2015 m. spalio 28 d., trečiadienis

Cukinijų blynai su mocarela ir česnakiniu padažu



Apie 10 vidutinio dydžio blynų

Blynams:

400 gr. cukinijos (svoris nuluptos ir išskobtos)
100-130 gr. mocarelos
1 kiaušinio
apie 5 v.š. miltų
pusė svogūno
krapų
itališko žolelių mišinio
druskos

Padažui:

grietinės
česnako
krapų
druskos (arba Vegetos prieskonių)

Cukiniją ir mocarelą sutarkuojame stambia tarka, svogūną - smulkia. Jei cukinija išskiria skysčio, jį nupilame. Sumaišome visus ingredientus. Tešla turi būti gana tiršta, tad miltų kiekį pasikoreguokite patys. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
Padažui sumaišome visus ingredientus. Skanaus!

2015 m. spalio 27 d., antradienis

Nekeptas meduolių tortas su bananais



22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais

600 gr. meduolių
600 gr. grietinės 30-40%
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. cukraus pudros (nebūtina)
4 bananai
1 v.š. želatinos (be kaupo)
40 ml. šalto vandens

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu - pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje). Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės. Bananus supjaustome riekelėmis. Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi. Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams. Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Keli mano pastebėjimai. Į grietinę cukraus pudros galima neberti - užtenka saldumo nuo bananų ir meduolių. Kitą kartą grietinės imčiau 800 gr. (kadangi labai mėgstu daug kremo tortuose :). Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę. 

Recepto šaltinis superkuhen.ru

2015 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu



2 skardoms sausainukų

200 gr. minkšto sviesto
250 gr. varškės
1 a.š. kepimo miltelių
200-250 gr. miltų
cukraus, sumaišyto su cinamonu

Minkštą sviestą ištriname su varške. Suberiame miltus ir kepimo miltelius (miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų). Užminkome tešlą. Dedame 1 val. į šaldytuvą. Iškočiojame kuo plonesnį lakštą, su stikline išspaudžiame apskritimus, abi puses spustelim į cinamoninį cukrų ir sulankstome du kartus per pusę. Sausainuką dar kartą gerai suspaudžiame, nes kepdami gali išsiskleisti. Kepame 180°C orkaitėje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja. Atvėsiname. Skanių sausainių :)

P.S. Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė :) Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio. 

Recepto šaltinis vkusnovsem.com

2015 m. spalio 7 d., trečiadienis

Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone



22 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

180-200 gr. šokoladinių trapių sausainių
50 gr. sviesto
4 v.š. grietinėlės

Kremui:

400 gr. moliūgo tyrės*
200 gr. 35-36% grietinėlės
250 gr. maskarponės arba rikotos sūrio
100 gr. cukraus pudros (arba pagal skonį)
1 apelsinas
20 gr. želatinos
80 ml. šalto vandens

* Moliūgo tyrė gaminama labai paprastai. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. Aš pjaustau maždaug 3-4 cm. kubeliais ir kepu apie 20 min. Iškepusį sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti. 

Pagrindas. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę, gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Moliūgo tyrę, maskarponę ir 50 gr. cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės. Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis. Išmaišome. Želatiną ištirpiname (tik neužviriname), atvėsiname ir įmaišome į kremą. Galiausiai įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote, kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu. Pilame kremą ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

P.S. Sunkiausia šiame recepte buvo sugalvoti jo pavadinimą, nes, rodos, tai moliūgų tortas, bet labiausiai jame jaučiasi apelsinų skonis! :) Labai skanu ir gaivu (nors įeina gana riebūs produktai). Viršų pabarsčiau nuo pagrindo pasiliktais trupiniais. Nesu didelė daržovių mėgėja saldžiuose kepiniuose, bet tai jau nebe pirmas receptas, keičiantis mano skonį :)

Recepto idėja iš food-berdsk.ru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...