22-23 cm. tortui
Papločiams:
250
gr. razinų Arimex „Jumbo“ arba „Golden Jumbo“
2
kiaušiniai
180 ml. pieno
180 ml. pieno
100
gr. cukraus
200
gr. miltų
2
a.š. (nubraukti) sodos
Kremui:
800
gr. grietinės 30 %
150
gr. sviesto
110
gr. cukraus pudros
0,5
a.š. vanilinio cukraus
citrinos
rūgšties ant peilio galiuko
Sulaistymui:
80-100
ml. stiprios pasaldintos kavos
Papuošimui:
80
gr. juodojo šokolado
30
gr. razinų Arimex „Golden Jumbo“
30-40
gr. balto šokolado
Papločiai.
Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant
rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus
su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su
tryniais. Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas
pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome. Sudedame kiaušinių masę,
atsargiai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome. Tešla
turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Padaliname ją į 3 dalis (geriausia
pasverti visą masę ir padalinti į 3). Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris
22-23 cm. skersmens apskritimus. Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po
vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 min.,
kol papločiai gražiai paruduoja. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti,
kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku
keliose vietose ir sulaistome kava.
Kremas.
Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa
purus. Suberiame citrinos rūgštį. Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame
kelias minutes, kol tampa standus.
Surinkimas
ir puošimas. Sutepame papločius kremu. Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir
barstome tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis baltame
šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant
kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve). Tortą laikyti šaldytuve per naktį,
o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!
P.S.
Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju
stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį! Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.
Recepto šaltinis povarenok.ru