2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Mini picos su sluoksniuota tešla

Vasara tikriausiai daugeliui toks laikas, kai norisi kuo mažiau laiko praleisti virtuvėje :) Tad laukiantiems svečių, ar tiesiog vakarojatiems terasoje su vyno taure, siūlau pasidaryti labai greitas mini picas su sluoksniuota tešla.


sluoksniuotos bemielės tešlos
alyvuogių aliejaus
pomidorų padažo
fermentinio sūrio
kumpio
saulėje džiovintų pomidorų
alyvuogių
prieskonių picoms

Tešlą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Aptepkite ayvuogių aliejumi, pomidorų padažu, sudėkite tarkuotą sūrį, kitus produktus. Kepkite orkaitėje 200-220 C temperatūroje 15-20 min., kol tešla išsipūs. Skanaus :)

Kalakutiena su anakardžių riešutais kiniškai



300 gr. kalakutienos filė
1 raudonoji paprika
2 saujos anakardžių riešutų

Marinatui:

2 v.š. saldžiarūgščio sojos padažo
1 v.š. balzamiko acto

Padažui:

150 ml. vandens
4 v.š. saldžiarūgščio sojų padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š. laimo sulčių
2 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus
2 skiltelės česnako
1 v.š. (be kaupo) krakmolo

Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome. Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutus ir papriką.

Dubenėlyje truputį pašildome vandenį, išmaišome jame krakmolą, kad neliktų gumuliukų. Supilame visus kitus ingredientus. Paragaukite, ir jei kažko trūksta, įpilkite pagal savo skonį. Užpilame padažą ant mėsos ir maišydami patroškiname, kol jis ims tirštėti. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...