sokoloda, ji istirpo, ir gavot ne musa, o tiesiog grietinele ismaisyta su sokoladu :) Kita karta butinai atvesinkit sokolada, ir gausit puru kremuka, ir sluoksniai bus storesni, nes kremo nemazai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O ar šokoladas su želatina nesustingsta, kai atvėsini šitą masę? Nes aš irgi, matyt, per mažai atvėsinau šokoladų mases, nes man sluoksniai gavosi gana plonis, neužsipildė iki viršaus forma. Bet vis tiek buvo labai skanu :)

      Panaikinti
  37. Puikus tortas,visi liko sužavėti, likerio pyliau tik į pirmąjį musą ir to pusę kiekio, jautėsi normaliai, kitą kart nenaudosiu jo visai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Savaitgali gaminau si torta :) Viskas gavosi, nors buvo ka paveikti.. svaciams laaabai patiko, na o man jis siek tiek per riebus :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3702689370343&set=a.3061541782054.2124731.1368727853&type=1&relevant_count=1

    AtsakytiPanaikinti
  39. isbandziau si tortuka viskas atrodo puikiai... ryt ragausiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. Ilgai ruošiausi šitam receptui (virš metų laiko). Iškepiau praeita savaite sesers gimtadieniui ir viskas puikiai gavosi :) Receptas pasirodo tikrai buvo paprastas, tik nerimavau, kad kavos likeris smarkiai sugadins skonį.
    Tortas nėra sunkus, bet daug jo nesuvalgysi
    Ačiū už receptą!!!

    AtsakytiPanaikinti
  41. Renatai o_O lenkiu galva, pries vyra, kepusi si torta. Net patyrusios kulinares jo bijo :))

    AtsakytiPanaikinti
  42. Laba diena. Norėjau pasiteirauti, ar darant šį tortą pagal standartinius produktų kiekius 24 cm formoje reiktų papildomų bortelių? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  43. ar galima šitą tortą, aptepus sviestiniu kremu, dengti cukrine mase?

    AtsakytiPanaikinti
  44. ar galima šį tortą, prieš tai aptepus sviestiniu kremu, dengti cukrine mase? Ar jis tam visai netinkamas?

    AtsakytiPanaikinti
  45. Esu dengus. Tik sustingdyt gerai reikia. Ir mases storo sluoksnio nedet.

    AtsakytiPanaikinti
  46. as sokolada visada tirbdau mikrobangeje ir gaunasi gerai viskas :)

    AtsakytiPanaikinti
  47. Sveiki,kodel kepant biskvita 160laipsniu temp.30min.jis visas liuliuoja viduj,tik pavirsius apkepes???tai gal temp.blogai paraset?

    AtsakytiPanaikinti
  48. Orkaites temperatura pagal originalu recepta (zr. po receptu apacioje) tokia ir buvo. Bet as visada linkus sakyti, kad temperatura reikia pasikoreguoti pagal savo orkaite, jos labai skirtingos buna.

    AtsakytiPanaikinti
  49. Kokia želatiną naudojat? Vis naudoju oetker, bet ją karštame skystyje reikia ištirpinti ir ten parašyta 1 litrui. Padėkit susigaudyt su tom želatinom :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Giedre, aš naudoju lietuvišką, stambiagrūdę (geltonuose pakeliuose būna). Recepte viskas labai aiškiai parašyta, tikriausiai dar neskaitėte - paskaitykite :) Vadovaukites receptu, ne kas parašyta ant želatinos pakelio. Oetkerio nesu naudojus, tad nelabai galiu palyginti.

      Panaikinti
    2. Skaičiau ir ne kartą :D todėl ir kyla klausimai :D iš tiesų, jūsų receptai nerealūs :) ačiū jums!!! Jogurtinį tortą kiekvienai šventei darau ir vis su kitom uogom, vaisiais. Superinis!!!

      Panaikinti
    3. "Visą želatiną (24 gr.) užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti." Na nežinau, kaip galima dar aiškiau parašyti, viskas tiksliai surašyta, tai taip ir darykite, nežiūrėkite, kas kur parašyta ant pakelių :) Smagu, kad patinka receptai, džiaugsiuos, jei ir toliau mėginsite naujus ir atsiliepimus parašysite :)

      Panaikinti
  50. Sveiki, Jurgita. Gal pasakytumėt kokio svorio gaunasi torčiukai jei kepčiau iš pilnos normos ir iš pusę (parašytų kiekių skliausteliuose)? Dėkui!!!

    AtsakytiPanaikinti
  51. Žodį tars ir vyriškoji pusė2016 m. sausio 3 d. 07:59

    Gražiai gavosi pasidaryti šį tortą. Tačiau pradžioj netikėjau kad toks kaloringas jis bus :D nors 5 asmenų šeima, bet tortą suvalgėm tik per geras 3 dienas. Dar keli pastebėjimai: gana brangokas darymas, visos išlaidos ~13 eurų (iskaitant kiaušinius, miltus, žalatina kuriuos radau savo virtuvėje), kaip minėjau anksčiau kaloringas, ir jeigu suvalgai gabalėli šio torto ryte tai valgyt nenorėsi iki pietų, virškins organizmas tuos kelis šimtus kcal ilgai :) Skonio atžvilgiu tikrai skanus , saldus ir smaližiams labai patiks.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū vyriškajai pusei už atsiliepimus :)) Smagu, kad patiko. O dėl kaloringumo - jau vien ingredientus paskaičius matosi, kad bus kaloringas, - juk vien šokoladas :)

      Panaikinti
  52. Jurgita, dariau šį tortą kelis kartus. Pirmą kartą tik baltą, kitą kartą ir baltą, ir pienišką šokoladą sumaišius su ištirpinta želatina, jį sutraukdavo į mažas kruopytes. Ką dariau ne taip? Dėkui!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reda, tikriausiai perkaitinot šokoladą.

      Panaikinti
    2. Bet aš dedu šokoladą ir sviestą į indą, o tą indą statau ant kito puodo su verdančiu vandeniu. Taip tikrai turbūt mažesnė tikimybė perkaitinti šokoladą... ? :) O gali būti, kad sutraukia dėl to, kad skirtingos temperatūros šokolado ir ištirpintos želatinos?

      Panaikinti
  53. Sveiki, Jurgita,

    Žaviuosi Jūsų tortais ir jau ne vieną gaminau! Nusprendžiau šį savaitgalį pamėginti šią šokolado bombą daryti.
    Ar galit paaiškint vieną momentą? Visiems trims musams gaminti reikia 600 ml grietinėlės + 50 ml glajui. Rašot, kad gaminant musus 24 g Želatinos užpilti 50 ml grietinėlės, ir tada visą grietinėle 600 ml išplakti. Tai čia gaunasi, kad lieka 550 ml išplakti? nes 50 ml jau sunaudojau želatinai brinkinti?
    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tesingai supratot :) Turėjau įrašyti, kad likusią 550 ml. išplakti. O glajui dar atskirai reikia 50 ml.

      Panaikinti
  54. Visiškas fiasko :( norėjau pagaminti šį tortą dukters gimtadieniui tai nupyliau likerio. Musas sušoko į gabalėlius. Iš baltojo apimta nevilties padariau panakotą. Užpilsiu ant viršaus maskuotei. Tikiuosi nors skonis nenuvils 🤦

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...