4-5 stiklainiukai po 0,5 l.
3 kg. pomidorų
4 raudonosios paprikos
5 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
3 v.š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros
1 а.š. baziliko (naudojau džiovintą)
Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles (galima to ir nedaryti - išvirus padažą jos gana gerai susimala blenderiu), supjaustome nedideliais gabaliukais. Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!
P.S. Padažas fantastiškas - galima naudoti su kuo tik patinka! Labai skanu su juo troškinti balandėlius, arba tiesiog užsitepti ant duonos riekelės.
Ka tik pabandem :) LABAI skanu! Kaip pirmam kartui isvirem is puses porcijos, kad paziuret koks skonis. Dar reik palaukt kol atves ir atvesusio paragauti, bet jau dabar galiu garantuoti, kad artimiausiu metu virsim vel :)
AtsakytiPanaikintiAciu!
Ir aš padariau tą lemtingą klaidą ir viriau iš pusės normos. Dabar reikės taisyti ją, verdant iš dvigubos :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai ačiū už šį fantastišką pomidorų padažą!
Praita vasara viriau du kartus,tikras skanumelis:)O siandien planuoju jau trecia karta,neapsakomai skanus o svarbiausia zinai ka valgai:)
AtsakytiPanaikintiO 1v. š. druskos sveria apie 30g, jei taip, ar ne per daug druskos? dariau iš 5 kg pomidorų, dėjau kokius 6-7 šaukštus, bet man labai sūru.
AtsakytiPanaikintiDedu be kaupo. Man pats tas.
AtsakytiPanaikintika tik isviriau pomidoru padaza pagal si recepta, noriu pasakyti, kad jis nuostabus. uzskaitau
AtsakytiPanaikintiSveiki, tik norėjau pasiteirauti ar galima šį padažą laikyti rūsyje?
AtsakytiPanaikintisuintrigavo labai :) o del druskos, manau pradziai reikia deti maziau, o po to ragauti, ir pagal savo skoni daugiau :)
AtsakytiPanaikintio jei nepilti acto, nes labai musa astrumas per nosi :D
AtsakytiPanaikintiKažin jei naudočiau šviežius bazilikus, ar laikytųsi?Bazilikas gali rūgti...
AtsakytiPanaikintiSuper! Nedejau papriku, bet ju net ir nepasigedau! Mano vyras net paklause ar negaleciau pagaminti ziemai daugiau!
AtsakytiPanaikintiActas, kaip ir visur kitur, pilamas konservavimui. Be acto nebent greitam sunaudojimui daryti.
AtsakytiPanaikintiKoks puikus receptas! Labai gardus padažas gavos, ačiū!
AtsakytiPanaikintiSuper skanus pomidorų padažas. Tiesiog tobulai subalansuotas skonis. O jau kvapas. Nuoširdžiausias ačiū Jurgitai. Dariau jau penkis kartus. Dovanojau padažo stiklainiukus artimiesiems, kurie buvo sužavėti. Tik įvedžiau mažą patobulimą. Pomidorų nelupau, o padažą sutrynus blenderiu, dar pertryniau per smulkų sietelį. Gavosi superinis.
AtsakytiPanaikintiKaip smagu, kad padazas visiems taip patinka :) O blenderiu sumalant isties puikiai susimala ir odeles. Manau kitais metais ir pati nelupsiu odeliu, tai uzima labai daug laiko..
AtsakytiPanaikintiOi koks geras, gaila, kad tiek nedaug gavosi, staigiai suvartosim.
AtsakytiPanaikintiLaba diena, ruosiuosi gaminti jusu visu isgirtaji padaza, bet is karto kilo klausimai.
AtsakytiPanaikintiCesnako viena skiltele ar viena pilna galvute?
Kaip ilgai ir kur galima toki padaza laikyti?
Neturiu rusio, tai aktualu, ar galima laikyti kad ir spinteleje ar butinai saldytuve?
