2 kiaušiniai
2 v.š. majonezo
stiklinė cukraus (200 ml.)
žiupsnelis druskos
350-400 gr. miltų
1 a.š. kepimo milteliųapie 300 ml. džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų. Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiojame arba tiesiog rankomis paskirstome ant kepimo popieriaus per visą orkaitės skardą. Aptepame džemu. Ant viršaus burokine tarka sutarkuojame iš kameros išimtus tešlos gabaliukus. Kepame 190°C orkaitėje apie 20 min. (arba kol gražiai) parus. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžime atvėsti. Skanaus!
P.S. Labai greitai ir paprastai padaromos juostelės. Kuo mažiau miltų bersite, tuo minkštesnės ir skanesnės bus! Puikus būdas sunaudoti uogienę :)
Recepto šaltinis say7.info