Labai patikęs obuolių pyrago receptas! Rekomenduoju išbandyti!
Formai 24 х 30 cm.
Biskvitui:
200 gr. kambario temperatūros sviesto
180 gr. cukraus (ėmiau 100 gr. balto ir 80 gr. rudojo cukraus)
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų
Obuolių sluoksniui:
apie 800 gr. obuolių (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių)
375 gr. indelis "Rududu"
Trupiniams:
75 gr. miltų
75 gr. rudojo cukraus
50 gr. avižinių dribsnių
1 a.š. cinamono
75 gr. šalto sviesto
Biskvitas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska mikseriu plakame iki purumo - apie 3-5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). Mušae po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.
Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais. Nebus taip paprasta, bet kantriai maišant viskas gražiai susimaišo.
Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius. Na, man gavosi ne trupiniai, o vientisas drėgnas tešlos gabalas, kurį vėliau ėmiau po gabaliuką ir trupinau ant obuolių.
Surinkimas. Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Imame po gabaliuką trupinių tešlos ir trupiname mažais gabaliukais ant obuolių, kol "uždengiame" visus. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Tikrai kepsiu dar ne kartą... Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug atrodo.
Recepto šaltinis delfi.lt
2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis
2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis
Kreminė moliūgų sriuba su obuoliais
600 gr. kubeliais supjaustyto moliūgo
2 dideli kietesni obuoliai
1 svogūnas
2-3 česnako skiltelės
0,5 a.š. čiobrelio
0,5 a.š. muskato
0,5 a.š. raudonėlio
0,5 a.š. pipirų
druskos
1 v.š. rudojo cukraus
apie 1200 ml. sultinio (aš viriau iš kubelio)
200 ml. grietinėlės
alyvuogių aliejaus kepimui
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.
Toje pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti. Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų, druską, ir verdame, kol moliūgas išverda. Tada sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Sutriname sriubą blenderiu. Skanaus!
P.S. Sriuba labai labai patiko. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingrieientų derinį .
Adaptuota iš browneyedbaker.com
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)