Tiesa, o jei naudoti pomidorus is skardines?
Cesnako 1 galvute. Savo padaza laikau rusyje. Yra likusio praeitu metu - padazas puikiai issilaikes. Tam ir pilamas actas, konservantas. Kas butu laikant spinteleje - nezinau. Viska laikau tik rusyje arba saldytuve. Manau kad be cheminiu konservantu, kuriuos deda i parduotuvinius padazus, silumoje padazas ilgai neissilaikytu.
AtsakytiPanaikintiNemanau, kad kazkas gautusi su pomidorais is skardines, isteze buna, tad neliktu ka virt. O kam jums tie is skardiniu, jei dar pilna paprastu pomidoru??
Sitas padazas nerealus!!! Kai pradejau ji gaminti- parduotuvinio nebeperkam! Tik nededu cinamono ir kalendru,nes su pomidorais ju nemegstam..toesa,dar idedu cili pipiro siek tiek del astrumo..
AtsakytiPanaikintiAš tokį pat padažą laikau paprastoje spintelėje ir puikiai laikosi ištisus metus.
AtsakytiPanaikintiŠį padažą aš naudoju kaip Bolonijos padažą, sumaišau jį su faršu ir patiekiu su makaronais. Nerealu :) Ačiū už receptą :)
Sveiki, ar stiklainiukus reikia butinai kaitint?
AtsakytiPanaikintiAciu uz labai skanu pomidoru padaza.Siandien pasigaminau.
AtsakytiPanaikintiLabas,dėkoju už puiku receptą. Ką tik pagaminau,skonis puikus.Tik aš iš pradžių pomidorus pakaitinau ir per sieteli pertryniau,kad nebūtu sėklų.Tikiuosi tai nieko nekeičia.
AtsakytiPanaikintiSveiki.Norėčiau paklausti ar išsilaikytu kažin per žiemą ir ar skonis nepakistu jei nepilčiau acto?nes turiu jautrų skrandį ir šiaip nemėgstu jo kažkur naudoti apart,kai marinuoju silke.
AtsakytiPanaikintiMan issilaike ir be acto,juk patys pomidorai turi rugšties :)
PanaikintiBe acto paprasciausiai sugestu, juk tai darzoves.
AtsakytiPanaikintiPomidorai yra patys konservantai,todėl actas nereikalingas.Pasidarė įdomu, kaip jūs šito nežinote.
Panaikintio negalima viską sumalt ir tada kaitint?
AtsakytiPanaikintigalima,as taip ir darau.
Panaikintigaila kad paciame recepte neparasyta, jog druskos deti saukstus be kaupo. as su kaupu dejau, ir per suru :(((
AtsakytiPanaikintipadazas tikrai puikus, viriau tiek su paprika tiek be jos. odeliu nelupau, po blenderiavimo ju nesijaucia visai. tokius dalykus kaip druska cukrus,actas stengiuosi deti maziau, veliau pagal skoni jeigu galima prideti
AtsakytiPanaikintiJei viska iskart sumalsit, tyre gali svilti labai. O verdant gabaliukais issiskiria skystis ir jame viskas isverda.
AtsakytiPanaikintiPakoreguosiu druskos kieki, gal ne visu saukstai vienodi. Sia vasara iberiau siek tiek didesnius 5 saukstus, tai isties ir man buvo per suru.. Turiu mazesnius, su jais 5 v.s. pats tas.
Odeliu jau ir as nebelupu, ta taip pat irasysiu i recepta - sumalus ju beveik nelieka :)
Labai skanus pomidorų padažas. Verta išbandyti! :)
AtsakytiPanaikintipuikus padazas, tik padariau ta klaida, kad 5v.s. dejau kaip normalius v.s.. tiesiog semiau, t.y. su kaupu :( tai reiks po sauksteli kokiem troskiniam sunaudot, o gaila :) bet siaip jeigu ne tas surumas puikus padazas;>
AtsakytiPanaikintiSuperinis receptas. Reikės daugiau išsivirti.
