2014 m. vasario 19 d., trečiadienis

Trapūs žagarėliai




1 kiaušinis
3 tryniai
100 gr. grietinės
300 gr. miltų
2 v.š. degtinės
1 a.š.kepimo miltelių
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui

Kiaušinį ir trynius lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Supilame grietinę, degtinę ir išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir užminkome prie rankų nelimpančią, bet minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą įdėkite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palaikykite 30-40 min. kambario temperatūroje. Tuomet padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti (galima į 3-4), iškočiokite kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm), ir formuokite žagarėlius. Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai, tad tikrai nespėsite virti ir kočioti kitų tuo pat metu. Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Mano mėgstamiausias receptas, nes pagal jį žagarėliai būna tiesiogine ta žodžio prasme - žagarėliai (traškūs, trapūs), o ne minkšti, kaip spurgos. Tik svarbu kuo ploniau iškočioti tešlą.

2014 m. vasario 18 d., antradienis

Bemielės tešlos pica




Tešlos kiekio užtenka picai per visą orkaitės skardą

Padas:

apie 320 gr. miltų
70 ml. vandens
125 ml. grietinės arba natūralaus jogurto
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml. alyvuogių aliejaus
1 a.š. provanso žolelių

Įdarui rinkitės, kas Jums patika

Mano įdaras:

vištienos kumpis
Mocarela
fermentinis sūris
marinuoti agurkai
pomidorai
naminio pomidorų padažo, majonezo, česnakų padažas padui

Truputį pašildytame vandenyje išmaišome druską ir cukrų, kad ištirptų. Suberiame provanso žoleles, supilame grietinę/jogurtą, pusę aliejaus. Beriame po truputį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol galėsime minkyti tešlą. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir gerai išminkome. Turi gautis lygi, elastinga, minkšta, bet prie rankų nelimpanti tešla. Dedame tešlą į polietileno maišelį, ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 min.

Tešlą iškočiojame į 0,5 cm. lakštą, sudedame norimus produktus ir kepame kaip bet kurią kitą picą - iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Skanaus!

P.S. Labai greitai ir paprastai padaromas padas - nereikia laukti, kol pakils tešla :)

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Uogų putėsiai su kondensuotu pienu

 
 

200 ml. vandens
200 gr. bet kokių uogų (tinka ir šaldytos)
80 gr. cukraus
190 gr. saldaus sutirštinto kondensuoto pieno (pusė indelio)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. želatinos

Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Uogas beriame į puodą, užpilame likusiais 100 ml. vandens, užviriname ir paverdame kelias minutes. Pertriname jas per sietelį, suberiame cukrų, supilame ištirpintą želatiną ir išplakame viską mikseriu (mažu greičiu), kol masė šiek tiek sutirštės (manoji padidėja beveik 2 kartus). Supilame kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vėl viską gerai išplakame mikseriu (mažu greičiu). Supilstome į stiklinaites ir laikome šaldytuve, kol sustings. Patiekti galima su plakta grietinėle arba ledų kaušeliu. Skanaus!

P.S. Savaitgalį šį desertą dariau net 2 kartus - su mėlynemis ir avietėmis. Pasakiškai skanus, purus, tirpstantis burnoje... Ir puikus būdas sunaudoti šaldytas uogas. Galima maišyti kelių rūšių uogas, arba sluoksniuoti su skirtingomis uogomis. Puikiai tiktų vaikų (ir ne tik) šventėms. O man labai patiko šis desertas prie kavos puodelio!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...