2014 m. balandžio 29 d., antradienis

Mišrainė su kiaušiniais, kepta vištiena ir marinuotais svogūnėliais




1 vnt. vištienos filė
2 kietai virti kiaušiniai
50 gr. fermentinio sūrio
60 gr. marinuotų perlinių svogūnėlių
Prieskoninių žolelių mėsai
Druskos
Pipirų
Svogūno laiškų

Užpilui:

3 v.š. majonezo
1-2 a.š. krienų (baltų)
2 v.š. jogurto be priedų

Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome žolelėmis, druska, pipirais ir paliekame bent valandą pasimarinuoti (jei neturite laiko – nebūtina). Apkepiname aliejuje ant didelės ugnies, kol gražiai apskrunda. Kiaušinius pjauname per pusę ir supjaustome skiltelėmis, sūrį - plonomis juostelėmis. Dedame svogūnėlius. Sumaišome su išmaišytais užpilo ingredientais, pabarstome svogūno laiškais. Skanaus!

P.S. Paprasta ir soti mišrainė. Čia labai tinka krienai. 

2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Lašiša su kaparėlių padažu ir kreminiais ryžiais





Lašišai:

2 vnt. lašišos kepsnelių
itališkų žolelių mišinio
druskos
pipirų

Padažui:

3 v.š. kaparėlių
150 ml. grietinėlės
0,5 a.š. rudojo cukraus
0,5 kubelio sultinio
1 v.š. sviesto
1 a.š. miltų

Ryžiams:

100 gr. ryžių
100 ml. grietinėlės
1 a.š. sviesto
5 lapelių špinatų (nebūtina)
1 a.š. miltų
druskos

Lašiša. Lašišos kepsnius pabarstome itališkomis žolelėmis ir paliekame bent kelioms valandoms (aš palikau per naktį). Tuomet pilame į keptuvę šiek tiek aliejaus ir apkepiname kiekvieną pusę po 2 min. Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, pabarstome druska, pipirais ir kepame 190°C temperatūroje apie 15 min.

Padažas. Kaparėlius beriame į puodą, šiek tiek patriname šaukštu. Sudedame kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydami užviriname. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

Ryžiai. Ryžius išverdame, kad būtų birūs. Puode užviriname grietinėlę, smulkiai sukapotus špinatus ir sviestą. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Paskaniname druska. Sumaišome viską su ryžiais.

P.S. Mano skoniui viskas buvo idealu. Tokius ryžius esu valgius viename restorane, pabandžiau improvizuodama nuspėti, kaip jie daromi  - manau, pavyko puikiai. Kaparėlių padažą kažkada labai išgyrė draugė, tad susiradau receptą internete, tik kai ką pakeičiau, kaip man norėjosi. Tikiuosi viskas patiks ir Jums!

2014 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

Gaivios pavasario salotos su feta ir garstyčių užpilu




1 pomidoras arba 6 vyšniniai pomidoriukai
1 agurkas
įvairių salotų mišinio
pusė avokado
50 gr. fetos sūrio

Užpilui:

4-5 v.š. alyvuogių aliejaus
3 v.š. balzamiko arba ryžių acto
1 v.š. garstyčių (geriau grūdėtųjų)
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. rudojo cukraus
1 a.š. itališkų žolelių mišinio

Salotas dedame į lėkštę. Ant jų skiltelėmi supjaustytą agurką, pomidorus, avokadą ir gabaliukais suplėšytą fetą.
Acte ir sitrinos sultyse ištirpiname cukrų. Sudedame kitus ingredientus ir viską išplakame šluotele. Užpilame ant salotų.

P.S. Labai gaivios salotos su pikantišku garstyčių prieskoniu. Užpilo ingredientų kiekius galite koreguoti pagal savo skonį.


2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais




100 gr. krabų lazdelių
2 kietai virti kiaušiniai
15 vnt. juodųjų alyvuogių
100 gr. fermentinio sūrio
2 riekės baltos forminės duonos
pusė svogūno
krapų 

Užpilui:

4-5 v.š. majonezo
2 v.š. citrinos sulčių
pipirų
1 skiltelės smulkinto česnako

Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje.

Griežinėliais supjaustome krabų lazdeles. Sūrį pjaustome plonais šiaudeliais arba sutarkuojame burokine trintuve. Kiaušinius pjauname per pusę ir supjaustome jas skiltelėmis. Beriame alyvuoges, skrebučius, smulkiai supjaustytą svogūną. Sumaišome su išmaišytais padažo ingredientais. Pabarstome krapais.  Iškart patiekiame, kad kubeliai išliktų traškūs. Skanaus!

P.S. Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Tortas „Šokoladinė avietė“

 

 
22 cm. apvaliai torto formai

Biskvitui:

3 kiaušiniai
110 gr. cukraus
110 gr. miltų
2 v.š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Kremui:

300 gr. trintų aviečių (naudojau šaldytas)
300 gr. jogurto
400 ml. grietinėlės 36%
30 gr. želatinos
90 ml. vandens
8 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
citrinos rūgšties ant peilio galiuko

Biskvito sulaistymui:

100 gr. juodojo šokolado
100 ml. pieno

Šokoladinis kremas papuošimui:

200 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 36%

Biskvitas. Kiaušinius plakikliu plakame su cukrumi ir druska, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta (apie 10 min.). Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais, suberiame pusę mišinio į kiaušinius, ir labai atsargiai šaukštu išmaišome. Suberiame likusius miltus ir vėl atsargiai išmaišome. Masė turi likti tokia pat puri ir tiršta. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (popierių tiesiame tik ant dugno), ir kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus. Lakštai gaunasi apie 1-1,5 cm. storio. Jei norite storesnių, didinkite produktų kiekį.