AtsakytiPanaikintiAš kelinti metai darau naminį pomidorų padažą be acto ir be cukraus. Tiesiog daržovės, druska ir prieskoniai. Ir netgi verdu perpus trumpiau. Beje, puikiai laikosi net ir spintelėje ;)
AtsakytiPanaikintiGal galite tikslesnį receptą parašyti...
PanaikintiSuper padaziukas verdu jau treti metai tik dedu maziau acto ir nelupu zieveliu siemet neturejau blenderio tai supilsciau nemalta patikekit gabaliukais irgi skanu viskas puikei subalancuota.Laikau rusi,Aciu uz toki gera recepta
AtsakytiPanaikintiSiemet isbandziau-super padazas. Jau 3 kartus viriau.aciu!
AtsakytiPanaikintiAr reikia pavirinti po blenderiavimo?
AtsakytiPanaikintiJei recepte neparasyta, vadinasi nereikia ("Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame.")
AtsakytiPanaikintikatik pasigaminau ir skubu PADEKOTI, NES SKANESNIO PADAZO NEBUVAU RAGAVUS!!!!
AtsakytiPanaikintinegaliu patiket, kad taip paprasta ir toooooks skonis!!!
veliau bandysiu Jusu pica su farsu, tesla jau uzminkyta :) :) :)
BANDZIUSI NE VIENA JUSU RECEPTA IR LABAI DEKOJU JUMS! TALENTA DIDZIULI TURITE!
PAGALIAU TURIU VIENA MEGSTAMIAUSIA PUSLAPI IR NEBEREIKIA KLAIDZIOTI PO INTERNETA :)
ACIU DAR KARTA! ACIU KAD DALINATES SAVO TALENTU!
Jurgita, Londonas
Jurgita, ačiū Jums labai!!! Labai labai džiaugiuos, kad patinka receptai. Tikiuosi atrasite dar ne vieną mėgstamą :) O aš jau irgi laukiu pomidorų sezono. Pirktinio padažo jau net skonio neatsimenu :)
PanaikintiGaminau praeitais metais, gaminsiu šįmet ir dar tikiuosi daug metų į priekį :) Padažas nuostabus, visiems patinka kas tik ragavo. AČIŪ už receptkus!
AtsakytiPanaikintiO jei blenderis plastikinis, galima malti? Neįvyks kokia reakcija? Ačiū.
AtsakytiPanaikintikiek žinau ,jei kotas plastikinis,karštų trint negalima.Šiandien kaip tik verdu šį nuostabų padažą,tik pirmąkart bandau kombainu susmulkinusi virt jau sutrintus.kol kas nekimba prie dugno. Skysčio perteklių supilstau į stiklainiukus ,kuriuos irgi naudoju sriuboms.Ačiū ,Jurgita,už šito padažo receptą
PanaikintiKokie naudingi tie pomidorai, tiesiog super. Skanus pomidorų padažas, mano šeimynai pats pačiausias šis. :)
AtsakytiPanaikintiDariau tą padaža tik įdėjau morkų ir pastarnoku, tai gavosi super, super, super. Ačiū už pradinį variantą kurį galima pasikoreguoti kiekvienam pagal save.
AtsakytiPanaikintiBe abejo galima koreguotis. Čia gali būti įvairiausių variantų! Smagu, kad patiko, manasis jau irgi rūsyje :)
PanaikintiAčiū už pradinį variantą. Aš nedėjau paprikos ir truputėlį mažiau acto. Padažas puikus. Darysiu ir dar keletą kartų.
