norėčiau Jus visus pasveikinti su artėjančiomis šventėmis. Tegu Šv. Kalėdos išpildo Jūsų slapčiausius norus, suteikia ramybės ir jaukumo susirinkus prie šilto šeimos židinio, o gausus švetinis stalas tegu suburia visus pabūti kartu, ir prisiminti praėjusius metus bei pasitikti naujuosius.
Kalėdų stalui pasaldinti ir papuošti - Kalėdinis tortas :)
Tortui reikės:
Pirktinių biskvitų
500 gr. mascarponės
200 gr. grietinės
200 gr. grietinėles
cukraus pagal skonį
2 v.š. citrinos sulčių
Visus kremo ingridientus suplakame mikseriu ir pertepame tortą. Papuošiame pagal savo vaizduotės polėkius :)
Mano papuošimai - juodojo šokolado rožės
100 gr. juodojo šokolado .
1 v.š. medaus
Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, įmaišome medų. Nuimame nuo ugnies, nes perkaitinus šokoladą jis vėliau trupės, ir maišome, kol masė atšoksta nuo sienelių ir sušoka ė vieną gumulą. Tada masę dedame i šaldytuvą, kol ji višiskai sustingsta - būna kieta (geriausia ją daryti iš vakaro ir laikyti per naktį šaldytuve). Tuomet, jei masė būna labai kieta, keliolikai sekundžių galima įdėti į mikrobangę nedideliu galingumu. Nors pradėjus ją minkyti ji ir taip pasidaro, kaip plastelinas.
Iš pradžiu pasidaryti nedidelį rutuliuką - ant jo klijuosime lapelius. Tada imti po mažą gabaliuką šokoladinės masės ir formuoti plokščią apvalų lapelį (galima pirštais, galima dėti į maišelį ir kočioti kočėlu - ne taip tirps šokoladas). Lapelius ratu klijuoti ant rutuliuko, kol gausime norimo dydžio rožę.
Pirktinių biskvitų
500 gr. mascarponės
200 gr. grietinės
200 gr. grietinėles
cukraus pagal skonį
2 v.š. citrinos sulčių
Visus kremo ingridientus suplakame mikseriu ir pertepame tortą. Papuošiame pagal savo vaizduotės polėkius :)
Mano papuošimai - juodojo šokolado rožės
100 gr. juodojo šokolado .
1 v.š. medaus
Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, įmaišome medų. Nuimame nuo ugnies, nes perkaitinus šokoladą jis vėliau trupės, ir maišome, kol masė atšoksta nuo sienelių ir sušoka ė vieną gumulą. Tada masę dedame i šaldytuvą, kol ji višiskai sustingsta - būna kieta (geriausia ją daryti iš vakaro ir laikyti per naktį šaldytuve). Tuomet, jei masė būna labai kieta, keliolikai sekundžių galima įdėti į mikrobangę nedideliu galingumu. Nors pradėjus ją minkyti ji ir taip pasidaro, kaip plastelinas.
Iš pradžiu pasidaryti nedidelį rutuliuką - ant jo klijuosime lapelius. Tada imti po mažą gabaliuką šokoladinės masės ir formuoti plokščią apvalų lapelį (galima pirštais, galima dėti į maišelį ir kočioti kočėlu - ne taip tirps šokoladas). Lapelius ratu klijuoti ant rutuliuko, kol gausime norimo dydžio rožę.