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Viename dubenyje išplakame jogurtą, avietes ir 4 v.š. cukraus, kol ištirpsta cukrus. Kitame iki standumo išplakame grietinėlę su 4 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi. Grietinėlę dedame į aviečių masę ir mažiausiu plakiklio greičiu plakame, kol masės susijungia. Želatiną ištirpiname ant ugnies (neužviriname) ir maišydami atvėsiname. Įdedame šaukštą kremo, išmaišome, tuomet plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu plakiklio greičiu paplakame, kad želatina susimaišytų su kremu. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).

Sulaistymas. Puode įkaitiname pieną (bet neužviriname), ir ištirpiname jame šokoladą. Atvėsiname.

Torto surinkimas. Dedame į lėkšte torto formos žiedą. Dedame vieną biskvito lakštą, sulaistome tirpintu šokoladu, dedame pusę kremo, antrą biskvitą, vėl jį sulaistome, kitą pusę kremo, ir paskutinį biskvitą. Jei liko šokolado, galite sulaistyti ir paskutinį biskvitą.

Papuošimas. Jei puošite šokoladiniu ganašu, ką labai rekomenduoju, nes jis čia labai tinka, jį reiktų pasidaryti iš vakaro. Puode įkaitiname grietinėlę, bet neužviriname. Ištirpiname joje šokoladą. Atvėsiname ir statome nakčiai į šaldytuvą. Ryte išplakame ganašą plakikliu, kol tampa purus (1-1,5 min.). Neperplakite, nes bus nevientisos konsistencijos. Puoškite pagal savo fantazijas. Skanaus!
 
P.S. Gaivus avietinis kremas su prabangiu šokoladiniu skoniu – idealus derinys. Rodos, šokolado daug, bet aviečių gaivumas tortą padaro ne per saldžiu. Labai gaila, kad neturėjau aviečių papuošimui, teko puošti braškėmis, bet ir jų skonis puikiai derėjo prie viso torto.

 

2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Sausainiai "Kokosiukai"



400 gr. kokoso drožlių
1 indelis (385 gr.) saldinto sutirštinto kondensuoto pieno
migdolų riešutų be luobelių (nebūtina)

Kokoso drožles sumaišome su kondensuotu pienu. Rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio apvalius sausainukus. Jei norite, į vidų galima įdėti migdolo riešutą, tuomet skonis bus labai panašus į Rafalello saldainius. Kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., arba kol sausainukai pradeda švelniai rusti. Iškeptus atvėsiname. Neperkepkite, nes atvėsę bus kieti. Skanaus!

Vištiena „Egzotika“




6 vištos blauzdelių, arba 2 ketvirčių
5-6 bulvių
2-3 skiltelių česnako
prieskoninių žolelių vištienai

Padažui:

100 gr. majonezo
100 gr. pomidorų padažo
3 v.š. grūdėtųjų garstyčių
2 v.š. saldaus čili padažo
100 ml. vandens

Vištieną įtriname prieskoninėmis žolelėmis ir susmulkintu česnaku, užpilame sumaišytais majonezu, pomidorų padažu, garstyčiomis, čili padažu ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.

Vištieną dedame į kepimo formą (padažą palikite dubenyje ir supilkite vandenį). Supjaustytas bulves apie 15 min. (arba kol šiek tiek suminkštės) paverdame, tuomet sumaišome su dubenyje likusiu padažu ir sudedame į skardą. Galima viską pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis. Kepame 190° C orkaitėje apie 30-40 min., kol  vištiena gražiai apskrunda. Skanaus!

P.S. Priklausomai nuo garstyčių aštrumo gali skirtis ir padažo aštrumas, tad siūlau jų, kaip ir čili padažo, dėti pagal savo skonį. Galite kartu kepti ir kitų daržovių.

2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Citrininis sausainių tortas (nekeptas)




3 pakelių sausainių (Selga, Gaidelis ar kt.)
1 indelio (389 gr.) saldinto sutirštinto kondensuoto pieno
400 ml. 35% grietinėlės
2 citrinų sulčių
100 ml. pieno

Grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis pilame į dubenį, ir mikseriu plakame apie 5-7 min., kol kremas tampa tirštas, t.y. laiko savo formą. Sausainius įmerkiame į pieną ir dedame į lėkštę (3x4, arba pagal savo lėkštės matmenis), tepame kremo, vėl sluoksnį piene pamirkytų sausainių, ir t.t. Paliekame kremo aptepti tortą. Palaikome bent 3-4 valandas, kad tortas sutvirtėtų, o geriausia palikti šaldytuve per naktį. Skanaus!

P.S. Fantastiško skonio tortas. Padaromas labai greitai ir suvalgomas dar greičiau J Sausainius tik įmerkite į pieną ir ištraukite -  nelaikykite ilgiau, nes torte per daug suminkštės.

Recepto šaltinis supermama.lt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...