AtsakytiPanaikintiNoriu uzduoti truputi durna klausima, bet niekada neviriau pomidoru padazu. Ar galima naudoti ivairiu spalvu pomidorus, ar tik raudonus. Nes siuo metu turiu tik juoduju ir geltonuju pomidoru, o ju labai daug, reiktu suvartoti :)
AtsakytiPanaikintiKlausimas visai nedurnas :) is juodu nesu virus,viriau is geltonu ir oranziniu,spalva sviesi buvo. Skonis toks pats. Pabandykit daugiau geltonu det,o juodu koki trecdali. Parasykit,kaip gavosi,ir man idomu :)
AtsakytiPanaikintiNa va, isviriau is juodu ir geltonu pomidoru padaza, tiesa, uzsiliko ir pora raudonu. Gavosi spalva kaip parduotuvinio padazo - tamsi bordine. Grynai, kaip parduotuvinio :) Manau, kad gal paprikos uzraudonino gerokai, nes po ju pjaustymo mano visos rankos liko oranzines :) O kai kita karta virsiu - bandysiu zaisti su priedais, nes karsta ragavau, gavosi astrokas - labiau primena ketcupa. O noretusi svelnaus padazo. Aciu uz recepta. :)
PanaikintiAciu uz atsiliepimus !! Be abejo, kad koreguokites prieskonius, jei Jums per astru ar per suru - cia galima viska daryti pagal savo skoni :)
PanaikintiKažkodėl labai skysta gavosi. Net nuėminejau skystį daug kartu samčiu. Gal pomidorai labai sultingi todėl. ... Ir dar vienas dalykas- skonis buvo fantastiškas kol neįpyliau acto- viska užmušė, liko tik aitruma. Nusivyliau...
AtsakytiPanaikintiNa, jei paragavot iš karto tik supylusi actą, tai nenuostabu, kad buvo aitru - actas ne limonadas :) Ragauti reikia jau visiškai atvėsinus padažą. Ir kam Jūs skystį nupylinėjote? Nelabai supratau... Juk skystis virdamas išgaruoja, tam ir reikia virti, o ne išpylinėti... Ir jei daug nupylėt, tai gali būti, kad tiesiog acto tokiam kiekiui per daug buvo. Jei kažką reikia nupylinėti, aš apie tai visada parašau. O jei darėt savo nuožiūra, receptas čia niekuom dėtas :)
PanaikintiAčiū už tokį puikų receptą!
AtsakytiPanaikintiParagavus galima nuvirsti nuo kėdės, kaip kad Gustavas daro :D
Pomidorų 3kg aš ėmiau be sėklų, kad tarp dantų nestrigtų :)
Julija, smagu skaityti tokius komentarus :)
PanaikintiNoriu virti padaza, bet negaliu vartoti acto. Kazin ar bus gerai, jeigu vietoj acto isspausiu citrinos sulciu?
AtsakytiPanaikintiKai kurie sako, kad ir be acto issilaiko. Pomidorai patys savaime rugsties turi.
PanaikintiGavosi tiesiog puikus:) Kaip tik užderėjo pomidorai, paprika, buvo kažkieno atvežtų iš Egipto kalendrų, susimaliau, iš Maroko cinamono, savų citrininių bazilikų:) Nu visi gyrė gyrė ir valgė valgė...:) Tiesa, viriau ilgai, nes laukiau, kol sutirštės, ir gavosi tik kiek daugiau nei 3 puslitriukai:) Bet tikrai ne paskutinį kartą daromas:)
AtsakytiPanaikintiAčiū labai už receptą:)
Oho, kaip egzotiškai skamba! :) Dėl tirštumo tai nebūtina jau taip stipriai tirštinti jo, svarbu, kad ne skystymėlis būtų. Bet čia kaip kas nori.
Panaikintinuostabus padazas.tinka ir sriubom ir prie desreliu ir prie saslyku.ir be jokiu ee .nuostabu ,
AtsakytiPanaikintibutinai gaminsiu dar
Aciu, Kristina!!
PanaikintiLabai geras derinukas.Tur būt visos šiek tiek interpretuojam.Aš pvz trumpinu virimą.Paverdų pomidorus,išjungiu,nusistoja viršuje skystis,jį nusemiu,po to dedu kitus ingredientus(papildomai įratkuoju kelis obuolius) ir palyginus greitai išverdu.Ir niekada aklai nededu nurodyto druskos,cukraus,acto,aliejaus kiekio.Prįadedu nuo mažesnių kiekių ir ...ragaudama papildau.Skanaus mergaitės.
AtsakytiPanaikintiNemegstu paprikos. Be jos imanomas receptas?
AtsakytiPanaikintiGalima. Vietoj jos galite daugiau pomidoru ideti. Kai kas deda morkas,ar net melynasias slyvas. Cia fantazijos ir skonio reikalas.
PanaikintiGaminau, ir gavosi nepakartojamas. Tik as su blenderiu susmulkinautaip, kad nebeliktu jokiu gumuleliu. Zodziu gavosi tikras keciupas, nerealaus skonio. Aciu uz recepta ! Jau dalinuosi su draugais, nes ragavo, ir nori pasigamint patys :)
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už receptą, labai skanus gavosi padažas, trečdalį suragavau bevirdava:). Tik per ilgai viriau ir gavosi tirštas, bet kitą kartą taupysiu laiką ir bus kaip tik :).
AtsakytiPanaikintiPadazas nuostabus ir nepakartojamas. Visa seima ji kabino saukstais ir labai gyre. Dabar net vaikams gales valgyti, nes is parduotuves pirkto neduodavom (vaikai mazuciai, o labai jau nori to vadinamo "pazado"). Tikrai labai aciu uz si puiku receptuka :)
AtsakytiPanaikintiJau viriau du kartus is dvigubos normos. Siandien jau ir trecias puodas ant ugnies. Aciu. Labai skanus padazas!
AtsakytiPanaikintiViskas kaip ir aisku.Tik klausimas ,kiek vandens pilt verant visa mase ,ar visai nepilt?
AtsakytiPanaikintiVandens nereikia. Pamaigykit pomidorus,kad iskirtu sulciu.
AtsakytiPanaikintiO kalendra turi būti šviežia ar džiovinta gali būti? :)
AtsakytiPanaikintiAš džiovintą dedu.
PanaikintiButinai bandysiu rytoj ši recepta,komentarai nuostabus,tesiog norisi greiciau pasigaminti.Tik vat del švieziu baziliku dejimo neradau atsakymo...ar vis del to dziovinti geriau? Buciau dekinga uz atsakyma
AtsakytiPanaikintiTai tik skonio reikalas. Idekite siek tiek ir paragaukite. Jei Jums skanu, tai dekite, kiek norite :)
PanaikintiTikrai labai, labai skanus padažas. Dariau praėjusiais metais. Šiais metais vos "galvos nenusisukau" kol suradau receptuką, bet radau! Šiais metais stiklainiukų kiekį tikrai padvigubinsiu. Dėkoju už puikų receptą!
AtsakytiPanaikintiAciu uz puiku recepta, praeitais metais dariau, puikiai pavyko :) siemet darysiu is trigubos normos. Tik iskilo toks klausimas- kalendros seklas ar zalumyna dedat? Pernai dejau seklas, o dabar kazkaip susimasciau- turbut ir dziovinti lapai puikiai tiktu?
AtsakytiPanaikintiSveiki, aš dedu maltą kalendrą :)
AtsakytiPanaikintiMaltas seklas?
AtsakytiPanaikintiAnt pakelio parasyta malta kalendra, milteliai, tai manau seklos bus.
PanaikintiAciu :)
PanaikintiKai ką tobulinau panagrinėjęs kitus receptus, viską pradžiai perleidau per bulvių tarkavimo mašiną ir baigiant į 0,5 stiklinės vandens pridėjau 2 valgomus šaukštus bulvių krakmolo ir paviriau dar 3 min.na, o sėklų žievelių negaudžiau sveikos mitybos sumetimais.
AtsakytiPanaikintiVakar gaminau Jūsų padažą. Tik dar dėjau du čili pipirus,tai gavosi aštrokas. O skonis! Tikrai nepalyginsi su parduotuviniu. Galvoju dar pasidaryt porciją neaštraus,juk gali ir tokio prireikti. Tik ar galima šitą padažą laikyti rūsyje(juk žinot kokie daugiabučių rūsiai)?
AtsakytiPanaikintiRūta, aš tik rūsyje laikau - net kelių metų padažas išsilaiko puikiai.
PanaikintiGalėsiu drąsiai iškraustyt padažą į rūsį. Šiandien pasiruošiau virti neaštrų padažą pagal Jūsų receptą. Iš dvigubos normos. Dėkui už tokį puikų receptą.
PanaikintiDaug metų konservuoju, bet padažų nedariau, nes receptai atrodė nepatikimi. Pernai pabandžiau, tai trys normas užsukome. Labai geras receptas. Šiemet vėl darysiu. Prieskonių ir druskos man atrodo reikia dėti pagal skonį. Nes cinamono dėjau daug daugiau- man taip labiau patinka. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiŠiandien gaminau šį padažą,tik pomidorus maliau žalius,todėl reikėjo pastoviai maišyti.Bet viskas Ok.Gaminau iš 9 kg pomidorų.Pusę supiliau be acto,o kitą pusę dėjau acto.Matysis kaip laikysis ir kurie bus skanesni.Ačiū už receptą
AtsakytiPanaikintiAciu. Nuostabus receptas. Vel gaminsiu.
AtsakytiPanaikintiSuper !!! Gavosi 26 stiklainiukai iš 15 kg. gerybių :-)Ačiū
AtsakytiPanaikintiLiuks, žiemai užteks :))
PanaikintiIš 16 kg. gavosi tik 13 puslitrinuku ...
PanaikintiAr galima deti sviezia bazilika?
AtsakytiPanaikintiGalima.
Panaikintijis tiesiog tobulas,,,
AtsakytiPanaikintiNuostabus ,tobulas aciu Jurgita!
AtsakytiPanaikintiNuostabus receptukas. Šiemet bus jau treti metai, kai gaminu padažą pagal šį receptą. Tiesiog puikus, nesulyginsi su parduotuviniu... Jurgita, ačiū!!!
AtsakytiPanaikintiNuostabus padažas, gaminu kokie trys metai iš eilės. Vieną kg pomidorų pakeičiu 1 kg cukinijos, tai gaunasi tirštesnis ir proga yra cukinijas panaudoti. Ačiū!!!
AtsakytiPanaikintiTobulas receptas. Jau trečius metus verdu pagal jį. Nieko nekeičiu,visi šaukštai ir šaukšteliai nubraugti naudojami! Superinis padažas!
AtsakytiPanaikintiLaaabai skanu .Ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikintiGaminu jau penktą kartą, nerealus! Net vyras noriai prisideda prie gamybos - šis padažas jam idealiausias. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiNerealus padažo receptas. Svečius vaišinau pomidoru padažu tai visi buvo sužavėti.ačiū už receptą
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai gavosi tik ką padariau tik kalendros ir raudonelių nedejau
AtsakytiPanaikintiAr galima obuolių actą pilti? Tiek pat reikia? :)
AtsakytiPanaikintiO jei ideciau italisku zoleliu? Neturiu nei kalendros nei baziliko atskirai.
AtsakytiPanaikintiSveiki. Pabandziau ir as🙂 tikrai skanu,tik gavosi skystas..ka padariau ne taip? Nes noriu pakartoti ryt,tik norisi jau tirsto🙂
AtsakytiPanaikintiVirti ilgiau, kad nugaruotu daugiau skyscio
Panaikinti